August 2, 2021

Voimakas tornado vahingoittaa satoja Tšekissä

Se voi olla voimakkain tornado, joka on kirjattu Keski-Euroopan nykyaikana. Pyörteiset tuulet tuhosivat koteja useissa kaupungeissa Tšekin tasavallan kaakkoisosassa torstaina 24. kesäkuuta, mikä loukkaantui ainakin sata ihmistä ja tappoi ihmisiä, hätäpalvelujen ja poliisin mukaan. “Voimme valitettavasti vahvistaa, että uhreja oli, mutta emme pysty ilmoittamaan tarkkaa lukumäärää”, kertoi Ranskan lehdistövirasto (AFP) Hedvika Kropackova, paikallisten pelastuspalvelujen edustaja.

Hän lisäsi, että kaikki arviot olivat toistaiseksi ennenaikaisia, koska ihmiset olivat edelleen loukussa roskien alla, mutta julisti, että kuolleiden määrä ei saisi ylittää kymmentä. “Ensimmäiset arviot osoittavat, että 100-150 ihmistä loukkaantui”, sanoi Kropackova. Hodoninin sairaala puolestaan ​​väitti hoitaneensa lähes 200 loukkaantunutta.

Slovakian ja Itävallan apu vahvistuksena

Talo, jonka katto lensi Moravska Nova Vesin kylässä Tšekin tasavallassa tornadon iskiessä 24. kesäkuuta 2021.

“Kaikki käytettävissä oleva apu on liikkeellä tai matkalla Hodoninin alueelle, jossa tornado on kärsinyt useista kaupungeista”Sisäministeri Jan Hamacek kirjoitti Twitterissä. Hallitus harkitsee myös armeijan käyttöön ottamista tarvittaessa, hän sanoi. Itävallan ja Slovakian pelastuspalveluiden odotettiin antavan käden tšekkiläisille kollegoilleen viimeksi mainittujen mukaan.

Hodoninissa, Slovakian rajalla sijaitsevassa kaupungissa, vanhainkoti kärsi vahinkoa. Tšekkiläinen uutistoimisto lainasi Hruskyn pormestarin sanoneen, että tornado tuhosi puolet tästä kylästä. Kymmenet loukkaantuneet otettiin Hodoninin sairaalaan sen jälkeen, kun tornado törmäsi bussiin saman lähteen mukaan.

Sosiaalisissa verkostoissa liikkuvista videoista saattoi nähdä tuhoutuneita rakennuksia, revittyjä puita ja tulipaloja. Vahinko, joka voidaan selittää ilmiön voimalla: tornado olisi voinut saavuttaa tason F3-F4, kertoi meteorologi, jonka tuulet voisivat nousta välillä 267 km / h – 322 km / h.

Maailma AFP: n kanssaKäy tässä linkissä