August 2, 2021

Puukauppaan liittyvän Brasilian ympäristöministerin eroaminen

Hän oli yksi Jair Bolsonaron viimeisistä todella kiistanalaisista ministereistä. Ricardo Salles, ympäristöministeriön päällikkö tammikuusta 2019 lähtien, ilmoitti eroavansa keskiviikkona 23. kesäkuuta. Viimeksi mainittu oli ollut kuumalla istuimella useita viikkoja sen jälkeen, kun se oli sekaantunut Amazonin laittomaan vientiin toukokuussa.

”Olet osa tätä tarinaa, Ricardo Salles. Avioliitto maatalouden ja ympäristön välillä on melkein täydellinen. Hyvin tehty “, Brasilian presidentti Jair Bolsonaro onnitteli nykyistä entistä ministeriä eroamisensa aattona.

Lyhyessä puheessaan herra Salles ilmoitti lähtevänsä henkilökohtaisiin syihin viitaten ja korosti, että hän oli toimikautensa aikana noudattanut hallituksen ohjeita, nimittäin “Taloudellisen kehityksen ja ympäristönsuojelun välinen tasapaino”.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Brasiliassa ympäristöministeri epäillään laittomasta puutavarakaupasta

46-vuotias asianajaja on johtava ympäristöministeri, jota syytetään ympäristörikoksista. 19. toukokuuta liittovaltion poliisi teki hyökkäyksen toimistoihin liittovaltion korkeimman oikeuden (STF) tuomarin Alexandre de Moraesin pyynnöstä. Entistä ministeriä ja kymmenen virkamiestä hänen hallinnossaan syytetään a “Suurin kansainvälinen rajat ylittävä rikollinen verkosto puun salakuljetuksen helpottamiseksi”, tuomarin mukaan.

“Kansalaisjärjestöjen bête noire”

Kesäkuussa herra Salles joutui toisen tutkimuksen kohteeksi. Häntä syytetään puuttumisesta operaatioon “Handroanthus”, joka johti ennätyksellisen takavarikoituun 226 763 kuutiometriä puuta, joka on tuotu laittomasti Amazonista joulukuussa 2020.

Osa äärioikeistolaisen hallituksen ideologisesta siivestä, M.Salles Hänen tilalleen tulee Joaquim Alvaro Pereira Leite, nykyinen Amazonin ja ympäristöministeriön sihteeri. Tämän entisen neuvonantajan nimittäminen Brasilian maaseutuyhdistykselle, joka on maatalousliiketoiminnan etuja edustava järjestö, aiheutti opposition voimakkaita reaktioita.

“Sallesin kaatuminen ei ole taistelun loppu: hänen seuraajansa on osa maatalousyrityksen aulaa ja tätä ympäristöystävällistä hallitusta, joka jatkaa käynnissä olevia tuhoja”, twiittasi edustajainhuoneen oppositiojohtaja Alessandro Molon (Brasilian sosialistipuolue). Ympäristönsuojelijoiden mukaan “kansalaisjärjestöjen bête noire” -poistuminen ei aiheuta rajua muutosta. Tämä eroaminen “Se ei kuitenkaan tarkoita, että Bolsonaron hallitus aikoo lopettaa haitalliset ympäristöhankkeet”, reagoi Greenpeace. “Salles on oire, ei tauti”, lisäsi Brasilian kansalaisjärjestöjen kollektiivinen ilmastomarkkina.

Sinulla on jäljellä 37,73% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

vierailla