August 1, 2021

Kausityöntekijä kuoli lämpöaallon kipinöissä Oregonissa

Keskeytettyään poiminta, kaksi naista katsovat poispäin. Täällä Sebastian Francisco Perez, yksi Oregonin 107 äärimmäisen lämpöaallon uhrista, työskenteli. Tänä 5. heinäkuuta lämpöaalto on löysä – lämpömittarissa vain 29 ° C – mutta ne ovat voimakkaasti pukeutuneita. Lämpötilasta riippumatta se on maataloustyöntekijöiden “yhtenäinen”: hattu, huppu, naamio myrkyllisiä höyryjä vastaan, käsineet ihoa ärsyttäviä mehuja vastaan, pitkät housut, suljetut kengät käärmeitä vastaan ​​… Ja kyllä, he työskentelevät kentällä pyhäpäivä (4. heinäkuuta sunnuntaina, maanantai ei ollut töissä tänä vuonna).

60 km: n päässä Portlandista on bukolinen maisema, jonka ylittää Willamette-joki ja jota ympäröivät kukkulat tuottavat Pinot Noir -viiniä, joka tuottaa alueen omaisuuden. Hasselpähkinät, sinapit, mulperipuut ja taimitarhat ottavat tiloilta haltuunsa. Maatilan työntekijöitä saapuvat pick-autot pysäköidään tien reunaan. Joskus mukana kannettavat wc: t. Harvoin varjossa. Mutta 5. heinäkuuta Saint-Paul on enimmäkseen kiireinen puhdistamassa rodeo-festivaalin jäännökset, sen vuotuisen kukoistuksen, joka päättyi apoteoosiin itsenäisyyspäivän ilotulitteella.

“Täysin estettävä” kuolema

Sebastian Perez, 38, saapui Guatemalasta 5. toukokuuta. Se oli hänen toinen vierailunsa Yhdysvalloissa. Hän oli ottanut riskin palata takaisin, koska tarvitsi rahaa maksamaan vaimonsa hedelmällisyydestä. Oregonin maatyöntekijöiden liiton (PCUN) keräämien tietojen mukaan hän työskenteli usein lauantaisin – palkka oli korkeampi – korvaamaan salamiehelle, joka oli auttanut häntä ylittämään rajan.

Hänet löydettiin 26. kesäkuuta keskellä iltapäivää elottomana Ernst Nursery & Farms -lastentarhassa, kaksi tuntia vuoronsa päättymisen jälkeen. Kansallinen sääpalvelu oli antanut varoituksen liian korkeista lämpötiloista jo klo 10.00. Lainsäädännön nykytilassa mikään ei kuitenkaan estä maanviljelijöitä pitämästä kausityöntekijöitä pelloilla kaikissa sääolosuhteissa. Heidän ainoa velvollisuutensa on antaa heille tauko neljän tunnin välein sekä mahdollisuus saada varjoa ja juomavettä, sanoo ilmastosta vastaava unionin virkamies Ira Cuello-Martinez.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Amerikan länsi on tullut äärimmäisen kuumaksi

Oregonin työsuojelutarkastus on aloittanut tutkimuksen puutarhaviljelijää ja työvoimaa toimittavaa alihankkijaa Brothers Farm Laboria vastaan. Sebastian Perezin kuolema oli täysin vältettävissä », Katsoo ammattiliittolaisen. Ernst Nursery & Farms nostettiin syytteeseen vuonna 2014 huolimattomuudesta: maatila ei vaivautunut toimittamaan vettä maatilan työntekijöille. Sitten vuosina 2007 ja 2010: hän ei lähettänyt lain edellyttämiä tietoja pelloilla käytetyistä torjunta-aineista. Joka kerta sääntelyviranomaisella ei ollut vakavuutta, pahoittelee Ira Cuello-Martinezia. “Toivomme tällä kertaa, että valtio suhtautuu maataloustyöntekijöiden suojeluun vakavammin. “

Sinulla on 35,41% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

informatiivinen viesti