August 1, 2021

Ranskan röntgenkuva epäilystä

Rokotuskäyrät, jotka ovat tasaantumassa, ensimmäisen tapaamisen poistaminen, aikavälejä käytettävissä tietyissä keskuksissa: Covid-19-rokotuskampanja näyttää olevan jumissa. Jotkut pitävät sitä kuuluisan “lasikaton” lähestymisenä, rajana, joka on yhtä näkymätön kuin se on läpipääsemätön tiellä kollektiiviseen koskemattomuuteen. Toiset tuovat takaisin “kirvesvastaisen” Ranskan haamu, joka heilahti kuusi kuukautta sitten, ennen kuin se katosi keväällä. Mutta oliko tämä kuva Pasteurin maasta, johon epäilys näistä uusista rokotteista kehitettiin ennätysajassa, todellisuus?

Tutkimus, jonka kaksi sosiologia julkisti 10. kesäkuuta prepRint-sivustolla MedRxiv odotettaessa asianmukaista julkaisua tieteellisessä lehdessä, tarjoaa vivahteikkaamman kuvan.

Suuren yli 85 000 ihmisen otoksen perusteella se paljastaa ensimmäistä kertaa hylkäämisen, mutta myös epäröinnin todellisen laajuuden Covid-19-vastaisten rokotteiden edessä. Ennen kaikkea siinä korostetaan sosiaalisia tekijöitä, sukupuolten, ympäristön ja poliittisten mielipiteiden eroja rokotetta koskevan kannan rakentamisessa. Hän avautuu reittien kulkeminen siitä, miten torjua vastahakoisuutta rokotusten edessä sosiaalisen eriarvoisuuden vähentämiseksi terveyden alalla.

Tämän kyselyn toteuttamiseksi Insermin tutkimusjohtaja Nathalie Bajos ja Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales -tutkimuksen johtaja Alexis Spire tukeutuivat EpiCoV-kohorttiin, joka on huhtikuusta 2020 lähtien seurannut noin 135000 ihmistä yli 15-vuotiaita matkansa läpi pandemian.

Säilyttämällä suurkaupungin Ranskan asukkaat, aikuiset – ja todennäköisesti päättävät siis omasta rokotuksestaan ​​- eivätkä heille ole koskaan saatu positiivista diagnoosia, he keräsivät 85 855 yksilön otoksen, joita he haastattelivat marraskuussa 2020. Ensimmäiset rokotteiden lähettäjät RNA: t olivat siis juuri osoittautuivat kelvollisiksi vaiheen 3 kokeissa. Valvontaviranomaiset valmistautuivat hyväksymään ne. “Tilanne on todennäköisesti muuttunut siitä lähtien, dynaaminen näyttää olleen rokotusten hyväksi, mutta tämä antaa meille ensimmäisen kuvan, jota seuraamme nyt”, Nathalie Bajos kertoo.

Joulukuun jälkeen kyselyjen kuvaama yleinen skeptisyys ei kuitenkaan löytynyt kahden sosiologin tekemässä perusteellisessa tutkimuksessa. He ovat vain 13,9% sanoneet, etteivät he mene “Ei varmasti rokoteta” ja 10,3%, jotka eivät ajattele ” luultavasti ei “ saada injektio. Vaikka tämä osuus saattaa tuntua korkealta – lähes joka neljäs ranskalainen aikuinen -, olemme kaukana enemmistö on vihamielinen Covid-19-rokotuksia vastaan.

Sinulla on jäljellä 69,59% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Ota selvää täältä