July 28, 2021

ensimmäiset injektiot alaspäin jyrkästi

Onko lasikaton uhka toteutumassa? Vaikka hieman yli 32 miljoonaa ranskalaista on saanut ainakin yhden rokoteannoksen – lähes 20 miljoonaa rokotetaan kokonaan -, ensimmäisten injektioiden määrän hidastuminen huolestuttaa viranomaisia. Keskimäärin 480 000 päivästä 21. toukokuuta se laski vain 240 000: een 21. kesäkuuta. “Rokotamme 200 000 ihmistä päivässä” in-injektiona, ” se ei ole tarpeeksi. Teimme paljon paremmin, meidän on tehtävä paljon paremmin ”, havaitsi pääministeri Jean Castexin torstaina 24. kesäkuuta matkan aikana Landesiin, jossa Delta-muunnos aiheuttaa ensimmäisen epidemian palautumisen.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Rokotus Covid-19: tä vastaan: Ranskan radiografia epävarma

Herra Castex osasi vain todeta sen “Ensimmäisen rokotuksen nimittäminen hidastuu”, ennustaa kevyesti viistettyä kesää. Doctolibilla on nyt alle 150 000 päivittäistä rekisteröintiä ensimmäiselle annokselle, kun kesäkuun alussa yli 250 000 rekisteröintiä. Ja jos rimaa ei nosteta nopeasti, päivittäisten injektioiden kokonaismäärä – keskimäärin lähes 575 000 päivässä – voi laskea nopeasti.

Kuusi kuukautta rokotuskampanjan alkamisen jälkeen hieman yli 20% yli 80-vuotiaista ei vielä ole rokotettu, lähes 870 000 ihmistä. Näin on myös hieman yli 10 prosentilla 70-vuotiaista (eli 645 000 ihmistä) ja lähes neljänneksestä kuusivuotiaista (eli vajaat 1,9 miljoonaa ihmistä). Kaiken kaikkiaan lähes 3,4 miljoonaa iän mukaan haavoittuvaa ihmistä voi joutua “alttiiksi” epidemian jatkuessa. Suurella riskillä: että tämä rokottamaton väestö, joka on todennäköisesti sairaalahoito tai asuu hoitokodeissa, tapaa rokottamattomien hoitajien väestön ja todennäköisesti saastuttaa heidät.

Uusi haaste

Terveyden pääosaston (DGS) mukaan vain 55% hoitokodeissa ja pitkäaikaishoitoyksiköissä olevista hoitajista on saanut vähintään yhden annoksen, ja 42% on täysin rokotettu 15. kesäkuuta. “Tämä osuus on suurempi kuin kausiluonteisen influenssan perinteisesti havaittu osuus, mutta on silti riittämätön”, panee merkille talletusten vakuusjärjestelmän ja täsmentää, että terveysministeriö “Rokotuksia koskevat viestintä-, kannustus- ja myynninedistämistoimet on aloitettu uudelleen näissä laitoksissa”.

”On ehdottoman tärkeää, että hoitokodin henkilökunta rokotetaan elokuun loppuun mennessä. Meidän on tehtävä enemmän hinnalla millä hyvänsä ”, Herra Castex aloitti. A “Juhlallinen vetoomus” uhalla: jos “Hoitajien rokotusten kattavuus” ei edisty, ”Minua saatettiin kutsua ehdottamaan pakollista rokotusta (…) todennäköisesti syyskuussa ”, sanoi terveysministeri Olivier Véran keskiviikkona.

Sinulla on 47,12% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Lue lisää