August 1, 2021

Espanjassa uusi aalto “näyttävän etenemisen nopeudella”

Katalonian yökerhot ovat olleet auki vain kolme viikkoa. Tänä perjantaina, 9. heinäkuuta, kaikki yöllisen vapaa-ajan laitokset, jotka olivat aloittaneet toimintansa 21. kesäkuuta Covid-19-pandemian hiljaisuuden ansiosta – 50%: n ulottuvuudella ja radan tanssin pakollisella maskilla – on suljettava ovensa uudelleen vähintään kahdeksi viikoksi. Joten päätti Katalonian aluehallitus, Espanja, jossa viruksen leviämisen nopeus huolestuttaa yhä enemmän.

Kahden viikon aikana ilmaantuvuusaste on kasvanut kahdeksankertaisesti 45 tapauksesta 100 000 asukasta kohti seitsemän päivän aikana 380: een, ja kiihtyvyys on käynnissä voimakkaasti, koska se on viisinkertaistunut viikossa. Ja vaikka tarttuvampi Delta-muunnos muodosti suurimman osan tapauksista alueella, lisääntymisnopeus (R0) nousi 3,3: een, ennennäkemättömästä pandemian alkamisesta maaliskuussa 2020.

Kuuntele myös Voiko Delta-variantti laukaista neljännen aallon?

Kyse on nuorten, rokottamattomien, innokkaiden juhlien kokoontumisista. Barcelonassa 16–29-vuotiaiden ilmaantuvuusaste on yli 2 000 tapausta 100 000 asukasta kohti 14 päivän aikana. “Hallitus ymmärtää nuorten kokousjanon ja suhteet niin monen kuukauden rajoitusten jälkeen”, Espanjan pääsihteeri Maria Jesus Montero sanoi tiistaina 6. heinäkuuta ennen kysymystä “Viimeinen ponnistelu” jotta “Suojaa heikoimmassa asemassa olevia perheitämme ja itseämme”.

Sairaalahoito on nousussa

“Saastumisten määrä kasvaa eksponentiaalisesti paljon enemmän kuin meillä on varaa”, korosti puolestaan ​​Katalonian hallituksen tiedottaja Patricia Plajaa. Kaupunkilääketiede on “Erityisesti jännityksen alaisena”, hän lisäsi, suurimmalla osalla tapauksista on lieviä oireita. Vaikka rokotukset etenevät hyvin Espanjassa – 41% väestöstä on rokotettu kokonaan ja 60% on saanut vähintään yhden annoksen – tämä uusi aalto “Alkaa tuntea itsensä sairaaloissa”, alleviivattu Mminä Ranta.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Covid-19: Espanjan onnistumiset, ihme tai mirage?

Yhdessä viikossa sairaalassa olevien Covid-potilaiden määrä kasvoi 30% ja tehohoitoyksiköissä 20%. Vaikka heidän lukumääränsä onkin edelleen hyvin rajallinen, riskiryhmien (97% yli 70-vuotiaista ja 100% yli 80-vuotiaista) rokotusten ansiosta Barcelonan del Marin sairaala on avannut uudelleen kerroksen SARS-CoV-2-potilaille. Katalonian hallitus on nopeuttanut 16–29-vuotiaiden rokotuksia peläten, että sairaalapaine kasvaa edelleen lähipäivinä.

Sinulla on 49,45% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

hyödyllinen viittaus