August 3, 2021

Huolenaihe Landesissa, jossa Delta-muunnos on nyt hallitseva

Viimeinen purkamisen vaihe, joka on suunniteltu kaikkialla Ranskassa 1. päivänäOn Heinäkuussa, voidaan lykätä Landesissa, jos Covid-19-epidemian indikaattorit eivät osoita parannusta. Pääministeri Jean Castex ja terveysministeri Olivier Véran antoivat ilmoituksen matkalla Mont-de-Marsaniin torstaina 24. kesäkuuta.

Viikon ajan ilmaantuvuusaste on kasvanut voimakkaasti osastolla. Se on nyt 51/100 000 asukasta, kun se viime viikolla oli 46,6 / 100 000 asukasta, mikä on 9,4%: n kasvu. Delta-variantin merkittävä esiintyminen on tärkein huolenaihe: vaikka se edustaa 9,5% tapauksista Ranskassa, 12,1% Pyrénées-Atlantiquessa ja Girondessa, Landesin departementissa se saavuttaa 74,2% tapauksista. . Kuten Bordeaux’n yliopistollisen sairaalan tartuntatautien asiantuntija Denis Malvy selittää, tämä muunnelma on “60-80% tarttuvampi” kuin alkuperäinen kanta.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Rokotus Covid-19: tä vastaan: Ranskan radiografia epävarma

Tällä epidemian palautumisella osastolla on useita syitä, Nouvelle-Aquitainen alueellisen terveysviraston (ARS) pääjohtaja Benoît Elleboode. Ensinnäkin viime viikolla tunnistettu klusterin hoitokodissa, “Alku johtui siitä, että rokottamaton työntekijä tarttui muihin henkilökuntaan ja vanhuksiin, onneksi rokotettu siten, jolla ei ollut vakavia muotoja”.

Vältä Ison-Britannian tilannetta

Lisäksi Landesin kouluissa on tartuntoja, jotka ovat suosineet viruksen leviämistä alueelle. Varsinkin kun osastolla on 400 000 asukasta, mikä ei ole kovin paljon, kun epidemia kärsii. “Mitä pienempi osasto, sitä pienempi tapausten määrä vaikuttaa voimakkaasti ilmaantuvuuteen”, määrittää paikallisen ARS: n pääjohtaja. Ja jos valppaana keskitytään Landesiin, Denis Malvy täsmentää, että Delta-muunnosta esiintyy kaikkialla muualla, erityisesti Pyrénées-Atlantiquessa. “Olemme turistialueella, kesällä turistit ottavat rannikon haltuunsa, korostaa tartuntatautien asiantuntija. Siksi meidän on jatkettava rokotuksia, käytettävä jälkiseurantaa yrittääksemme hillitä näitä kontaminaatioketjuja, ja vaikka kuulostaminen onkin epämiellyttävää, meillä on esteeleitä, joita meidän on jatkossakin sovellettava. “

Torstaina ilmoitettiin jo olemassa olevien toimintojen vahvistamisesta. “Kymmenen tuhatta itsetestausta on jaettu kaikkialle, jotta ihmiset voivat testata itseään vielä enemmän, ja voimme lisätä vielä 10000 muuta”, selittää Elleboode. Ne jaetaan leirintäalueille, lomapaikoille, kouluihin, apteekkeihin, yrityksiin … Lisäksi kouluille annetaan 6500 lisätestiä. “Seulonnan tehostamiseksi koululomiin asti, ja nämä testit ohjataan sitten tänä kesänä päiväkeskuksiin, rakenteisiin, jotka ottavat nuoria vastaan ​​lomalla”.

Sinulla on 30,14% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Liittyvä sivusto