August 1, 2021

Sveitsi huolimatta siitä, että se puolustaa hiilidioksidipäästöjä

Emme vielä tiedä kuka seuraa Portugalia sunnuntaina 11. heinäkuuta Englannin ja Italian välisen finaalin lopussa Lontoossa. Toisaalta tiedämme jo tämän Euro 2021: n huonoimman hiilijalanjäljen mestarit XXL-muodossa. Kyse ei ole mistään finalistijoukkueista vaan Sveitsistä.

Vaikka Nati-pelaajat putoavat puolivälierissä, ne lentävät tämän maineikkaan sijoituksen yli hieman yli 350 tonnin hiilidioksidipäästöillä (CO2). Tai, ilmoitettu yhdelle matkustajalle, mikä vastaa lähes 200 edestakaista lentoa Pariisin ja New Yorkin välillä A320: lla. Tämän arvion saavuttamiseksi Maailma luotti hiilijalanjäljen hallintaan ja arviointiin erikoistuneen konsulttiyrityksen Carbone 4: n asiantuntemukseen.

Yritys luotti valintojen kulkemiin matkoihin. Alun perin kaksitoista maata varten suunniteltu Euro 2021, jonka Euroopan jalkapallon entinen pomo Michel Platini kuvitteli, järjestettiin 11 maassa Dublinista vetäytymisen jälkeen. Painos, joka venytti lentoja, kun edelliset järjestettiin enintään yhdessä tai useammassa maassa (Sveitsi ja Itävalta vuonna 2008). Kaksikymmentäneljä osallistuvaa joukkuetta on käynyt kumulatiivisesti hieman yli 148 000 kilometriä. Tai hiukan yli 3700 tonnia hiilidioksidia2. Vastaa 2155 Pariisi – New-York edestakaista lentoa.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Euro 2021: “Viimeisten vaiheiden taika on toiminut pandemiasta ja monista rajoituksista huolimatta”

Laskelmiemme mukaan Euro 2016 Ranskassa, joka toi ensimmäiseksi yhteen 24 joukkuetta (verrattuna 16 vuoteen 2012 asti), oli tuottanut lähes 50% vähemmän matkoja, joiden kokonaismatka oli 101 109 km. Vuonna 2016 Venäjä voitti hiilijalanjäljen mestaruuden, mikä johtui pääasiassa etäisyydestään isäntämaasta, 7351 km: llä. Vuonna 2021 Sveitsi on matkustanut kaksinkertaisen matkan (ja kuluttanut kaksinkertaisen määrän kerosiinia): 14 784 km.

Ranskalaiset ovat vähiten saastuttavia

Euro-arvonta on vienyt sveitsiläiset pelaajat maanosan toisesta päästä toiseen. He pelasivat ensimmäisen ottelunsa Bakussa (Azerbaidžan) 12. kesäkuuta Walesia vastaan. Heidän toinen Roomassa, neljä päivää myöhemmin, italialaisia ​​vastaan. Heidän kolmas jälleen Bakussa 20. kesäkuuta turkkilaisia ​​vastaan. Kahdeksantoista kierros vei heidät Bukarestiin (Romania) ja rangaistuksiin ranskalaisia ​​maailmanmestareita vastaan. Heidän ylityksensä laajentuneesta Euroopasta pysähtyi Venäjällä, Pietarissa, puolivälierissä Espanjaa vastaan.

Tämän luokituksen Euroopan vara-mestari ilman palkintoa: Belgia, joka lähetettiin takaisin Brysseliin sen jälkeen, kun sen puolivälierät hävisivät Italialle, 10244 km samalla kertaa kellossa. Ruotsi, joka pudotettiin neljännesvälierissä, valmistui palkintokorokkeelle 10 006 km: lla.

Finalistit näkyvät taulukon toisessa osassa: 14e paikka Italialle (4714 km) ja 19e Englannille (2874 km). Jos he pelasivat enemmän otteluita, he pelasivat usein myös kotona: kolme ottelua Roomassa Squadra Azzurran puolesta, kaikki heidän kokouksensa Lontoossa lukuun ottamatta heidän kolmen leijonansa puolivälieriä Roomassa.

Unkari, joka isännöi myös tätä euroa Budapestissa, on pienimmän hiilijalanjäljen omaava valinta (1124 km), mikä johtuu sen matkasta Müncheniin sen kolmannessa ja viimeisessä ottelussa Saksaa vastaan.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Euro 2021: ja Englanti antoi vihdoin unelmansa

Ranskalaiset päättävät myös tämän kilpailun vähiten saastuttavien joukkueiden joukossa. He sijoittuvat 16. sijallee 100 tonnia hiilidioksidia2 (3759 km). Tämä suhteellinen raittius johtuu sekä heidän matkansa lyhyydestä että lähtöryhmänsä isäntäkaupunkien – Münchenin (ensimmäinen ottelu Saksaa vastaan) ja Budapestin (Unkaria ja Portugalia vastaan) – aiheuttamista etäisyyksistä.

Kannattajien rajallinen läsnäolo

Kuten blues tai Sveitsi, valinnoissa on ilmeisesti turvautunut koneeseen kattamaan etäisyydet kohteiden välillä. Tapahtuman järjestäjä, Euroopan jalkapalloliittojen unioni (UEFA), kuitenkin ilmoittaa Maailman kaksi yksittäistä tapausta. Italialaiset käyttivät junaa, joka päästää vähemmän kasvihuonekaasuja, menemään koulutuskeskuksestaan ​​Firenzen ympärille Roomaan, heidän kolmen ensimmäisen ottelunsa kaupunkiin. Sama pätee suomalaisiin, kun he lähtevät pääkaupungista asettumaan kesän perusleirilleen Repinoon, Venäjälle.

Euron hiilijalanjälkeä ei voida rajoittaa pelkästään joukkueiden ja heidän edustustojensa matkustamiseen

Ollakseni täysin oikeudenmukainen, euron hiilijalanjälkeä ei voida rajoittaa pelkästään joukkueiden ja niiden valtuuskunnan matkaan, johon kuuluu Ranskan tapauksessa 26 pelaajaa, heidän valmentajansa Didier. Deschamps ja 20 työntekijää. Se sisältäisi myös toimittajien ja ennen kaikkea katsojien tulon ja menon.

Väestönlaskennan mukaan UEFA on myös myöntänyt 240 akkreditointia ranskalaisille tiedotusvälineille, joilla on oikeudet lähettää kilpailu televisiossa tai radiossa, sekä 102 muulle ranskalaisen toimituksen jäsenelle.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Euro 2021: 60000 katsojaa Wembleyssä pandemiasta huolimatta

Eurooppalainen elin kieltäytyy toisaalta sanomasta lisää ranskalaisten kannattajien määrästä. Heidän läsnäolonsa oli rajoitettua Covid-19: n ja stadionilla sallittujen mittarien takia, lukuun ottamatta Budapestin Puskas-stadionia. Ranskan jalkapalloliiton lukujen mukaan he olivat 4500 Münchenissä ensimmäistä ottelua vastaan ​​Saksaa vastaan, 5700 Budapestissa Unkaria vastaan ​​ja 7500 samassa kaupungissa Portugalia vastaan. Ja he olivat melkein 1700 Bukarestissa Sveitsiä vastaan.

Raskas ympäristölasku

Ei ole yllättävää, että UEFA puolustaa euroa. Hän muistuttaa, että saksalaiset, italialaiset, englantilaiset ja espanjalaiset kannattajat ovat kumpikin isännöineet otteluja kilpailussa; lyhyitä matkoja eikä pitkiä matkoja. Hän lisää, että suurin osa puhujista ei ole uskonut suuria teoksia, lukuun ottamatta Puskas-stadionia. Ennen kaikkea ympäristölasku olisi ollut paljon raskaampi, jos pandemia ei olisi rajoittanut kannattajien matkustamista ympäri Eurooppaa.

“Ottaen huomioon joukkuet, jotka joukkueiden oli tehtävä kilpailun aikana, UEFA ei ottanut riittävästi huomioon hiilijalanjälkeä suunniteltaessa tätä euroa, kommentoi Sylvain Borie, Carbone 4: stä. Hän hyötyy siitä tulevaisuudessa. ” Myös stadionien sijainnin valinta ja siten “Kilpailun suunnittelu” on olennaista ekologisten kustannusten rajoittamiseksi.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Ympäristöystävällisempi oleminen menettämättä kansanperinnettä, yksi Tour de Francen haasteista

Ympäristötaakka, joka riippuu ennen kaikkea kannattajien liikkeistä ja edullisista liikennemuodoista. Carbon 4 -laskelmien mukaan CO-päästöt, jos matkustetaan yksinomaan lentokoneella2 johtuu ranskalaisten kannattajien ainoasta siirtymisestä Budapestiin (3 515 tonnia hiilidioksidia)2) Portugalia vastaan ​​järjestetyssä ottelussa saavutetaan melkein ne, jotka 24 kilpailun kautta on tuotettu koko kilpailun ajan.

Valikoimamme artikkeleita Euro 2021: stä

tärkeä sivusto