August 1, 2021

“Meillä on taipumus tulkita epäröivää tulenkestäväksi”

Sosiologit Nathalie Bajos (Inserm-Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales, EHESS) ja Alexis Spire (EHESS) ovat juuri julkistaneet osion rokotetarkoituksista suuressa EpiCoV-tutkimuksessa (Epidemiologia ja elinolot, jotka liittyvät Covid-19: een). Inserm keväästä 2020 lähtien. Sen marraskuussa 2020 haastatellun kohortin tulokset tuovat esiin väestörakenteen ja sosiaaliset tekijät, jotka ruokkivat rokotteiden haluttomuutta yleensä ja erityisesti Covid-19-rokotetta kohtaan.

Äskettäin on tehty useita tutkimuksia rokotteiden haluttomuudesta. Mikä on kyselysi omaperäisyys?

Nathalie Bajos: Analyysimme spesifisyys on toisaalta se, että yritämme erottaa rokotteen epäröinnin ja päättäväisen kieltäytymisen rokotuksen harjoittamisesta; toisaalta yritämme ymmärtää, kuinka haluttomuus rokottaa Covid-19: ää vastaan ​​on erityistä verrattuna rokotteiden vastustamiseen yleensä, mikä antaa meille mahdollisuuden tuottaa täysin innovatiivisia tuloksia. Lopuksi menemme hyvin pitkälle ihmisten sosiaalisessa luonnehdinnassa: työskentelemme sukupuolen, luokan, mutta myös etnisen alkuperän suhteen ymmärtääksemme, miksi rokotevastustus on huomattavasti voimakkaampi tietyissä sosiaaliryhmissä kuin muissa. . Kaikki erityisen suuressa otoksessa, jossa on yli 85 000 ihmistä.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Rokotus Covid-19: tä vastaan: Ranskan radiografia epävarma

Millä tavoin haluttomuus anti-Covid-rokotteeseen on erityinen?

Huom: Rokotuksen suhteessa yleisesti rokotuksiin ja selvään aikomukseen rokottaa Covidia vastaan ​​on selvä yhteys. Mutta sitten havaitsemme muunnelmia, jotka riippuvat luokista, ja tämä pakottaa meidät tekemään hyvin yksityiskohtaisia ​​havaintoja. Esimerkiksi naiset vastustavat yleensä rokotetta enemmän kuin miehet, mutta Covid-vastaisten rokotteiden kohdalla se on vielä selvempi. Sitä vastoin maahanmuuttajataustaiset ihmiset ovat haluttomia käyttämään rokotetta yleensä kuin muut kuin maahanmuuttajat, mutta tämä ero pienenee Covidin suhteen.

Miksi tämä vihamielisyys on voimakkaampaa naisten keskuudessa?

N. B.: Kaikki sosiologiset tutkimukset osoittavat, että naiset ovat varautuneempia teknologisiin innovaatioihin nähden, tämä pätee yleensä mutta myös terveyskysymyksiin. Se viittaa hyvin sukupuolisiin sosiaalistumisprosesseihin. Tämä rokote, jota käytetään ensimmäistä kertaa Messenger RNA: lla, näyttää kuitenkin erityisen innovatiiviselta. Sitten sosiaalisesti naiset ovat vastuussa perheen terveydestä, etenkin lasten ja vanhusten terveydestä: tämä hallituksen ja terveysviranomaisten toimittama rokote vaikuttaa enemmän kuin muut häiriöinä, kyseenalaisina. heidän sosiaalisesta roolistaan. Emme saa unohtaa kolmannen ja neljännen sukupolven pillereiden skandaalia, josta käytiin muutama vuosi sitten ennennäkemätön keskustelu, joka muodostaa naisille kasvualustan haluttomuudelle Covid-vastaisten rokotusten edessä. .

Sinulla on jäljellä 62,24% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

-ponnahdusikkuna tähän sivustoon