August 3, 2021

Kuumin kesäkuu ennätyksessä Pohjois-Amerikassa

Muutama päivä ennen muita tärkeimpiä maanpäällisen ilmastoinnin seurantajärjestelmiä Copernicus esitteli kesäkuun lämpötilaennusteet keskiviikkona 7. heinäkuuta. Tämä olisi maailman neljänneksi kuumin mitattu. Copernicuksen mukaan kesäkuu 2021 on niska ja kaula kesäkuuhun 2018 verrattuna vuosien 2016, 2019 ja 2020 takana. Euroopan unionin ilmastoseurantapalvelun laatima sijoitus peittää kuitenkin merkittävät erot.

Kesäkuu 2021 oli siis Copernicuksen mukaan kuumin kesäkuu ennätyksellisen Pohjois-Amerikassa. Kaukana. ”Siellä havaittiin ennätyksellisiä lämpöaaltoja, ensin Yhdysvaltojen lounaisosassa, sitten maan luoteisosassa ja Kanadan lounaisosassa., luemme Copernicuksen uutiskirjeestä. Kanadan kaikkien aikojen korkeimman lämpötilan ennätys rikkoi kolme päivää peräkkäin British Columbiassa. Hydrologinen tilanne osoittaa, että kyseisillä alueilla oli epätavallisen kuivaa maaperää. “ Tästä syystä tulipaloriski on kasvanut loppukauden ajan.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Mikä on lämpökupoli, joka tukahduttaa luoteen Amerikasta?

Pohjois-Amerikassa keskilämpötila on poikennut dramaattisesti normaalista – toisin sanoen viimeisten 30 vuoden mittausten eli 1991-2020 keskiarvosta. Kesäkuussa 2021 se nousi Pohjois-Amerikassa keskimäärin 1,2 ° C normaalia korkeammalle. Tämän poikkeaman mittaamiseksi riittää verrata edellisiin vuosiin: kesäkuu 2017 (+ 0,39 ° C), kesäkuu 2018 (+ 0,24 ° C), kesäkuu 2019 (+ 0,16 ° C), kesäkuu 2020 (+ 0,40 ° C) Copernicus-tietoihin. Pohjois-Amerikkaan vaikuttanut lämmin poikkeama on siis melkein 1 ° C korkeampi kuin edellisten neljän vuoden keskimääräinen poikkeama.

Vertailukeskiarvon kasvu

Nämä poikkeamat “normaalista” kuvaavat ennätyslämpötilat useissa kaupungeissa. Lyttonin tapaus, Brittiläinen Kolumbia, Kanada, sai paljon tiedotusvälineitä. Lämpötila lähestyi 50 ° C ja sitä seurannut tulipalo tuhosi nopeasti noin 300 asukkaan kaupungin. Mutta muualla myös ennätykset ovat laskeneet: 46,1 ° C Portlandissa (Oregon), 42,2 ° C Seattlessa (Washington) jne.

Lue myös Länsi-Kanadassa armeija lähettää lentotukea tulipalojen torjumiseksi

Euroopassa tilanne ei ollut yhtä vakava kesäkuussa, vaikka se oli kuumin kesäkuun toisella sijalla Copernicuksen tietojen mukaan. Suuret erot havaitaan myös eurooppalaisessa seurantapalvelussa: Vanhan mantereen koilliseen oli merkitty erittäin korkea lämpömittari, erityisesti Suomessa ja Venäjällä. “Lämmin olosuhteet Euroopassa olivat osa kaaren epätavallisen korkeita lämpötiloja Luoteis-Afrikasta, koko Euroopasta ja kaakkosta Iraniin, Afganistaniin ja” Länsi-Pakistaniin “., selittää Copernicus. Länsi-Eurooppaa on säästetty suhteellisen vähän.

Sinulla on jäljellä 17,04% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

vierailusivusto