August 2, 2021

Covid-19-epidemian puhkeaminen Indonesiassa

Aasian ja Tyynenmeren alue on edessään uudella saastumisaallolla Delta-variantin paineen alla. Etelä-Korea, joka erottui vuonna 2020 terveydentilan kriisin tehokkaasta hallinnasta, ilmoitti eniten infektioita päivässä keskiviikkona 7. heinäkuuta pandemian alkamisen jälkeen (1275). Tärkeä hahmo, joka heikentää sen kontaktitapausten jäljitysjärjestelmää. Australian suurin kaupunki, Sydney, kokee eniten kontaminaatioita neljäntoista kuukauden aikana huolimatta järjestäytyneestä uudelleenrakennuksesta 26. kesäkuuta.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Covid-19: Aasia rokotusten takana

Tilanne kääntyy kaikkein huolestuttavimmaksi Indonesiassa, joka on planeetan neljänneksi väkirikkain maa. Saaristoon kirjattiin 1040 kuolemaa Covid-19: stä yhdessä päivässä keskiviikkona, mikä on kaksinkertainen edelliseen viikkoon verrattuna, ja 34 379 uutta tapausta 24 tunnissa. Viruksen eteneminen asettaa Indonesian terveydenhuoltojärjestelmän murtumiskohtaan: 33 potilasta kuoli happipulasta kärsivässä Yogyartan sairaalassa viikonloppuna 3. ja 4. heinäkuuta.

Maaliskuussa hallitus ilmoitti kuitenkin kunnianhimoisesta kampanjasta rokottaa kaksi kolmasosaa 270 miljoonasta indonesialaisesta viidentoista kuukauden aikana tukeutuen erityisesti kiinalaiseen Sinovac-rokotteeseen. Jos viranomaiset onnistuivat pitämään korkean tason ensimmäisinä päivinä, ohjelmassa oli huhtikuussa logistisia vaikeuksia Jakartassa varastoitujen annosten jakamisessa maakuntien terveyskeskuksiin ja Intian keskeyttämiseen, joten se oli katastrofaalisen sen maaperällä tuotetun AstraZeneca-rokotteen vienti, johon Indonesia myös luotti nojaamiseen.

Huhut sosiaalisessa mediassa

Toinen saaristoon kohdistuva epidemia on ”väärennettyjen uutisten”, sosiaalisten verkostojen huhujen ja epävarman tehokkuuden omaavien lääkehoitojen tauti. Maailman suurimmassa muslimimaassa jotkut vaikutusvaltaisimmista uskonnollisista viranomaisista, kuten Ulemasin neuvosto, ovat kyseenalaistaneet laillisuuden ja halal-luonteen. injektio, väittäen, että rokote sisälsi sian haiman elementtejä – mikä AstraZenecan ja kiinalaisten laboratorioiden on pitänyt kieltää. Kannustamaan väestöä tulemaan, jotkut kunnat tarjoavat nyt kanoja vanhuksille, jotka tulevat rokotettaviksi.

Väestö kiirehtii enemmän ivermektiiniä, loislääkettä, jota vaikutusvaltaiset henkilöt, mukaan lukien hallitus, ovat edistäneet Covidia vastaan, vaikka sen tuottaja, Merckin laboratorio, on varoittanut, että sen “Mahdollisella terapeuttisella vaikutuksella Covid-19: llä ei ole tieteellistä perustaa”ja varoitti improvisoidun käytön vaaroista. Ei riitä varoittamaan Inter Milanon entinen omistaja, nykyisin julkisten yritysten ministeri, varakas liikemies Erick Thohir, joka tukee hänen massatuotantoaan “Vapauta Indonesia tästä pandemiasta”.

Sinulla on 30,43% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Tämä sivusto