August 3, 2021

Maltan päättämä rajojen sulkeminen rokottamattomille on “ristiriidassa eurooppalaisten sääntöjen kanssa”

Delta-muunnos etenee kaikkialla, ja useat maat pakotetaan vahvistamaan tai palauttamaan toimenpiteitä Covid-19: n leviämisen estämiseksi. Pandemia on tappanut maailmanlaajuisesti vähintään neljä miljoonaa ihmistä taudin alkamisen jälkeen joulukuun 2019 lopussa Agence France-Pressen (AFP) virallisista lähteistä laatiman raportin mukaan lauantaina 10. heinäkuuta keskellä päivää .

Yhdysvallat on eniten kärsinyt maa, jossa on yli 607 000 kuolemantapausta ja yli 33,8 miljoonaa kirjattua tapausta. Seuraavat Brasilia (lähes 533 000 kuollutta), Intia (407 000), Meksiko (234 000) ja Peru (194 000). Nämä kansallisten terveysviranomaisten päivittäisiin raportteihin perustuvat luvut ovat maailmanlaajuisesti kaksi tai kolme kertaa korkeammat, Maailman terveysjärjestön (WHO) mukaan.

  • Malta: kritiikki päätöksestä sulkea rajat rokottamattomille

Epidemian hillitsemiseksi tarvittavat toimenpiteet tehdään joskus hajautetussa järjestyksessä Euroopan unionissa (EU). Ranskan Eurooppa-asioiden ulkoministeri Clément Beaune pahoitteli sunnuntaina päätöstä Malta sulkemaan rajat rokottamattomille matkailijoille.

“En tuomitse sitä, mutta Maltan tekemä päätös on ristiriidassa eurooppalaisten sääntöjen kanssa, ja uskon, että meidän on pidettävä kiinni puitteistamme ja sovellettava sitä täysimääräisesti. Tämä kehys on Euroopan terveyskortin kehys. “, hän julisti ”Grand Rendez-vous Europe 1-CNews-Kaikuja. “Haluaisin mieluummin, että he harkitsevat päätöstään uudelleen. »

Lue myös Covid-19 ympäri maailmaa: Portugalista Kanadaan Maltalle rajoitustoimenpiteet kohdistuvat matkailijoille

Koska 1On Kesäkuussa turistit Euroopan unionista, Yhdysvalloista ja muutamasta muusta osavaltiosta olivat jälleen tervetulleita Maltalle sillä ehdolla, että heidän testinsä Covid-19: n ollessa koneeseen noustessa tai rokotettuna. PCR-testi ei enää riitä, ilmoittivat Maltan viranomaiset toivoen hillitsevän nousua uusissa Covid-19 -tapauksissa.

“Emme aina onnistuneet koordinoimaan Euroopassa kriisin aikana, mutta meillä on kerran terveyslupa (…) joka on sama kaikkialla Euroopassa ”, vaati Clément Beaune. “Malta on tehnyt vain rokotteen tunnistamisen. Tämän pitäisi varoittaa meitä siitä, että jos tilanne heikkenee, kiusaukset sulkea, joskus jopa sääntöjen vastaisesti, lisääntyvät ”hän korosti.

  • Huolet Euro-jalkapallofinaalista

Fanit juhlivat Englannin karsintaa Euro Football -finaaliin Wembley-stadionin ulkopuolella 7. heinäkuuta 2021 Lontoossa.

Aikana, jolloin Espanja ja Alankomaat kiristävät rajoituksia Covid-19: n torjumiseksi ja jossa Ranska valmistautuu toteuttamaan uusia toimenpiteitä, Delta-variantin eteneminen, erittäin tarttuva, herättää pelkoa siitä, että euron finaaliin liittyvät juhlat näkyvät edelleen levittää tautia.

Italia ja Englanti kohtaavat toisiaan sunnuntai-iltana klo 20 Lontoossa (klo 21 Pariisissa) 65 000 katsojan edessä Wembleyn stadionilla, jossa mittari nostettiin 75 prosenttiin tänä jo Englannin joukkueen jo historiallisena päivänä. kilpailun finaali ensimmäistä kertaa vuodesta 1966.

Lue myös Jalkapallo-euro, joka ei sovi pandemiaan

Tämä finaali ei aiheuta niinkään itse stadionia kuin kokoontumisia, etenkin sisätiloissa, varsinkin Yhdistyneessä kuningaskunnassa, jossa melkein kaikki rajoitukset on poistettu ja jossa 30 000 uutta tapauslehteä on kirjattu viime viikolla. “Kehotan ihmisiä olemaan keräämättä suuria määriä”, iski lausunnossaan Met-poliisin varakomissaari Laurence Taylorin.

“On mahdollista, jopa todennäköistä, että Lontoosta palaavat kannattajat kylvävät alueet, joihin Yhdistyneen kuningaskunnan epidemia on vaikuttanut hyvin vähän.”, varoittaa Antoine Flahault, Geneven yliopiston globaalin terveyden instituutin johtaja. “Delta-muunnos saapuu Euroopan mantereelle, vaikuttaa vaikealta torjua sitä, se on niin tarttuvaa, euro ei auta. “

  • Epätasainen rokotteen saanti vaarantaa epidemian torjunnan

Maailman 20 rikkaimman maan johtajat ovat vaatineet nopeuttamaan immunisointia ympäri maailmaa ja sitoutuneet tekemään enemmän kehitysmaiden tukemiseksi. Vaikka 70% väestöstä rokotetaan joissakin kehittyneissä maissa, tämä luku on alle 1% pienituloisten maiden kohdalla, sanoi YK: n pääsihteeri Antonio Guterres.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Pääsy anti-Covid-rokotteisiin: suuri pohjoisen ja etelän välinen kuilu

L ‘Euroopan unioni ilmoitti lauantaina saavuttaneensa tavoitteensa saada riittävät annokset rokottamaan 70% aikuisväestöstä heinäkuussa.

Klo Bangladeshsitä vastoin vain 5,8 miljoonaa 169 miljoonasta asukkaasta on rokotettu, kun taas maassa on kuolemantapauksia ja se on ylittänyt miljoonan tapauksen. Kampanjaa painaa rokotteiden viennin keskeyttäminen Intiasta, jolla itsessään on pulaa. Maa, jossa erittäin vakava eristys on ollut voimassa pandemian alusta lähtien, ilmoitti lauantaina tekemänsä sopimukset 17,5 miljoonasta lisärokotteesta.

Maailma AFP: n kanssa

www-sivu