July 28, 2021

Naamioituun konserttiin osallistuminen ja diagnosoitu negatiivinen ei aiheuta lisääntynyttä infektioriskiä

Todiste on tutkijoille. Naamioidulle konsertille meneminen, joka on aiemmin diagnosoitu negatiiviseksi, ja tanssi muusikoiden rytmin mukaan lavalle ilman fyysistä etäisyyttä, ei ole vaarallisempaa kuin jäädä kotiin tai mennä juomaan ystävien kanssa kahvilla illalla. Tätä on odotettu useita viikkoja kokeilusta, joka huipentui Indokiinan konserttiin lauantaina 29. toukokuuta Pariisin AccorHotels Arenalla, paljastettiin torstaina 8. heinäkuuta.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös “Ei ole mitään hyötyä”, “Mieluummin odotan”: syöksyi Ranskaan vastahakoisesti Covid-19-rokotetta vastaan

Assistance publique-Hôpitaux de Paris -tutkimuksen “Spring – AP-HP” (“Tutkimus SARS-CoV-2-leviämisen estämisestä suuressa sisätiloissa” -tutkimuksessa) tutkimuksen mukaan ei ole riskiä viruksen aiheuttama superinfektio konsertissa pysyvässä kokoonpanossa, täydellä mitalla, suljetussa tilassa. Lauantaina 29. toukokuuta 3917 18–45-vuotiasta henkilöä – keski-ikä oli 27 ja 58% naisia ​​- osallistui Indochine-yhtyeen konserttiin lähes kolme tuntia, ja ensimmäisen osan antoi DJ Etienne de Crécy. Kaikki naamioitiin ja heille oli diagnosoitu negatiivinen 72 tunnin kuluessa tapahtumasta. Samaan aikaan, ja tämä on yksi tämän kokeen erityispiirteistä, 1947 samaa ikäryhmää ja myös Ile-de-Francessa asuvaa, samankaltaisissa olosuhteissa testattua henkilöä integroi protokollan käymättä konserttiin. Lähes 6000 vapaaehtoista teki kaikki sylkitestin lauantaiaamuna, sitten uuden sylkitestin seitsemän päivää tapahtuman jälkeen.

Tulos on selvä: ei superinfektiota tällaisissa olosuhteissa. “Tutkimuksen koko, ensimmäinen niin tärkeä, antaa meille mahdollisuuden vahvistaa, että riski oli sama konsertissa ja sen ulkopuolella”, kertoo Constance Delaugerre, tutkimuksesta vastaava Saint-Louis -sairaalan (AP-HP) virologian osastolta.

“Älykamerat”

Seitsemän päivää konsertin jälkeen positiivisten testien tulos oli kahdeksan konserttiryhmässä ja kolme kontrolliryhmässä. Kahdeksan ihmisen joukossa, joilla oli positiivinen PCR-tapahtuma tapahtuman jälkeen, viisi oli positiivisia jo konserttipäivänä, joten heillä ei ollut tartuntaa sen aikana. Kahden ryhmän ilmaantuvuusaste, 0,20% ja 0,15%, on olennaisesti identtinen Ile-de-Francessa tällä ajanjaksolla esiintyneiden ihmisten kanssa, eli 150-200 tapausta 100 000: sta toukokuun kahden viimeisen viikon aikana. Lisäksi maskia käytettäessä, vaikka fyysistä etäisyyttä ei noudatettakaan, viisi virusta jo kantavaa tapausta eivät aiheuttaneet infektiota konsertin aikana.

Sinulla on 60,63% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

selaa tätä sivustoa