August 2, 2021

“Enemmän kuin kestämättömiä lupauksia, energia-ala tarvitsee selkeän etenemissuunnitelman”

Pertes & voitot. Ei aivan kuollut, hiili. Ekologisen siirtymäministeriö ja EDF ilmoittivat torstaina 8. heinäkuuta Cordemais’n (Loire-Atlantique) voimalaitoksen jatkuvasta toiminnasta vuoteen 2022 asti ainakin vuoteen 2024 asti. sivusto, nimeltään “Ecocombust”, heräämässä “Suututtaa” ja “Huoli” 350 työntekijän joukossa, hyvin sijoittunut, huolimatta johdon antamista vakuutuksista työpaikkojen ylläpitämisestä.

Tekniset ja ympäristölliset toteutettavuustutkimukset ovat olleet menestys, tunnustaa konsernin toimitusjohtaja kirjeessä ammattiliitoille. Mutta Jean-Bernard Lévy etenee eteenpäin “Kaksi pääasiallista syytä” perustella vuonna 2015 aloitetun hankkeen lopettaminen: sen kustannukset, jotka liittyvät kokemukseen puutteesta polttoaineella ja viimeaikaiseen raaka-aineiden hintojen nousuun, mikä teki sähköstä liian kallista; ja Suezin, kumppanin, joka on vastuussa puupellettitehtaan rakentamisesta ja sen jätevesien käsittelystä, vetäytyminen.

Uusi lasku Greenpeacen mukaan

RTE, korkeajännitelinjan johtaja, on varoittanut, että Cordemais, jonka 1200 megawatin teho pystyy toimittamaan miljoona ihmistä, on välttämätöntä toimitusvarmuuden kannalta ainakin siihen asti, kunnes yhteys Flamanvillen EPR-verkkoon. (Kanava), suunniteltu vuoden 2022 loppuun mennessä. Tärkeä lisäosa Bretagnelle, jossa monet asukkaat kieltäytyvät kaikista uusista voimalaitoksista, ydinvoimaloista, lämpöenergiasta ja jopa tuulivoimasta.

Lue myös Cordemais’n hiilivoimalaa käytetään ainakin vuoteen 2024 saakka

Greenpeace näkee tässä uuden takaiskun Emmanuel Macronille ilmastotaistelussa ja Normanin reaktorin viivästymisen seurauksena. Cordemais’n laajennus on silti symbolinen maassa, jossa sähkön yhdistelmä on yli 90% hiiltä vapaa ydinvoiman ja hydrauliikan ansiosta. Ministeriö jopa vakuuttaa, että se toimii vain “Talvella kulutushuippujen aikana”. Ja enintään seitsemänsataa viisikymmentä tuntia vuodessa tai kuukaudessa.

Cordemaisin kanssa samoin kuin Fessenheimin kanssa. François Hollande oli sitoutunut sulkemaan Elsassin ydinvoimalan viiden vuoden toimikautensa aikana, ja hänen seuraajansa kumarsi tätä taloudellista hölynpölyä. Herra Macron ei myöskään pidä lupauksestaan ​​vuonna 2019 – joka on vahvistettu laissa vuonna 2019 – sulkea viimeiset hiilivoimalat, koska yksi pysyy edelleen toiminnassa.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Sähkö: Ranska ei noudata etenemissuunnitelmaansa siirtymävaiheeseen

Enemmän kuin kestämättömiä lupauksia, energia-ala tarvitsee selkeän etenemissuunnitelman. Keskustelu lupaa olla intohimoinen presidentinvaalikampanjan aikana: Perinteisten ydinvoiman ja fossiilisten polttoaineiden vastustajien lisäksi on tuulivoimala. Jos laskemme kaikki nämä kieltäytymiset, ei ole mitään muuta tuottamaan elektronia. Siitä tulee “Amish-malli” aikaisemmin tuomitsi herra Macron.

käy tässä sivustossa