August 1, 2021

tieteellinen neuvosto suosittelee hoitajien pakollista rokottamista

Tieteellinen neuvosto, joka on vastuussa Ranskan hallituksen ohjaamisesta Covid-19-pandemian aikana, suositteli perjantaina 9. heinäkuuta, “Hoitajien rokotusvelvoite” Delta-vaihtoehdon nopean etenemisen torjumiseksi toteutettavista toimenpiteistä.

Tässä uudessa lausunnossa neuvosto kannattaa myös terveystodistuksen (täydellinen rokotustodistus tai negatiivinen testi) edellyttämien tapahtumien vetoisuuden alentamista (tällä hetkellä 1000 henkilöä). “Osittaiset rajoittavat toimenpiteet” eniten kärsineillä maantieteellisillä alueilla, “Sisältää heinä- ja elokuun”.

Ranskan kansanterveystiedon (SPF) uusimmat luvut osoittavat, että 31. toukokuuta alkaen rokotustaso oli 72,2 prosenttia ensimmäisistä lääkäreille annetuista annoksista kansallista tilannetta edustavien laitosten otoksessa, kun vastaavasti 58,7 prosenttia sairaanhoitajista, 50 prosenttia hoitotyön avustajia ja 52,6% muita ensihoitajia.

Lue myös Covid-19: viisi kysymystä hoitajien rokotusvelvollisuudesta

Terveysministeri Olivier Véran kysyi perjantaina terveyshenkilöstön mahdollisesta rokotusvelvoitteesta France Interin mikrofonissa, että päätöstä ei ole tehty tällä hetkellä. “Tässä vaiheessa päätöstä ei ole tehty, mutta näyttää siltä, ​​että yhteiskunnallinen, poliittinen ja ammatillinen yksimielisyys on nousemassa kohti tätä”, hän vakuutti.

Ministeri ja useat ammatilliset terveysjärjestöt allekirjoittivat keskiviikkona yhteisen tekstin, jossa he sanovat kannattavansa tietyin ehdoin pakollista rokotusta terveydenhuollon ammattilaisille.

Delta-variantti on pian enemmistö

Olivier Véranin mukaan Delta-variantti korvaa nopeasti muut Covid-19-viruskannat Ranskassa ja edustivat torstai-iltana “Ei kaukana 50%” saastuminen.

“Delta-variantti, tämä muunnos, joka tuli meille alun perin Intiasta” ennen laajentamista muille alueille, kuten Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, “Ilmestyi muutama viikko sitten maassamme ja se on 60% tarttuvampi kuin muut tähän asti levinneet viruskannat”, muistutti ministeri France Interista.

“Se korvaa vähitellen kaikki muut olemassa olevat koronavirustekannat, ja se on pian enemmistössä, luultavasti tänä viikonloppuna maassamme”, lisäsi ministeri.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Covid-19: Delta-muunnos pakottaa Emmanuel Macronin ottamaan toisen kierroksen ruuvia

Tämän tarttuvamman muunnoksen leviäminen on saanut epidemian alkamaan maassa, Olivier Véran korosti. “Se johtaa jälleen saastumisen lisääntymiseen Ranskassa”, hän sanoi tarkkailemalla sitä “Joka viikko saastutuksia on noin 50% enemmän kuin edellisellä viikolla”.

“On ilmiö, joka tapahtuu melko lähellä viime kesän kokemustamme: virus vaikuttaa lähinnä nuoriin, jotka eivät ole kovin vakavia, mutta saastuvat”ministerin mukaan.

Mutta jopa tämän variantin kanssa, “Rokote on edelleen tehokas vakavia muotoja vastaan”, hän jatkoi. “On aika rokottaa”, varsinkin kaikille niille, jotka epäröivät tai jotka halusivat odottaa vielä kauemmin, ennen kuin ryhtyvät toimiin, vaati Olivier Véran.

Ilmaisten testien loppu ennen kesän loppua

Mitä tulee ilmaisten Covid-19-seulontatestien päättymiseen, keskustelua ei hänen mielestään pitäisi käydä ennen kesän loppua, jotta viruksen kehittymistä voidaan seurata:

“Terveyden kannalta, kun olet uudelleen alkavassa epidemiassa, tapausten määrän lisääntyessä pidän mieluummin mahdollisimman konkreettista, mahdollisimman tehokasta ja mahdollisimman alueellista mittausvälinettä. “

Ilmaisen loppu, “Tämä on heijastus, joka meillä on pitkällä aikavälillä, kun olemme tarjonneet rokotuksen kaikille aikuisille, kuten olemme sitoutuneet, ennen kesän loppua ja kuten teemme”, hän lisäsi.

Ile-de-France-alueen presidentti Valérie Pécresse (entinen LR, Libres!) Ja La République en Marchen (LRM) päävaltuutettu Stanislas Guerini sanoivat perjantaina kannattavansa testit. “Mukavuus” kannustaa rokotuksiin sekä terveystodistuksen jatkamiseen.

“Luulen, että PCR-testit, antigeenitestit, jotka sanomme mukavuudesta, ne, jotka teemme voidaksemme matkustaa, käydä konserttien, esitysten paikoissa, meidän on nyt maksettava niistä, koska ne ovat erittäin kalliita. sosiaaliturvaan, eikä se ole kannustin rokotuksille “, vetosi France 2 M: äänminä Pécresse.

“Uskon, että meidän on annettava jokaiselle mahdollisuus jatkaa joko itse kokeilemista tai rokotusta, mutta mukavuuskokeiden maksaminen testeillä vaikuttaa tarpeeksi voimakkaaseen käyttäytymiseen sanoa itselleen: kyllä, se on kannattaa saada ilmainen rokote “puolestaan ​​perusteli herra Guerinin julkisessa senaatissa.

Emmanuel Macron toimii maanantaina terveydenhuollon puolustusneuvoston puheenjohtajana, jonka aikana hoitajien pakollisten rokotusten, terveystodistuksen jatkamisen ja ilmaisten testien kysymykset olisi käsiteltävä neljännen epidemian aallon riskin vuoksi, joka tällä kertaa johtuu Deltaan muunnos.

Maailma AFP: n kanssasuoraan lähteestä