August 2, 2021

Avaruudessa ja meren alla Thomas Pesquet ja Laurent Ballesta keskustelevat retkikunnastaan ​​suljetussa ympäristössä

Yksi työskentelee 100 metriä meren alla, toinen noin 400 kilometriä maanpinnan yläpuolella. Thomas Pesquet ja Laurent Ballesta kertoivat kokemuksestaan ​​elämästä ahtaassa ja äärimmäisessä ympäristössä lauantaina 10. heinäkuuta videoneuvottelukeskustelun aikana sukeltajan Gombessa 5 -retkikunnan ja Euroopan avaruusjärjestön aloitteesta. Ja huolimatta etäisyydestä, joka erottaa heidät, heidän päivittäiset elinolosuhteensa ovat samanlaiset. ”Pidän tästä rinnakkaisuudesta [entre les deux expéditions] koska [dans les deux cas, il y a] eristäminen, tämä elämä suljetussa ympäristössä ja ajoittain retkiä vaikeissa ympäristöissä, kertoo Thomas Pesquet.

Kun astronautti tutkii ihmiskehon sopeutumista avaruudessa. Vesipuisto pyrkii selvittämään kummallisten kokoonpanojen mysteerit, joita ei ole koskaan ennen nähty: tuhannet korallirenkaat, joiden halkaisija on 30 metriä ja jotka ovat täysin pyöreitä ja jotka sijaitsevat 120 metrin syvyydessä Cap Corsesta.

Tätä retkikuntaa varten Laurent Ballesta aloitti 1On Heinäkuu kolmen muun sukeltajan kanssa Bathyal-asemalla – viitaten Bathyal-vyöhykkeeseen, joka okeanologiassa osoittaa suuria, yli 100 metrin syvyyksiä. Nämä neljä ihmistä elävät kolme viikkoa tässä kammiossa, jota ylläpidetään 13 kertaa normaalia painetta korkeammassa paineessa. Pinnalla 45 ihmisen tiimi huolehtii tutkijoista. “Meidän puolellamme maassa on hieman yli 45 ihmistä”, hymyilee Thomas Pesquet – suuruusluokka pyörii useita satoja.

Vastakkainasettelu äärimmäisen ympäristön kanssa

Kahden tutkijan välisen puhelun päivänä avaruusasemalla ja Bathyale-asemalla ei ollut aivan samaa ohjelmaa. “Lauantai, se on tauko meille, muurattiin asema kuin alus. Ja tänä iltapäivänä kaikki menevät asioihinsa ”, sanoo Thomas Pesquet. Laurent Ballestan puolella se on päinvastoin. ”Tässä se ei ole [relâche] koska sää sanelee viikonloppumme. Cap Corse on kuuluisa tuulesta, ja valitettavasti voimme perustaa koko bathyale-aseman vain silloin, kun siellä on suhteellisen muodostumaton meri. Joten olemme valmiustilassa ja heti kun on paikka, menemme siihen ja lähdemme asemalta. Siellä me vain palasimme. Olen edelleen kylmä sukelluksestani, tunti tai kaksi sitten olimme vielä vedessä 120 metriä syvä. “

Lue myös haastattelu: Thomas Pesquet valmis uuteen nousuun avaruuteen

Hieman lyhyempi retki sinä päivänä teknisten epävarmuuksien takia. ”Sähkölämmitin katkesi ja tiesin sukelluksen ensimmäisestä minuutista, että siitä tulee hyvin vaikeaa. Kolmen tunnin kuluttua minut jäähdytettiin, mutta spektaakkeli oli uskomaton. Jokainen ottaa sen itse, kun se on niin ”, sanoo merentutkija.

Sinulla on 55,34% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Opi lisää