July 31, 2021

Uimareiden virran edessä Marseillen purot haluavat lopettaa vapaan pääsyn

Menneet ovat päivät, jolloin Matisse maalasi Marseillen purojen kristallinkirkkaan veden rauhassa. Ylikuormituksen estämiseksi kesäkuukausina Calanquesin kansallispuisto aikoo perustaa sivustolle päivittäisen mittarin valtuutetuista henkilöistä digitaalisen varausalustan ansiosta.

Laitetta ja sen käyttöehtoja tulisi noudattaa tiistaina 13. heinäkuuta hallituksen kokouksen jälkeen. Erityisesti päätetään, sovelletaanko tätä toimenpidettä tästä kesästä. Tämä ilmainen varausjärjestelmä olisi ensimmäinen Ranskassa, jonne luontotilat ovat vapaita. Muissa maissa, Yhdysvalloissa, Costa Ricassa tai Chilessä, lippujen maksaminen kansallispuistossa vaellukselle on yleistä.

Kesällä 2020 Calanque d’En-Vau saavutti huippunsa 3500 kävijää päivässä, kaksi kertaa enemmän kuin edellisenä vuonna. Alue, joka on jo kyllästynyt normaalina aikana. Marseillen kaupunki otti vastaan ​​lähes 3,5 miljoonaa matkailijaa samana ajanjaksona, mikä tarkoittaa, että osallistumisaste kasvoi 60% vuoteen 2019 verrattuna.

“Yhtä paljon turisteja kuin paikallisia”

Puistossa esiintyi toinen huolestuttava ilmiö: marraskuun 2020 viimeisten viikonloppujen ja tammikuun 2021 aikana vierailukohteet olivat samanlaiset kuin kesäkaudella. Viime vuonna ranskalaiset eivät lähteneet ulkomaille Covid-19: n takia, ja he suosivat paikallisia matkoja. Sivustomme erityispiirre on, että se ottaa vastaan ​​yhtä paljon turisteja kuin paikallisia, jotka eivät ole käyneet lomalla ”, yrittää selittää kansallispuiston johtaja François Blandia.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Calanque de Sormioussa Marseillessa, paratiisin perintö

8500 hehtaaria Calanquesin kansallispuistoa, joka on jaettu Marseillen, Cassiksen ja La Ciotatin kuntien kesken, asuu noin sata suojattua eläin- ja kasvilajia. Ylikuormituksella on kuitenkin vakava vaikutus ympäristöön.

Maaperän eroosiota ensin mäntyillä, jotka voivat löystyä, kävellen, joskus polkuilta. Mutta myös vedenalaisessa kasvistossa, kuten Posidonia herbarium, vankka kasvi, joka on erittäin hyödyllinen ilmaston lämpenemistä vastaan, mutta usein veneiden ankkurien repimä. Tämä on tärkein syy kieltoon, jonka mukaan kaikki veneet (mukaan lukien pienet vuokrat, yhä suositummat) ankkuroituu En-Vaun ja Port-Pinin vilkkaisiin poukamiin 20. toukokuuta lähtien. .

Kaksikymmentäviisi vuotta Gaudinin aikakautta, joka on lyönyt vetoa näistä upeista lahdista Marseillen houkuttelevuuden lisäämiseksi, vuonna 2012 perustettu Calanquesin kansallispuisto, joka on perustettu huolehtimaan tästä tilasta, on kääntynyt. Kiinnitysvaraus- ja kieltotoimenpiteet ovat osa Ranskassa ennennäkemätöntä laajempaa markkinointikampanjaa.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Yhä useammin Calanquesin kansallispuisto haluaa estää kävijöitä

Nyt verkkosivustollaan puisto varoittaa: “Kylmä vesi”, “vaikea päästä”. Otsikot eivät ole houkuttelevampia: “Selviydy puroista ja…”, “… selviytyä muista”. Kommentit, joihin on liitetty kuvia tungosta rannoista tai artikkeleita sosiaalisten verkostojen vaikutuksesta puistoon, julkaisemalla idyllisiä mutta harhaanjohtavia valokuvia. Tapa kuin kaikki muutkin viileille kävelijöille.

Tarkista tämä