August 1, 2021

“Rural Erasmus” houkuttelee opiskelijoita etsimään paluuta juurilleen

Kahden tunnin ajomatka valtavien peltojen ja viiniköynnösten varrella erottaa Perchèden Toulousesta. Perchède, ”Maailman keskusta” sadan asukkaan silmissä, jotka asuvat tässä vihreässä Gersin kylässä. Manon Crouzetin, 21, ja Paul-Emmanuel Fromentin, 20. Rauhallinen sulu, kaukana kaupungin myrskyistä, maaliskuussa nämä kaksi opiskelijaa panivat pussinsa sinne kuuden kuukauden väestönpalveluksen suorittamiseksi. Tai pikemminkin “maaseudun Erasmus”, käyttää syrjäisissä maaseutuyhteisöissä sijaitsevan vapaaehtoistyökokemuksen taustalla olevan yhdistyksen InSite-kieltä.

Tämä kaava, jonka nimi on lainattu Euroopan Erasmus-vaihto-ohjelmasta, on upottaminen kylien sydämeen. jotka perustavat kulttuuri-, sosiaalisia tai ympäristöhankkeita, mutta joilla ei ole tarvittavia inhimillisiä ja taloudellisia resursseja. “Toisaalta on olemassa lukemattomia paikallisia aloitteita, joita vapaaehtoiset, maanviljelijät tai valitut virkamiehet toteuttavat nimettömänä. Toisaalta meillä on nuori, joka janoo sitoutumista. Miksi et saisi näitä nuoria kosketuksiin niiden kanssa, jotka ovat näiden aloitteiden taustalla? “, kertoo InSiten perustaja Thibault Renaudin, 48, joka on myös kotikylänsä, Termes-d’Armagnacin (Gers) pormestari. Hän kertoo meille olleen ”Mark” “keltaisten liivien” liikkeellä. Hänen mielestään oli laukaisu ajatella tätä ohjelmaa, jonka panos on “Suhteen uudelleentarkastelu maaseudulle”.

Perchède oli ensimmäinen kylä Gersissä, joka toivotti vuonna 2019 tervetulleeksi InSiten lähettämät vapaaehtoiset. Siitä lähtien noin kuusikymmentä 20-25-vuotiasta nuorta on toteuttanut kansalaispalvelun muodossa maaseudun Erasmus-ohjelmaa Occitaniella, Provence-Alpes-Côte d’Azurissa tai Korsikalla (ja pian Normandiassa).

Löydä uudelleen “maaseudun tunne”

Paul-Emmanuel Froment varttui Picardiassa maatilalla “ilman naapureita”. Tämän maanviljelijän pojalla on ollut hänen saapuessaan maaliskuussa Perchèdeen “Löysi uudelleen maaseudun tunteen” jonka hän oli menettänyt lähtiessään opiskelemaan La Rochellen. Kaksikymmentäneljä tuntia viikossa tämä kauppakorkeakoulun opiskelija auttaa yhdistystä järjestämään “ekofestivaalin”, juhlallisen, kulttuurisen ja ympäristöystävällisen toiminnan päivän Pesqué-lammikon rannalla. Samanaikaisesti hän johtaa digitaalisia työpajoja Perchèden vanhuksille.

Sinulla on 67,37% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

näytä julkaisijasivusto