August 4, 2021

Anti-Covid-rokotevalmistajat valloittavat eteläisiä maita

Rokotetaanko koko planeetta? Tämä on siunaus, jonka Covid-19-rokotteiden valmistajat eivät aio päästää liukastumaan. Lääkevalmistajat sijoittavat itsensä viimeisten seitsemän kuukauden aikana massiivisesti pohjoisten rikkaiden maiden pusseihin viimeisten seitsemän kuukauden aikana – noin 30% tähän mennessä injektoiduista 3,3 miljardista annoksesta on ollut maissa, joita Maailmanpankki pitää “korkean tulotason”. täyttämään etelän huonommassa asemassa olevien naapureidensa tyhjät jääkaapit. Kun heidän ensimmäiset tilauksensa on täytetty, he voivat vastata tähän pyyntöön.

Pienien ja keskituloisten maiden tarvitsevat 9,1 miljardia annosta rokotetta saavuttaakseen 70 prosentin väestöstä täydellisen rokotuskattavuuden – tutkijoiden mukaan vaadittu vähimmäiskynnys karjan immuniteetin takaamiseksi. He ovat kuitenkin toistaiseksi vastaanottaneet ja hallinnoineet vain osan niistä: melkein neljännes, josta erittäin suuri enemmistö Kiinassa. Mikä tarjoaa suurta liikkumavaraa farmaseuttisille ryhmille. Varsinkin kun hypoteesi viruksen kausiluonteisuudesta, joka edellyttäisi tehostekuvia joka vuosi, viittaa mehukkaisiin taloudellisiin näkymiin selvästi vuoden 2021 jälkeen.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Pääsy anti-Covid-rokotteisiin: suuri pohjoisen ja etelän välinen kuilu

Markkinoiden maailman tähti, amerikkalaisen lääkejätti Pfizerin ja saksalaisen kumppaninsa BioNTechin kehittämä messenger RNA -rokote on jo asettanut vakavat virstanpylväät. “Olimme ilmoittaneet, että toimitamme maailmalle yli 2,5 miljardia annosta vuonna 2021. Itse asiassa sisäinen tavoitteemme on 3 miljardia annosta”, kertoi Pfizerin toimitusjohtaja Albert Bourla sosiaalisessa mediassa LinkedIn toukokuussa, ennen kuin lisäsi, että yli miljardi heistä “Menee matalan ja keskitulotason maihin”.

Pfizerin ja Modernan eteneminen

Viime vuoden aikana Big Pharma on rakentanut kahdenvälisiä sopimuksia maailman valtioiden kanssa. Yli sata sopimusta on allekirjoitettu, mukaan lukien kymmeniä eteläisten maiden kanssa. ”Suurin osa maista, jotka eivät valinneet meitä alussa, ovat palanneet [vers nous] », jatkoi Albert Bourla. Valmistaja, joka on toimittanut 700 miljoonaa annosta maailmanlaajuisesti, hyötyy rokotteensa hyvästä maineesta ja tuotantoketjujen vakaudesta – melkein kaikki injektiopullot tulevat omista tai yhteistyökumppaneidensa tehtaista – ja raaka-ainetoimituksista, missä jotkut sen kilpailijat, jotka kamppailevat tehdasverkkojensa nopean tiivistämisen kanssa tai kohtaavat vaikeuksia alihankkijoidensa kanssa, ovat kokeneet viivästyksiä.

Sinulla on 58,47% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Mene tänne