August 1, 2021

Harmaiden susien populaatio kasvaa Ranskassa, mutta hitaammin

Harmaiden susien populaatio kasvaa Ranskassa, mutta hitaammin, ilmoitti perjantaina 9. heinäkuuta Ranskan biologisen monimuotoisuuden toimisto (OFB) Agence France-Presse (AFP): lle, ja parvia vastaan ​​kohdistettiin hyökkäyksiä.

Talven 2020–2021 lopussa tämän lajin populaation arvioidaan olevan 624 aikuista yksilöä, kun vastaava luku vuotta aiemmin oli 580, mikä tarkoittaa 7 prosentin kasvua, kertoi Nicolas Jean, joka vastaa suurten saalistajien seurannasta OFB: ssä. Vuonna 2020 kasvu oli 9% ja vielä huomattavampi aiempina vuosina. “Väestön kasvu on laskussa” Ranskassa ja Euroopassa suojellusta lajista, mutta “Emme saa olla hälyttäviä”, hän kommentoi.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Harmaat alueet “Valbergin susi” katoamisen ympärillä

Selityksiä on monia: “Yksi todennäköisimmistä on ampumisten vaikutus, koska otamme 20% työvoimasta” sudet, alleviivasi Nicolas Jean, prosenttiosuus, johon sisältyy viralliset ampumat karjan suojelemiseksi, mutta myös salametsästys, johon lisätään sairauksien ja autojen törmäysten aiheuttamat kuolemat.

Harmaa susi, jonka ihminen hävitti Ranskassa, palasi takaisin Italiasta vuonna 1992 ja laajentaa alueitaan vähitellen. Jos eristettyjä susia havaitaan uusilla departementeilla, kuten Seine-Maritime (huhtikuu 2020), Aube ja Haute-Marne (syksy 2020), heidän läsnäolonsa keskittyy edelleen Alppien ja Provencen vuoristoalueille. Alppialalla on tunnistettu seitsemän uutta pakkausta, sanoi Nicolas Jean. Kansallisen susisuunnitelman mukaan 500 yksilön raja saavutettiin vasta vuonna 2023.

Viljelijät korvaavat tapetut eläimet

”Kolmannen vuoden ajan (…), laumojen vahingot vakiintuvat ” mutta pysyvät korkealla tasolla, ja vuonna 2020 tehtiin noin 3700 hyökkäysraporttia, joista suuri osa on keskittynyt Auvergne-Rhônes-Alpesiin Auvergne-Rhones-Alpesin alueellisen ympäristöosaston mukaan.

Valtio korvaa kasvattajille heidän iskuistaan ​​tapetut, loukkaantuneet tai kadonneet eläimet sekä vahingoittuneiden laitteiden korjaamisesta ja korvaamisesta aiheutuvat kustannukset. Jalostajien on vastineeksi otettava käyttöön suojatoimenpiteet (paimenten, suojelukoirien, aitausten yöllä jne.) Vartiointi.

Lue myös Harmaa susi nähdään Charente-Maritime -alueella

“Yhä enemmän hyökkäyksiä havaitaan lammastarhojen lähellä ja muutaman kilometrin päässä kaupungin keskustasta”, hälyttänyt kansallisen lammasliiton lehdistötiedotteessa. “Valtion tarjoamat suojakeinot” ovat “Nopeasti vanhentunut” ja “Suojakoirien lisääntyminen [est] naapuruston haitta, vaellus retkeilijöille ”. Liitto kysyy “Lisää valtion yksiköiden toimia alueilla, joilla susia on läsnä, estääkseen heidät hyökkäyksiltä ja opettaakseen heitä pelkäämään karjaa”.

Tila alkaa “Suojakoirateollisuuden rakentaminen”, usein säälittäviä tai paimenia Anatoliasta, korostaa Nicolas Jean. Lähes 5000 koiraa rahoitetaan vuosittain.

Ferrick-yhdistyksen varapuheenjohtaja Patrick Leyrissouxille, joka kamppailee avoliitosta suurten saalistajien kanssa, ratkaisu ei ole tappaa enemmän harmaita susia. “Tappavien laukausten tehokkuutta ei ole osoitettu kansainvälisesti” vähentää saalista, hän sanoo. Hän pyytää lisää “Tarkastukset kentällä sen selvittämiseksi, onko suojakeinot otettu käyttöön tehokkaasti ja oikein”.

Lue myös Harmaa susi poistettiin suojattujen lajien luettelosta Yhdysvalloissa

Maailma AFP: n kanssa

lisää vinkkejä täältä