July 31, 2021

Espanjassa ja Yhdysvalloissa on voimakkaita lämpöaaltoja

Kuumuus riehui sunnuntaina 11. heinäkuuta suuressa osassa Espanjaa, erittäin korkeissa lämpötiloissa, pakottaen asukkaat ja turistit turvautumaan varjoon tai uima-altaiden viileyteen. Atlantin toisella puolella Yhdysvaltojen länsiosaa odottaa toinen merkittävä lämpömittarin nousu “lämpökupolin” jälkeen, joka osui Pohjois-Amerikan luoteeseen kesäkuun lopussa.

Espanjan meteorologinen virasto (Aemet) oli varoittanut suurinta osaa maasta lämpöaallosta, jonka lämpötilat olivat Madridissa ja Sevillassa yli 40 ° C toisena päivänä peräkkäin. Tämän vuoden ensimmäisen äärimmäisen kuuman jakson odotetaan leviävän itään maanantaina, ennen kuin lämpötila laskee. Vain pieni osa maan pohjois-Atlantin rannikolta, jossa ilmasto on valtamerempi, tulisi säästää.

Jotkut pakenivat paahtavan kuumuuden turvautumalla Madridin kuuluisan Pradon museon ilmastoiduihin gallerioihin, joissa on Rembrandtin, Rubensin ja El Grecon teoksia. “Ajattelimme, että se olisi hyvä suunnitelma päivälle kuten tänään”, todistaa Rosa Alfageme, 44, kun hän jonotti pääsemään museoon aviomiehensä ja heidän 6-vuotiaan tyttärensä kanssa. Toiset menivät läheiseen Retiro-puistoon, jossa on tekojärvi, tai kunnan uima-altaille.

Kaupungin 19 ulkouima-allasta olivat täynnä sunnuntaina: kaikki liput on myyty, mutta niiden kapasiteetti on rajoitettu koronaviruksen aiheuttamien terveysrajoitusten vuoksi. Viranomaiset suosittelevat, että ihmiset juovat vettä säännöllisesti, käyttävät kevyitä vaatteita ja välttävät pitkäaikaista altistumista auringolle. Meteorologien mukaan lämpötila voi nousta 44 ° C: een Guadalquivirin laaksossa lähellä Sevillaa sunnuntaina. Espanjassa koskaan kirjattu korkein lämpötila on 49 ° C.

Lue myös Voimmeko kuolla kuumuuteen? Äärimmäisen kuumina aikoina “keho juoksisi jatkuvasti pitkiä matkoja”

Uudet lämpötilaennätykset todennäköisesti Yhdysvalloissa

Ajoneuvot, jotka nähtiin korkean ilman lämpötilan aiheuttaman mirageen kautta, Thermal, Kalifornia, 10. heinäkuuta 2021.

Yhdysvallat voi ylittää uudet lämpötilarekordit, koska useat maan länsiosassa sijaitsevat alueet ja niiden 30 miljoonaa asukasta kärsivät uudesta lämpöaallosta, toinen muutamassa viikossa.

Lämpömittari nousi viikonloppuna suuressa osassa Tyynenmeren aluetta sekä suurilla alueilla Kalliovuoren länsipuolella, ennusteiden mukaan elohopean määrä kasvaa vielä sunnuntaina. NWS: n mukaan kansallisen meteorologisen palvelun mukaan Las Vegas saavutti kaikkien aikojen korkeimman tasonsa saavuttaen 47,2 ° C: n lämpötilan, jonka Nevadan autiomaassa sijaitsevan kaupungin saavuttama merkki saavutettiin ensimmäisen kerran vuonna 1942 ja kolme kertaa vuodesta 2005.

Ennustajat ovat julkaisseet varoitustiedotteen pääkaupunkiseudulle sekä useille muille kaupunkikeskuksille, kuten Phoenix ja San Jose, Piilaakson keskustassa, lähellä San Franciscoa. “Lämpövaroituslehti tai varoitus vaikuttaa yli 30 miljoonaan ihmiseen”NWS ilmoitti lauantaina ja lisäsi, että erityisen vaarallisten korkeiden lämpötilojen ja kuivien olosuhteiden odotetaan jatkuvan sunnuntaina.

Tämä uusi lämpöaalto tulee alle kolme viikkoa edellisen, sen jälkeen, joka osui Yhdysvaltojen länsiosiin ja Kanadaan kesäkuun lopulla, aiheuttaen lämpöennätyksiä kolme päivää peräkkäin Kanadan Columbian maakunnassa. Brittiläinen. Ensimmäisen aallon aiheuttamien kuolemien määrää ei vielä tiedetä, mutta sen arvioidaan olevan useita satoja.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Mikä on lämpökupoli, joka tukahduttaa luoteeseen Amerikasta?

Tämä kesäkuu oli Pohjois-Amerikan ennätyksellisin kuukausi Euroopan unionin ilmastovalvontapalvelun julkaisemien tietojen mukaan. Toistaiseksi ihmisen toiminta on aiheuttanut maailman lämpötilan nousun noin 1,1 ° C, mikä on aiheuttanut tuhoisampia myrskyjä, voimakkaampia lämpöaaltoja, kuivuutta ja lisääntyneitä metsäpaloja. Kansainvälisen meteorologisen järjestön ja Ison-Britannian Met Officen mukaan maailman lämpötilan nousun todennäköisyys 1,5 ° C seuraavien viiden vuoden aikana on 40%.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Lämpötilat: useammin ja voimakkaammin lämpöaaltoja

Maailma AFP: n kanssa

tämä sivusto