July 28, 2021

Etelä-Afrikasta Ugandaan, ennennäkemätön potilasvirta

Jos haluat pysyä ajan tasalla afrikkalaisista uutisista, tilaa “Monde Afrique” -uutiskirje tältä linkiltä. Löydä joka lauantai klo 6 viikko ajankohtaisista tapahtumista ja keskusteluista, joita Monde Afrique -lehden toimittaja on käsitellyt

Kolmas aalto murtaa terveydenhuoltojärjestelmät

Ugandassa, Sambiassa, Kongon demokraattisessa tasavallassa (Kongon demokraattisessa tasavallassa) hälytykset lisääntyvät sairaaloiden kylläisyydestä, kun taas epidemian kolmas aalto, joka vaikuttaa 20 maanosaan, on osoittautumassa vahvemmaksi kuin edelliset. Näissä kolmessa maassa, jossa havaittiin Intiassa esiintynyt Delta-muunnos, terveystilanne heikkeni yhtäkkiä muutamassa viikossa. Kongon demokraattisessa tasavallassa 77% uusista diagnosoiduista tapauksista liittyy Deltan muunnokseen ja 97% Ugandaan, Maailman terveysjärjestön (WHO) mukaan. Tätä muunnosta esiintyy 13 maassa.

Lue myös Afrikka Covid-19: n edessä: manner on huolissaan kolmannesta aallosta

Viimeisen viikon aikana mantereella on ilmoitettu yhteensä 160 000 uutta tapausta, mikä on 30 prosentin kasvu. Etelä-Afrikka, jossa epidemian elpyminen osuu samaan aikaan eteläisen talven alkamisen kanssa, kirjasi siitä melkein puolet.

Rokotusten edelleen räikeässä puutteessa alueelliset terveysviranomaiset kehottavat hallituksia kieltämään kaikenlaiset kokoontumiset viruksen leviämisen estämiseksi.

Tämä erittäin tarkka luku, jonka Afrikan tautien torjunnan ja ennaltaehkäisyn keskus (Africa CDC) ilmoitti torstaina 24. kesäkuuta, vastaa Afrikassa annettujen rokotteiden osuutta 61,4 miljoonasta annoksesta. Laitoksen johtajan John Nkengasongin mukaan se antaa mahdollisuuden relativisoida keskustelu väestön haluttomuudesta tehdä koronavirusta vastaan ​​rokotuksia. “Kun rokotteita on saatavilla, käytämme niitä”hän korosti valitellen, että vain 1,1% Afrikan väestöstä on toistaiseksi immuuni.

Maanosan 54 maan joukosta vain Burundi, Tansania, Eritrea ja Saharan demokraattinen tasavalta (Afrikan unionin tunnustama) eivät ole vielä aloittaneet rokotuskampanjaa.

L’AstraZeneca “Siinä tapauksessa, että” Eurooppalaiset eivät hyväksy Afrikassa levitettävää levitystä

Madagaskari huomasi ensimmäisten joukossa, että Euroopan lääkevirasto (EMA) ei ole hyväksynyt Covishield-rokotetta, Intian Serum Institute -instituutin valmistamaa AstraZenecan versiota. Tämä kansainvälisen Covax-aloitteen kautta jaettu rokote on kuitenkin levinnein Afrikassa. Tämä tilanne aiheuttaa afrikkalaisten matkailijoiden syrjintää tullessaan Eurooppaan.

Antananarivossa Euroopan edustaja pidätettiin, mutta väärinkäsitys levisi nopeasti muihin maihin. Euroopan unioni perusteli itsensä selittämällä, että virasto oli hyväksynyt vain Isossa-Britanniassa tai muissa Euroopan maissa valmistetun AstraZeneca-rokotteen nimellä Vaxzevria. Se on yksi sääntelyviranomaisen vahvistamista neljästä rokotteesta, jotka sallivat rajoittamattoman pääsyn Euroopan alueelle.

Lue myös Kaakkois-Senegalissa Kédougoussa haaste kaikille terveydenhuollon saatavuudesta

EU muistutti myös, että tämä päätös ei asettanut kyseenalaiseksi Covishieldin luotettavuutta, jonka Maailman terveysjärjestö (WHO) on vahvistanut. Oli miten on, imbroglio voi vain vahvistaa väestön epäluottamusta AstraZenecaa kohtaan. WHO: n afrikkalaisen toimiston johtaja Matshidiso Moeti kehotti torstaina kansallisia ja alueellisia sääntelyelimiä tunnustamaan kaikki rokotteet, jotka WHO on arvioinut ja hyväksynyt hätäkäyttöön: “Afrikkalaisia ​​ei pitäisi rajoittaa edelleen, koska he eivät pääse rokotteisiin, joita on saatavana vain muualla”.

Seychellien tutkimus epidemian elpymisestä

Afrikan CDC lähetti asiantuntijaryhmän Seychelleille tutkimaan epidemian elpymisen syitä. Saaristo aloitti maanosan ensimmäisen maan rokotuskampanjan tammikuun alussa kiinalaisella Sinopharm-rokotteella. Hän sai myös AstraZenecan annoksia. Lähes 70% sen väestöstä on täysin rokotettu, mikä mahdollisti rajojen avaamisen uudelleen maaliskuun lopussa, jotta elvytetään matkailutoimintaa, josta maa on hyvin riippuvainen.

Epidemian jatkuminen pakotti kääntymään. Terveysministeriön toimittamien tietojen mukaan torstaina 24. kesäkuuta testit osoittavat beeta-variantin (Etelä-Afrikkalainen) vallitsevuuden uusissa kontaminaatiotapauksissa. Alpha (Englanti) ja Delta (Intia) variantteja esiintyy myös saarella. Viranomaisten mukaan kaksi AstraZenecalla rokotettua ihmistä kuoli.

Maailmanpankin apua rokotteiden ostamiseen

Maailmanpankki on ilmoittanut aikovansa tarjota taloudellista apua rokotteiden ostamista tarvitseville maille Afrikan unionin, Afrikan rokotehankintaryhmän (AVATT) perustaman foorumin kautta. Tämä foorumi onnistui varmistamaan 220 miljoonan Johnson & Johnson -rokoteannoksen toimittamisen vaihtoehdolla 180 miljoonalle lisäannokselle. Ensimmäisten erien odotetaan olevan elokuussa.

Lue myös Covid-19 maailmassa: merkittävä takaisku saksalaisen CureVac-rokotteen suhteen, epidemia kiihtyy Afrikassa

Mutta toisin kuin Covaxin kansainvälinen solidaarisuusaloite, AVATT: n tarjoamat rokotteet eivät ole ilmaisia, ja Afrikan unionilla ei ole hallitusten vaatimusta myydä tilaustaan.

Maailmanpankin avun pitäisi siis auttaa tilanteen korjaamisessa. Johnson & Johnson -rokote vaatii vain yhden injektion. 400 miljoonaa annosta lupaa pystyä immunisoimaan kolmanneksen mantereesta, kun taas Covax on pysähdyksissä Intian päätöksen vuoksi keskeyttää Intian Serum-instituutin valmistamien AstraZeneca-rokotteiden vienti.

Samassa osassa

Palvelut

Osaat lukea Maailma yhdellä laitteella kerrallaan

Tämä viesti näkyy toisessa laitteessa.

Tutustu monen tilin tarjouksiin

 • Koska toinen henkilö (tai sinä) lukee Maailma tällä tilillä toisella laitteella.

  Et voi lukea Maailma että päällä yksi laite samaan aikaan (tietokone, puhelin tai tabletti).

 • Kuinka en enää näe tätä viestiä?

  Napsauttamalla »Ja varmistamalla, että olet ainoa konsultoiva henkilö Maailma tällä tilillä.

 • Mitä tapahtuu, jos jatkat lukemista täällä?

  Tämä viesti näkyy toisessa laitteessa. Viimeksi mainitut pysyvät kirjautuneena tällä tilillä.

 • Onko muita rajoituksia?

  Ei. Voit kirjautua sisään tililläsi niin monella laitteella kuin haluat, mutta käyttämällä niitä eri aikoina.

 • Etkö tiedä kuka toinen on?

  Suosittelemme, että vaihdat salasanasi.

Suosittelemme tilaamaan koko toimituksen työn tukemiseksi.

Sinä valitsit kun selaat sivustoamme, erityisesti räätälöityjä mainosevästeitä.

Tämän sivuston sisältö on 500 toimittajan työn hedelmä, jotka tarjoavat sinulle päivittäin laadukasta, luotettavaa, kattavaa tietoa ja innovatiivisia verkkopalveluja. Tämä työ perustuu mainonnan ja tilausten lisätuloihin.

Tilaa

napsauttamalla tätä Ajattelin tätä