August 2, 2021

Hämmennys ja pettymykset yökerhojen edessä terveydentilan vuoksi

He olivat pukeutuneet 31 vuoteensa ensimmäisestä yössään klubissa maaliskuusta 2020 lähtien, jotkut olivat jopa varanneet, mutta revelers ei päässyt perjantaina, 9. heinäkuuta yöllä diskoon, koska puuttui… voimassa oleva terveyslippu, ehto sine qua non uudelleen avaamisesta.

”Aiemmin pelkäsimme epäonnistumista klubissa. Nyt pelkäämme epäonnistumista terveydentilan vuoksi ”, sanoo François, 24, pyhän salin edessä, 2e Pariisin kaupunginosassa.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Elektroklubit pelaavat oman tuloksensa yöelämän avautuessa

Se on hälinä ulkona. Laurent, 48, vanhempi johtaja, saapui ennen keskiyötä varmistaakseen, että hänellä on paikka 300 valtuutetun ihmisen joukossa, ja mittari on asetettu 75 prosenttiin tavanomaisesta kapasiteetista. “Tänä iltana se tulee olemaan taikuutta, hän vakuuttaa. Ikään kuin olisimme jouset jumissa pitkään, ja nyt se epäonnistuu. “

Mutta hänen ystävältään Lionelillä ei ole terveystodistusta eikä hän voi palata. Hallitus on päättänyt, että on esitettävä todisteet täydellisestä rokotuksesta vähintään 14 päivän ajan, negatiivinen PCR- tai antigeenitesti alle 48 tuntia tai todiste Covid-19-kontaminaatiosta kuuden kuukauden ja 15 päivän välillä aikaisemmin.

“Se on uusi meille”

Käytännössä asia on monimutkainen. Turvavartijat kieltäytyvät negatiivisista testikuvista, koska he pelkäävät peukaloinnin. QR-koodin puuttuessa he pyysivät laboratoriosta sähköpostia. Tuloksena oli 30 minuuttia avaamisen jälkeen vain muutama tusina asiakasta. “Emme tiedä kuinka kauan se kestää, se on meille uusi”vakuuttaa johtaja Martin Munier.

Ongelman ratkaisemiseksi, vaikka vain 21% 18–29-vuotiaista – laatikoiden ensisijainen kohde – on täysin rokotettu, Sacredilla oli kadulle pystytetty teltta testattavaksi 15 minuutissa yhteistyössä apteekin kanssa.

Lue myös Luvasta huolimatta kaikki yökerhot eivät avaudu uudelleen tänä viikonloppuna

Nämä kohtaukset toistettiin kaikkialla Ranskassa muutamien tosiasiallisesti avautuneiden yökerhojen edessä – vain 30% terveysministerin mukaan. Muut, kuten Petitin palatsi tai Le Magnifique samassa kaupunginosassa kuin Sacré, odottavat vielä vähän. Pienemmät kokivat usein tarpeettomaksi avata uudelleen alle 100 prosentilla tai pitivät mieluummin kaiken julkisen avunsa.

On sanottava, että uudelleen avaaminen, jota ammatti on niin vaatinut ja joka itse oli hyväksynyt terveysluvan periaatteen, putoaa huonosti, kun taas erittäin tarttuva variantti Delta on tulossa enemmistöön. Tieteellisen neuvoston jäsen Arnaud Fontanet toisti perjantaina lääketieteellisen yksimielisyyden suljetuista ja huonosti tuuletetuista paikoista: diskot ovat “Selvästi vaarassa oleva paikka tämän variantin esiintymisen suhteen”.

Lue analyysi: Puolueet tuomitsivat maanalaiset oikeudellisten vaihtoehtojen ja poliittisten ehdotusten puuttuessa

“Olen inhottava”

Mistralissa, historiallisessa Aix-en-Provence -klubissa, “Vain varaamalla tänä iltana”, sanoo pomo Jean-Simon Faby.

Yksi Bordeaux’n vanhimmista yökerhoista, Le Monseigneur, sanoo, että teltan rakentaminen ulkona ei ollut sallittua, joten turvamiehet lähettävät rivejä iloitsijoille ilman QR-koodia… päivystävään apteekkiin vaatia testejä antigeeneille. “On helvetti käsitellä”, sanoo johtaja Sebastien Labeyrie, jolla on vähintään viisi edustajaa tarkistamaan älypuhelimet. Usein koodi ei laukaise seesamia, mies ei ymmärrä miksi, kun hänellä oli toinen annos neljätoista päivää sitten…

Lue myös Covid-19: Emmanuel Macron puhuu ranskalaisille maanantaina klo 20.00 Delta-muunnos “pian enemmistönä” maassa Olivier Véranin mukaan

Jo huhut ovat levinneet enemmän tai vähemmän joustavista yökerhoista sisäänkäynnillä. Toulousessa Purple kuuluu tiukimpien joukkoon. “Aiomme suuttua, mutta he eivät tule kotiin” ilman passia, kertoo johtaja Jean-Bernard Oggero, joka löydettiin vauhdittavalta ulkona ennen avaamista. Häntä korostaa myös Emmanuel Macronin mahdollinen uusi ruuvikierros maanantaina. “Kaikki tämä odotus, juomavarastojen ostaminen … Jos meidän on suljettava, se menee huonosti”, hän hengittää.

Väistämätön tapahtuu muutama minuutti myöhemmin: 24-vuotias hammashoitaja Lou Busby kääntyy pois Purpleista. Hänellä ja hänen ystävillään on kaikki väärin: Hänen toinen annoksensa oli alle neljätoista päivää vanha, ja hänen kolme ystäväänsä suorittivat testin keskiviikkona, joten eivät 48 tunnin sisällä. ”Haluan itkeä, olen inhottava, sanoi nuori nainen. Menemme baariin, liian paha. “

Maailma AFP: n kanssa

verkkosivusto