July 31, 2021

“Delta-aallon” pelossa Sri Lanka kamppailee saadakseen aikaan rokotuksen viivästymisen

Sri Lankan on toimittava nopeasti. Ensimmäiset Covid-19-tapaukset, jotka johtuvat erittäin tarttuvasta Delta-muunnoksesta, havaittiin kesäkuun alussa, maa on aloittanut kilpailun aikaa vastaan ​​saadakseen nopeasti riittävän määrän rokotteita ja kompensoidakseen siten viivästyksen, joka johtui viennin lopettamisesta Intia.

Lue myös Covid-19: Alfa, Beeta, Gamma, Delta, Epsilon … varianttien loputon ilmaantuminen

“Olen henkilökohtaisesti puhunut valtioiden päämiehille sellaisista maista kuin Kiina ja Intia. Pyysin myös kirjallisesti ”Gotabaya Rajapaksa sanoi 25. kesäkuuta rauhoittavassa puheessa kansalle. Sri Lankan presidentti toivoo voivansa rokottaa syyskuun loppuun mennessä 13 miljoonaa maan 21,9 miljoonasta ihmisestä, yli puolet väestöstä.

Tällä hetkellä 13,5% srilankalaisista on saanut annoksen, mutta vain 5,7% heistä on täysin immuuneja. “Hallituksen tavoitteen saavuttamiseksi meidän on voitava rokottaa 100 000 ihmistä päivittäin, mikä on toteutettavissa. Mutta kaikki riippuu rokotteiden saatavuudesta ”, korostaa Sri Jayewardenepuran yliopiston allergia-, immuniteetti- ja solubiologian yksikön johtaja Chandima Jeewandara.

Intian vienti pysähtyi

Intialaisen lahjoituksen ansiosta Sri Lankan rokotuskampanja pystyi alkamaan 29. tammikuuta, ennen kuin se suistui muutama kuukausi myöhemmin … annosten puuttuminen. Osana sen rokotediplomatiaoperaatiota kutsuttiin «Rokote Maitri» (“Ystävyysrokotteet” hindiksi), Etelä-Aasian jättiläinen oli tarjonnut Sri Lankalle 500 000 annosta Covishield-annosta, AstraZeneca-rokotetta, jonka valmisti Intian Serum Institute. Intian naapurit, kuten Sri Lanka, Nepal ja Bangladesh, hyötyivät ensimmäisinä näistä “ystävyysrokotteista”. Yksi tapa New Delhille torjua Kiinan vaikutusvaltaa, joka kehittää alueella lukuisia infrastruktuurihankkeita.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Covid-19: n uuden aallon pelossa Intia muuttaa rokotestrategiaansa

Aluksi Sri Lanka oli asettanut kaikki toiveensa AstraZeneca-rokotteelle. Viranomaiset olivat saaneet helmikuussa 500 000 lisäannosta Covishieldiä kauppasopimuksen nojalla ja 264 000 seuraavana kuukautena kansainvälisen Covax-mekanismin ansiosta. Mutta sen jälkeen ei mitään muuta: Intia lopetti kauhean toisen Covid-19-aallon takia rokotteiden viennin huhtikuusta vaarantamalla Sri Lankan, mutta myös Bangladeshin ja Nepalin immunisointikampanjat. Bangladesh, joka oli solminut kauppasopimuksen Intian seerumin instituutin kanssa 30 miljoonan Covishield-annoksen ostamiseksi, sai vain 7 miljoonaa. Nepalista se sai vain puolet tilatuista 2 miljoonasta annoksesta.

Sinulla on 46,6% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Miksi et kokeile tätä