August 1, 2021

Kiistetyt tuuliturbiinit ovat kuitenkin välttämättömiä vähähiiliselle taloudelle

“Miksi niin paljon vihaa? “, ihmettelee Tuuliloki. Aluevaalien jälkimainingeissa kysymys ansaitsee kysyä, sillä tuulivoiman tulevaisuus on noussut yhdeksi kampanjan erimielisimmistä aiheista. Viikottain monet ehdokkaat eivät estäneet hyökkäyksiä noin 8000 Ranskassa sijaitsevaa mastoa vastaan.

Tämän protestiliikkeen kuvaaja, Hauts-de-Francen uudeksi presidentiksi valittu Xavier Bertrand (aiemmin Les Républicains, LR) uskoo, että tuuliturbiinit ovat “Ranskalainen skandaali”. Kansallisen rallin (RN) presidentille Marine Le Penille he ovat a “Visuaalinen, ekologinen, taloudellinen katastrofi” ja yksinkertaisesti “Lisää heidän paikkansa maassamme”, joko maalla tai merellä. Muut LR: n valitsemat virkamiehet ovat vaatineet a “Absoluuttinen ja välitön moratorio”.

Liian kallis, tuhoisa perintö, ajoittainen, valmistettu ulkomailla, terveydelle vaarallinen, ei kierrätettävissä … Kaikkia enemmän tai vähemmän perusteltuja argumentteja on käytetty. Merkki näiden kantojen kaikusta, elokuva Documentaire and Truth -yhdistyksen kustannuksella, Tuuliturbiinit: unelmista todellisuuteen, on katsottu verkossa yli 200 000 kertaa.

Näiden arvostelujen edessä ekologisen siirtymäministeriö yritti selviytyä. Barbara Pompili on noussut lautaselle vahvistaakseen tukensa teollisuudelle ja tuomitsemaan disinformaatiokampanjat. “Voimme olla maaseudulla, voimme haluta voittaa, mutta emme voi sanoa kansalaisille kaikkea ja mitään tällaisten asioiden edessä”, hän pahoitteli. Maan energia-etenemissuunnitelmassa, jonka toteuttamisesta se vastaa, määrätään, että Ranskalla on 15000 maalla tuuliturbiinia vuoteen 2028 mennessä.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös “Pyydämme ehdottoman ja välitöntä moratoriota kaikille uusille maamme tuulihankkeille alueillamme”

Ministerin mukaan poliittiset kiistat eivät ennen kaikkea heijasta tämän energialähteen yleistä hylkäämistä. Päinvastoin, “Tarttuvuus tähän tekniikkaan on valtava ja kansallinen”, hän sanoo viitaten säteilysuojelu- ja ydinturvallisuusinstituutin barometriin riskien havaitsemisesta. Tämän tutkimuksen mukaan 82 prosentilla ranskalaisista on positiivinen kuva tuulivoimasta, mutta vain 41 prosenttia suostuisi asumaan puiston vieressä. Muut teollisuuden tilaamat tutkimukset osoittavat, että kolme neljäsosaa kansalaisista kannattaa tuulivoimaloita, vaikka he asuisivat alle viiden kilometrin päässä puistosta.

Kylläisyyden tunne

Tuulivoiman vastustaminen on siis aktiivisen vähemmistön tosiasia tai oireyhtymä “Ei takapihallani” (“ei minun vieressäni”)? Näiden keskustelujen tarkoituksena on tuoda esiin todellisen tyytymättömyyden merkitys monista ja monista syistä. Joillakin alueilla liian korkea mastojen pitoisuus luo kylläisyyden tunteen.

Sinulla on jäljellä 53% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Näin