August 1, 2021

Ympäristöystävällisempi oleminen menettämättä kansanperinnettä, yksi Tour de Francen haasteista

Pieni lause oli herättänyt hälinää: 9. syyskuuta 2020 107: n sivussae Tour de France, Lyonin Euroopan pormestari Ecologie-Les Verts (EELV), Grégory Doucet, tuomittiin alueellisessa päivälehdessä Edistyminen, Tapahtuma “Macho ja saastuttava”. Kuukausi aiemmin Rennesin sosialistinen pormestari Nathalie Appéré oli kieltäytynyt isännöimästä isoa lähtöä vuonna 2021, antaen tien Brestille. Liian halventava naiskuvalle, mutta myös liian kallista, liikaa jätettä …

Useiden vuosien ajan Grande Bouclen ekologiset vaikutukset on erotettu toisistaan. Vuonna 2009 poliittinen puolue Génération Ecologie tuomitsi “Tour de Francen järjestäjien ympäristöön liittyvä vastuuttomuus”. Kymmenen vuotta myöhemmin kuusi kansalaisjärjestöä ja 34 edustajaa hälyttivät tribuutille Sunnuntai-sanomalehti, 18 miljoonasta “herkusta” nämä pienet myynninedistämislahjat, jotka jaetaan tapahtuman sivussa ja jotka joskus päättyvät luonteeseen.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Tour de France, olympialaiset, jalkapalloliiketoiminta … Ympäristönsuojelijoiden ja urheilun intohimoinen suhde

”Haastan sinut löytämään tien reunasta asuntovaunun ohi. Ihmisillä on tapana taistella hakemaan heidät ”, liukuu Karine Bozzacchi, CSR-johtaja (yritysvastuu) pyöräilytapahtumista Amaury Sport Organisationissa (ASO), joka järjestää tapahtuman. Mutta hän myöntää, että siihen liittyvän suihkun eleet ovat yhä sietämättömämpi katsojille.

Korkean hiilijalanjäljen

Viimeisimmän, vuonna 2013 tehdyn arvion mukaan tapahtuman yhden painoksen hiilijalanjälki oli 341 000 tonnia. Olemme kaukana sellaisista tapahtumista kuin jalkapallon maailmanmestaruuskilpailut tai olympialaiset, joiden merkittävillä töillä, suurilla investoinneilla ja massiivisella väestövirralla hiilijalanjälki on useita miljoonia hiilidioksiditonnia.2. Määrä on kuitenkin huomattava, varsinkin kun tapahtuma järjestetään joka vuosi.

“Tour-järjestelmä ei muutu paljon ajoneuvojen, yleisön määrän suhteen”, puolustaa Karine Bozzacchia, joka täsmentää, että arvioinnit tehdään vuosille 2019 ja 2021 – 2020, joita terveyden kriisi on häirinnyt, eikä sitä voida käyttää viitteenä. Tavoite: kehittää seurantaa helpottava laskentatyökalu “Vuodesta toiseen” ja salliminen “Korjaa nopeammin asennoista riippuen, [les] tapoja tehdä asioita ”.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Tuotemerkit ylistävät Tour de Francen mainosvaunua

Kiertueen päästöjen kaksi pääaluetta, matkatapahtuma ja yleisö, ovat liikenne ja jätteet. Joukkueiden, järjestäjien, tiedotusvälineiden tai mainosvaunujen välillä useita satoja ajoneuvoja seuraa tapahtuman reittiä. Tätä varten 108e 85% organisaation kalustosta on varustettu hybridimoottoreilla, kun taas muutama 100% sähköajoneuvo on integroitu kilpailuun – niitä oli testattu kolmessa vaiheessa vuonna 2020.

Sinulla on jäljellä 58% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Koko raportti