July 28, 2021

Delta-variantin eteneminen huolestuttaa Euroopan unionin jäsenvaltioita

Kesän lähestyessä ja Covid-19-pandemia näyttää taantuvan kaikkialla vanhalla mantereella, Delta-muunnos (nimeltään “intialainen”) on alkanut huolestua joistakin eurooppalaisista. Entä jos nousu olisi ohikiitävää?, He kysyvät itseltään. Erityisesti Ranskassa ja Saksassa, mutta myös Belgiassa, Irlannissa ja Slovakiassa.

Brysselissä torstaina 24. kesäkuuta pidetyn Eurooppa-neuvoston yhteydessä liittokansleri Angela Merkel vaati suurinta varovaisuutta. Hän oli varoittanut saapuessaan Belgian pääkaupunkiin: hän olisi “Erittäin kriittinen” niiden suhteen, jotka eivät sovi yhteen kumppaneidensa kanssa ja avaavat hätäisesti rajojaan.

Se otti osaa Kreikkaan, joka otti vastaan ​​venäläisiä turisteja, jotka rokotettiin Sputnik V: llä, jota Euroopan lääkevirasto ei ole vielä hyväksynyt. Se kohdistui myös Portugaliin ja Espanjaan, jotka haluavat säästää turistikauttaan ja ovat avanneet rajansa brittiläisille (ilman karanteenia), kun taas Delta-variantti leviää nopeasti kanaalin yli.

Lue kirjeenvaihtajamme artikkeli: Covid-19: Isossa-Britanniassa intialainen variantti on saamassa kasvua

Viime viikonloppuna Lissabonin oli otettava käyttöön uusia rajoittavia toimenpiteitä viruksen uusiutuessa. Muutama tunti aiemmin, Bundestagin edessä, Mminä Merkel oli todennut, että pandemian edessä Eurooppa toimii “Hienolla jäällä” että pienin väärä askel hajoaisi. “Meidän kaikkien on oltava valppaina”, lisäsi presidentti Emmanuel Macron torstaina ja vaati myös parempaa koordinointia eurooppalaisten välillä.

Paperilla se on olemassa. Kesäkuun aikana kaksikymmentäseitsemän sopivat rajojensa koordinoidusta avaamisesta Euroopan unionissa (EU) ja sen ulkopuolella, samalla kun he antoivat mahdollisuuden aktivoida ajoissa, jos pandemia leviää uudelleen. “Hätäjarru” ja ottaa käyttöön uusia rajoituksia.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Covid-19: Etelä-Eurooppa haluaa tuoda takaisin turisteja ja valmistautua kesään

Kolmansien maiden osalta on laadittu (kehittyvä) luettelo kolmestatoista maasta, mukaan lukien erityisesti Yhdysvallat ja Australia, joiden kansalaiset voivat tulla takaisin Eurooppaan. Iso-Britannia ei ole luettelossa. Nämä ovat kuitenkin vain suosituksia, joita jäsenvaltioita ei ole pakko noudattaa.

“Costa ei pitänyt siitä, että Merkel kritisoi häntä”, uskoo diplomaatin. Joka tapauksessa Portugalin pääministeri puolusti itseään väittäen, että jos variantin liikkuminen kiihtyi hänen maassansa, se ei johtanut sairaalahoitojen määrän lisääntymiseen, ja vaarassa olevat populaatiot rokotetaan nyt laajasti. .

Sinulla on 42,47% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

hyödyllisiä vihjeitä