July 31, 2021

OPEC + -sopimuksen puuttuminen voi johtaa öljypiikkiin

Useiden valmistelevien kokousten jälkeen neljässä päivässä ”öljykuninkaat” eivät ole vieläkään päässeet sopimukseen. Saudi-Arabian ja Yhdistyneiden arabiemiirikuntien (Arabiemiirikunnat) väliset jännitteet johtivat videoneuvottelun lykkääntymiseen, jonka oli määrä tuoda maanantaina 5. heinäkuuta öljynviejämaiden järjestö (OPEC) ja kymmenen muuta tuottajaa. Venäjä. Tämä uusi epäonnistuminen toi maanantaina 5. heinäkuuta loppuun Pohjanmeren brent-hinnat 77,16 dollaria (65,09 euroa) barrelilta (+ 1,30%) ja Yhdysvaltain WTI-hinnat 76,36 dollaria (+ 1,60%).

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös OPEC jakaa öljyntuotannon kasvun

Tämän epävirallisen kartellin, nimeltään OPEC +, oli tarkoitus keskustella kahdesta asiasta: päivämäärä, jolloin tuotanto palaa ennalleen ennen huhtikuuhun 2022 asetettua terveyskriisiä edeltävälle tasolle ja joka siirretään vuoden 2022 loppuun; ja ennen kaikkea elokuun ja joulukuun välisenä aikana markkinoille saatetun raakaöljyn määrän uusi kasvu vastaamaan maailmanlaajuisen elpymisen ylläpitämään kysyntään. Moskovan ja Riadin johtama kartelli oli vähentänyt päivittäistä tuotantoa 10 miljoonalla tynnyrillä toukokuusta 2020 lähtien ensimmäisen Covid-19-aallon huipulla, joka oli syöksynyt taloudelliseen toimintaan ja sulattanut mustan kullan kysynnän.

Kiittämätön rooli

Sitten hän päätti keventää venttiilejä vähitellen keväällä ja ennusti lisäyksen: 400 000 ylimääräistä tynnyriä päivässä kuukaudessa elokuusta joulukuuhun, eli 2 miljoonan tynnyrin paluu markkinoille vuoden 2021 lopussa. Vain siellä olevat Emirates. vastustavat ja vaativat itselleen suurempaa kiintiötä. Tällä hetkellä se lasketaan vuonna 2018 pumpattujen 3,2 miljoonan tynnyrin perusteella, eikä se enää kuvasta yli 3,8 miljoonan tuotantokapasiteettia, joka saavutettiin huhtikuussa 2020 Ranskan hallituksen päättämien historiallisten leikkausten aattona. kartelli. Abu Dhabi pyytää viedä 600000 tynnyriä päivittäin.

Outo asekauppa kahden valtion välillä, jotka salaa neuvottelivat muutama vuosi sitten poliittisen liiton hankkeesta

Sunnuntaina Saudi-Arabian ja Emiratin energiaministerit, prinssi Abdelaziz Ben Salman ja Suhail Al-Mazrouei, huusivat taas toisilleen välitettyjen televisiokanavien kautta. “Se on koko ryhmä yhtä maata vastaan”kommentoi ensimmäistä varoittaen, että sopimus ilman emiraatteja suljettiin pois. Wahhabin kuningaskunta ei enää halua olla kiitämätön aputuottaja, jota pyydetään tasapainottamaan öljymarkkinat, joskus sen taloudellisten etujen kustannuksella. Emiraatit vastaavat vähentäneensä tuotantokapasiteettiaan 35%, huomattavasti enemmän kuin muut OPEC + -maat.

Sinulla on 41,81% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Lisätietoja kirjoittajasta