August 3, 2021

“Huomenna lapsemme kyseenalaistavat käytäntömme – me puhumme” orgaanisia “,” kestäviä “,” talonpoikien siemeniä “, mutta jatkamme matkustamista autolla ja lentokoneella”

”Koko lapsuuteni, Forcalquierissa, kylässäni Alpes-de-Haute-Provencessa, tein neljäsataa aivohalvausta. Olisin voinut tappaa itseni tuhat kertaa, mutta se on myös antanut minulle mahdollisuuden rakentaa suhde elämään, jossa en tunne tarvetta olla jatkuvasti suojattu tai turvassa. Vanhempani eivät olleet vastuuttomia: he luottivat minuun, se antoi minulle näkökulmaa ja vastuuntuntoa. Puhun joskus ystävien kanssa, jotka haaveilevat elämänmuutoksesta, lähtemisestä kaupungista tai työstä, mutta jotka ovat kiintyneitä, pelon ja turvallisen elämän tarpeen pidättämiä.

”Jatkuva johdonmukaisuuden etsiminen johtaa joskus suvaitsevaisuuden puutteeseen, eikä sinun pitäisi lyödä itseäsi siitä, että olet ostanut kolme teollisuustuotetta. “

Joten vartuin vapaa, lähellä kasvimaa, jossa oli melko vihreitä vanhempia – ensimmäinen, joka sanoi, että sinun ei pitäisi heittää papereita maahan, mutta joka kuitenkin ruiskutti Roundupia kujaan … Se oli hän. Kaksikymmentä vuotta sitten emme olleet vielä tietoisia näiden tuotteiden myrkyllisyydestä. Oli myös tietty paradoksi syödä hyviä orgaanisia vihanneksia puutarhasta, seurata niitä Lesieur-majoneesilla ja sitten syödä Kinder Buenoa.

Tänään äitini ei enää aseta jalkaa supermarketiin, mutta nämä ristiriidat ovat myös muuttuvassa maailmassa. Jatkuva johdonmukaisuuden etsiminen johtaa joskus suvaitsevaisuuden puutteeseen, eikä sinun pitäisi lyödä itseäsi siitä, että olet ostanut kolme teollisuustuotetta. Tänään kyseenalaistamme vanhempiemme käytäntöjä, ja huomenna lapsemme kyseenalaistavat meidän – me, jotka puhumme “orgaanisia”, “kestäviä”, “talonpoikien siemeniä”, mutta jatkamme matkustamista autolla ja autolla. kone.

Kultaisen maaseudulla lapsuuteni jälkeen tein matematiikan valmistelun ja matematiikan erikoisnäyttelyn Marseillessa, sitten insinöörikoulun Lyonissa ja huomasin, mitä työmarkkinat ja kapitalistinen järjestelmä tarkoittivat. Työskentelin jopa jonkin aikaa EDF: ssä, ydinteollisuudessa: Liityin tietäen, että olin ydinvoiman vastainen, tulin ulos tietäen miksi olin.

Alussa on siemen

Tapasin vaimoni Marinan diskoluokassa [fête participative antigaspi], muutimme yhdessä ja istutimme kasvipuutarhan. Tämä sai meidät nopeasti miettimään siemeniä ja niiden alkuperää: kaikki alkaa siemenistä, mutta ajattelemme sitä harvoin.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Talonpoika siemenet palaavat kenttiin

Lähdimme (polkupyörällä) etsimään maatalouden ja ravitsemuksellisia vaihtoehtoja, ja saavuimme pieneen Cerianan kylään Liguriaan (Italia). Teimme jonkin verran oliivin poimintaa, löysimme kota viikuna- ja sitruunapuista ja päätimme asua siellä. Siitä lähtien olen valmistanut oliiviöljyä, ja olen osallistunut Maison des seeds paysannes maralpineiden luomiseen alueen siementen säästämiseksi.

Lue myös Bushilla täytetyt kesäkurpitsa-kukkakoristeet: Maxime Schmittin resepti

Kesäkurpitsa-kukkafritterit kokevat minulle biologisen monimuotoisuuden ja ihmiskunnan turvaamiseksi välttämättömän taitotiedon: se on herkullinen ruokalaji, välttämättä paikallinen (kukat eivät kulje hyvin), erittäin kausiluonteinen, jätteenkestävä. (koska emme heitä mitään), joka puhuu myös talonpoikaislajikkeista, paikallisista lampaista (joista teemme pensas) ja kikherneistä, huomisen ravinnosta. “

mspm.fr

Katso näitä tyyppejä!.!.! wikipedia viittaus