August 3, 2021

5 kysymystä hoitajien rokotusvelvollisuudesta

Rokotusten tekeminen hoitajille pakolliseksi tänä kesänä on ” vakava mahdollisuus ”hallituksen edustaja Gabriel Attal sanoi maanantaina 5. heinäkuuta. “Tämän ajatuksen ympärillä on muodostumassa tietty yksimielisyys poliittisten ryhmien sisällä, mutta myös tutkijoiden keskuudessa”, hän jatkoi France Interin antennilla, kun taas pääministeri Jean Castex johtaa asiasta neuvotteluja paikallisten valittujen virkamiesten järjestöjen ja parlamentaaristen ryhmien puheenjohtajien kanssa.

Velvollisuus rokottaa hoitajia on jo pitkään suljettu pois, koska käytettävissä olevia annoksia ei ole ja epävarmuustekijät liittyvät rokotteiden tehokkuuteen Covid-19: n tartunnan rajoittamisessa. Mutta nyt hallitus ei sulje pois mahdollisuutta tehdä hakemuksia heinäkuun loppuun mennessä saavuttaakseen ennen lukuvuoden alkua tavoitteen, jonka mukaan 80% rokotuskurssin suorittaneista terveydenhuollon ammattilaisista. Viiden kysymyksen kohta.

  • Miksi hallitus harkitsee joukkovelkakirjalainaa?

Ennen kansalliskokousta 30. kesäkuuta Jean Castex oli ensin harkinnut tätä mahdollisuutta rajoittaa viruksen leviämistä sairaaloissa esittelemällä erityisesti viimeaikaista tapausta klusterista huollettavana olevien vanhusten majoitusliikkeessä (Ehpad):

”Olen järkyttynyt (…), kun näemme epidemian palaavan takaisin (…) niiden ihmisten kautta, joiden tehtävänä on suojella ja hoitaa. Tätä ei voida hyväksyä. “

Lue myös: Hallitus on valmis tekemään rokotuksista pakolliset hoitajille

Rokotettujen hoitajien määrä on ” riittämätön, eikä tämä ole normaali tilanne asukkaiden haurauden vuoksi [en Ehpad], tiettyjen huolestuttavien vaihtoehtojen esiintymiseen ja leviämiseen liittyvien uhkien yhteydessä “, oli myös edellisenä päivänä kirjoittanut terveysministeri Olivier Véran kirjeessä, joka lähetettiin sairaaloiden ja vanhainkotien johtajille. Herra Véran on toistanut useaan otteeseen, kuinka tärkeää on lisätä rokotettujen väestön osuutta, jotta parhaimmillaan voidaan välttää uusien tapausten määrän kasvu syksyllä.

  • Mitä nykyiset rokotusluvut sanovat hoitajien keskuudessa?

Viimeisimmät tiedot, jotka Ranskan kansanterveys (SPF) ilmoitti 31. toukokuuta, osoittavat, että rokotustaso on 72,2% ensimmäisistä lääkäreille annetuista annoksista kansallista tilannetta edustavien laitosten otoksessa, kun vastaavasti 58, 7% sairaanhoitajista, 50% hoitotyöstä avustajia ja 52,6% muita ensihoitajia.

Assistance publique-Hôpital de Paris’n (AP-HP) kojelaudassa, kuultu Maailma ja päivitettiin 11. kesäkuuta, 91% Ile-de-Francen hoitohenkilökunnasta (21 730 lääkäriä, sisäisiä ja ulkoisia) oli saanut vähintään yhden annoksen vuodenOn Tammikuussa 54 prosenttia ns. Muusta kuin lääketieteellisestä henkilöstöstä (58 297 sairaanhoitajaa, hoitaja-avustajaa, kuntoutus-, lääketieteellistä tai sosio-opetushenkilöstöä jne.). Täydellinen rokotusaste oli 68% vs. 37%.

Tässä viimeisimmässä tutkimuksessa ei oteta huomioon AP-HP: n hallinnoimien rokotuskeskusten ulkopuolella tehtyjä injektioita, jotka voivat osaltaan aliarvioida rokotettujen hoitajien määrää.

Lue myös: Miksi rokotukset ovat huipussaan sairaanhoitajien ja hoitajien keskuudessa?

Vahvempi lääkärien jäsenyys verrattuna ensihoitajiin oli olemassa kauan ennen Covid-19-epidemiaa. “Se on ilmiö, jota olemme havainneet kymmenen vuoden ajan influenssan aikana” , muisteli tutkija Jocelyn Raude vuonna Maailma, 18. kesäkuuta. Lääkäreiden rokotukset kattavat tämän taudin noin 50%; sairaanhoitajille se laskee 20-25 prosenttiin ja hoitaja-avustajiin 10-15 prosenttiin.

  • Mikä on terveysviranomaisten ja tiedeyhteisön mielipide?

Useat elimet, joita kehotetaan ratkaisemaan terveyskysymyksiä, ovat kannustaneet hoitohenkilökunnan rokottamista viime kuukausina. Kansallinen lääketieteellinen akatemia vaati voimakasta kannustinta rokottaa koko väestö huhtikuun lopussa ja Ranskan sairaalaliitto muistuttivat myös 1On Heinäkuussa, että hän pyytää hoitajia “Monien kuukausien ajan”.

Terveysministeriön tukema rokotestrategian suuntausneuvosto totesi 24. kesäkuuta lausunnossaan “Kaikkien terveys- ja lääketieteellisten ja sosiaalialojen ammattilaisten rokotusvelvollisuuden perustelut ja laillisuus ovat selkeät ja ne on tunnustettava”vaatimalla sitä“Erityistä huomiota on kiinnitettävä siihen, että hoitajat eivät tunne syyllisyyttä rokotuksestaan”.

“Jos rokotusten kattavuus ei ole edistynyt riittävästi (…), harkinta voi ulottua koko väestöön”

Professori Alain Fischerin johtaman ryhmän mukaan Haute Autorité de santén vuoden 2020 lopussa asettaman velvoitteen kolme estettä (todisteiden puute rokotteiden tehokkuudesta lähetyksen lopettamisessa, muutama käytettävissä oleva annos) kannustuskampanjoiden tulokset) on nyt asetettava näkökulmaan Ranskan rokotuskampanjan ensimmäisten, näissä kohdissa positiivisiksi katsottujen tulosten perusteella.

Päivitetyssä ilmoituksessa, joka on julkistettu 1. päivänäOn Heinäkuussa myös korkea terveysviranomainen vahvistaa sen “Kysymys pakollisesta rokotuksesta on esitettävä nopeasti ennen kaikkea terveydenhuolto-, sosiaali- ja lääkesosiaalialan ammattilaisille”. Esimerkki jopa avaa sen mahdollisuuden “Epidemiatilanteen kehityksestä riippuen ja jos rokotusten kattavuus ei ole edistynyt riittävästi, rokotusvelvollisuuden huomioon ottaminen voi ulottua koko väestöön”.

  • Mitkä ovat hoitajien nykyiset velvollisuudet?

Terveydenhuollon työntekijöillä, jotka ovat alttiina altistumiselle tai jotka ovat alttiina kontaminaatiolle ollessaan tekemisissä heidän vastuullaan olevien potilaiden kanssa, on lakisääteinen velvollisuus rokottaa kurkkumätää, jäykkäkouristus-, polio- ja hepatiitti B: tä vastaan. ensihoitajat, kuten ambulanssit.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Bichatissa rokottamattomien Covid-19-potilaiden kanssa: “Sanoimme itsellemme, että riski oli olemassa”

Ilman näitä rokotteita, lain mukaan, hoitajat “Ei saa harjoittaa julkisessa tai yksityisessä laitoksessa tai ehkäisy- tai hoitoyksikössä toimintaa, joka altistaa heidät saastumisriskille”. Todistus vaaditaan harjoittelupaikkaan tultaessa tai otettaessa virkaa rokotuksen tai lääketieteellisen vasta-aineen olemassaolon todistamiseksi – jälkimmäisessä tapauksessa rokotetta määräävä lääkäri voi pyytää mukauttamista tai asennonvaihtoa .

Teoriassa ei säädetä seuraamuksista (kuten palkan vähentämisestä tai irtisanomisesta), mutta kyseisen ammatin harjoittaminen on mahdotonta, jos rokotusta ei suoriteta.

  • Mitä muut maat tekevät?

Päällä Italia, 25. toukokuuta annettu laki pakottaa lääkärit ja terveydenhoitohenkilökunnan rokottamaan Covid-19: ää vastaan ​​rangaistuksena siitä, että he eivät enää voi harjoittaa yhteyttä ihmisten kanssa. 300 italialaista hoitajaa on riitauttanut tämän velvoitteen tuomioistuimessa, ja kuuleminen on tarkoitus järjestää 14. heinäkuuta. 24. kesäkuuta 16 Calabrian alueen terveydenhuollon ammattilaista keskeytettiin tehtävistään 31. joulukuuta saakka. koska he kieltäytyvät rokotuksesta.

Klo Iso-Britannia, hallitus ilmoitti 16. kesäkuuta tekevänsä täydellisen rokotuksen Covid-19: stä pakolliseksi kaikille englanninkielisissä vanhainkodeissa työskenteleville ihmisille, myös muulle kuin lääketieteelliselle henkilökunnalle, kuten kampaajille, kosmetologeille ja vapaaehtoisille, jotka on rokotettava kokonaan lokakuuhun mennessä. jos he haluavat jatkaa sen parissa. Parlamentti ei ole vielä hyväksynyt toimenpidettä.

Kohteeseen Yhdysvallat, liittovaltion tasolla ei ole ilmoitettu aloitteesta, mutta San Franciscon kaupunki ilmoitti 23. kesäkuuta pyytävänsä noin 35 000 työntekijäänsä, poliisi ja palomiehet mukaan luettuina, rokottamaan Covid-19: een kurinpitoseuraamuksella. mukaan lukien irtisanominen. Tämä vaatimus ei kuitenkaan tule voimaan ennen kuin Yhdysvaltain lääkevirasto on hyväksynyt rokotteet kokonaan.

Maailma AFP: n kanssa

valitse resurssit