August 2, 2021

110 miljoonaa annosta kiinalaisia ​​rokotteita toimitetaan Covaxille

Vaikka Delta-variantin eteneminen, tarttuvampi, osoittaa uusia saastumisaaltoja ympäri maailmaa, useat maat järjestävät rajoitusten tiukentamisen ja rokotteiden toimittamisen välillä.

Pandemia on tappanut maailmanlaajuisesti vähintään neljä miljoonaa ihmistä joulukuun 2019 lopusta lähtien. Yhdysvallat on eniten kärsinyt maa, jossa on yli 607 000 kuolemantapausta ja yli 33,8 miljoonaa kirjattua tapausta. Peru valittaa eniten kuolemantapauksia suhteessa väestöönsä: 590 kuolemaa 100 000 asukasta kohden. Nämä virallisiin päivittäisiin raportteihin perustuvat luvut voivat olla kaksi tai kolme kertaa suuremmat Maailman terveysjärjestön (WHO) mukaan.

  • Sata kymmenen miljoonaa annosta kiinalaisia ​​rokotteita Covaxille

Covax saa välittömästi 110 miljoonaa rokoteannosta kiinalaisilta Sinovac- ja Sinopharm-laboratorioilta, Vaccine Alliance (GAVI) ilmoitti maanantaina 12. heinäkuuta. Saavutetussa sopimuksessa määrätään 60 miljoonan annoksen hankinnasta heinäkuusta lokakuun loppuun Sinopharmilta ja 50 miljoonan annoksen ostamisesta Sinovacilta heinäkuun ja syyskuun lopun välillä.

Sopimus sisältää myös vaihtoehtoja uusien annosten ostamiseksi tulevina kuukausina, sanotaan Covaxin kansainvälisen rokotteiden jakelujärjestelmän perustajajäsenen GAVI: n lausunnossa. “Tällä sopimuksella ja koska nämä rokotteet ovat jo saaneet WHO: n kiireellisen hyväksynnän, voimme aloittaa annosten toimittamisen maihin välittömästi.”, kertoi rokotealianssia johtava Seth Berkley.

Covax-järjestelmä, jonka piti taata yhtäläiset mahdollisuudet sekä rikkaille että epäedullisessa asemassa oleville maille saada Covid-19-rokotteita, oli 12. heinäkuuta lähtien jakanut yli 102 miljoonaa rokoteannosta 135 maassa. Tämä on paljon vähemmän kuin aiemmin tänä vuonna asetetut tavoitteet, mutta Intia on estänyt Covaxille tarkoitettujen AstraZeneca-rokoteannosten viennin, ja rikkaat maat ovat pyrkineet saamaan tehokkaimmat rokotteet, mikä pahentaa rokotteiden epätasa-arvoa siihen pisteeseen saakka, että ne tuomitaan “Säälimätön” WHO: n pomo.

Lue myös Rokotusten lahjoittaminen Covaxille: monia lupauksia, mutta silti vain vähän toimituksia
  • Uusi-Seelanti ilmoitti erityisestä APEC-kokouksesta

Uuden-Seelannin pääministeri Jacinda Ardern ilmoitti maanantaina Aasian ja Tyynenmeren alueen taloudellisen yhteistyön (APEC) foorumin johtajien erityiskokouksesta perjantaina 16. heinäkuuta. Uuden-Seelannin on määrä järjestää marraskuussa vuotuinen verkkohuippukokous, joka kokoaa järjestön 21 jäsentä, mutta se on kutsunut ylimääräisen kokouksen pohtimaan toimia, jotka toteutetaan terveyskriisin edessä.

Jacinda Ardern väitti, että Yhdysvaltain ja Venäjän presidentit Joe Biden ja Vladimir Putin olivat vahvistaneet läsnäolonsa samoin “Suurin osa muista APEC-johtajista”. ”APEC-maat ovat kärsineet viime vuonna pahimmasta supistumisestaan [depuis la seconde guerre mondiale] poistamalla 81 miljoonaa työpaikkaa, mikä tekee kollektiivisesta vastauksesta elintärkeää koko alueen talouden elpymisen nopeuttamiseksi “, hän sanoi Mminä Ardern lehdistötiedotteessa.

APEC yhdistää Tyynenmeren alueen maat Yhdysvalloista Australiaan Papua-Uuden-Guinean, Kiinan ja Chilen kautta. Yhdessä ne edustavat 60% maailman bruttokansantuotteesta. Mminä Ardern sanoi, että APEC: n johtajat tarkastelevat useita kysymyksiä perjantaina, kuten miten rokotuskampanjoita voidaan tehostaa tai mitä tehdä työpaikkojen ja talouksien suojelemiseksi.

  • Kontaminaatioiden “hälyttävä” jatkuminen Algeriassa

Covid-19-kontaminaatioiden jatkuminen Algeriassa on “Hälyttävä” ja sairaalat ovat “Kylläinen”, sanoo Mohamed Yousfi, tartuntatautiosaston johtaja Boufarikissa Algerin lähellä. Tartuntatautien asiantuntija tuomitsee valtion liikkumattomuuden, jos varotoimenpiteitä ei noudateta.

D: n mukaanr Yousfi, hoitajat ovat “Polvilumpioilla”. Hänen täytyi odottaa kuolemaa, jotta hänellä olisi paikka Blidan yliopistollisen sairaalan tehohoitoyksikössä, jonne lähetettiin vakavimmat tapaukset, joita hän oli hoitanut palveluksessaan. Jos presidentti Abdelmadjid Tebboune vakuuttaa, että epidemiologinen tilanne on ” hallinnassa “, Algeria, Maghrebin väkirikkain maa, jossa on 44 miljoonaa asukasta, lähestyy marraskuussa 2020 kirjattua ennätystä 1133 päivätapauksesta.

Lue myös Koronavirus: Algeriassa tapausten lisääntyminen on huolestuttavaa
  • Thaimaa asettaa ulkonaliikkumiskiellon Bangkokille

Ratchaprasong-risteys Bangkokissa ulkonaliikkumiskiellon ensimmäisenä päivänä 12. heinäkuuta.

Yli kymmenelle miljoonalle ihmiselle on asetettu tiukempia terveysrajoituksia maanantaiaamusta lähtien, ja heidän on noudatettava yön ulkonaliikkumiskieltoa maanantai-iltana Bangkokista. Thaimaassa on edessään epidemian huippu, jota ei ole ennen nähty Covid-19: n ilmestymisen jälkeen. Bangkokissa asetettiin yön yli poliisitietä, jotta varmistettaisiin, että matkarajoituksia noudatetaan, jotka on kielletty klo 21.00–4.00, hätätilanteita lukuun ottamatta.

Tähän mennessä valtakunta on virallisesti laskenut 345 027 tapausta Covid-19: stä ja 2791 kuolemantapausta, joista suurin osa tulee nykyisestä aallosta, joka ilmestyi huhtikuussa Alpha- ja Delta-muunnelmien vuoksi. Osa yökerhoista Bangkokin tasokkaalla alueella, epidemia levisi nopeasti ja hyödynsi rokotusten aloittamisen viivästymistä ja rajoitettua kapasiteettia väestön testaamiseen.

Maa tarkasteli myös maanantaina rokotusstrategiaansa ja yhdistää kiinalaisen Sinovac-rokotteen englantilaisen AstraZenecan kanssa viruksen nopean leviämisen pysäyttämiseksi. Nämä uudet toimenpiteet tulevat, kun maa, joka on ennen kriisiä merkittävä matkailukohde, avasi ovensa osittain uudelleen kansainvälisille matkailijoilleOn Heinäkuu.

  • Olympialaiset: Kiinan purjehdusvaltuuskunta tuomitsee “virheen” Covid-19-vasta-kuplassa

Kiinan purjehdusjoukkue, joka saapui Japaniin osallistumaan olympialaisiin (olympialaisiin), tuomitsi a “Vika” Covid-19-vasta-aineesta hotellissaan valtion tiedotusvälineiden mukaan. Purjehdusjoukkue on ensimmäinen kiinalainen valtuuskunta, joka asuu saaristossa hotellissa Enoshiman saarella, jossa heidän tapahtumansa pidetään. Laitos toivottaa tervetulleeksi myös paikalliset turistit, mikä aiheuttaa joukkueiden virkamiesten mukaan potentiaalisen vaaran urheilijoiden saastumisesta yleisissä tiloissa, erityisesti aterioiden aikana.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Tokion olympialaiset suljettujen ovien takana ja hätätilanteessa

Japani päätti viime viikolla, että olympialaiset pidetään suurelta osin suljettujen ovien takana, kun otetaan huomioon viime viikkojen kasvu Covid-19-tapauksissa, erityisesti Delta-muunnoksen takia, joka on tarttuvampi. Terveystilanne on palautettu Tokioon maanantaista 22. elokuuta, koska pääkaupungissa on päivittäin noin 900 Covid-19 -tapausta. Toisin kuin Japani, Kiina on käytännössä hävittänyt epidemian maaperässään kevään 2020 jälkeen.

Maailma AFP: n kanssa

täältä