August 3, 2021

Covid-19, Delta-muunnos, eläkkeet … Emmanuel Macron odotti kaikilta puolilta ennen puhettaan

Yli kahden kuukauden kuluttua purkamisesta on ilmoitettu Emmanuel Macronille ja hänen hallitukselleen. Tasavallan presidentin on määrä puhua maanantaina 12. heinäkuuta klo 20 televisiointipuheen aikana. Sitten tapaat enemmistön edustajien kanssa tunteja myöhemmin Elysee-palatsissa. Tämän puheen tarkoituksena oli alun perin antaa valtionpäämiehen suunnitella maata kohti viisivuotiskautensa viimeisiä uudistuksia ennen presidentinvaaleja. Herra Macron tunnusti haluavansa 29. huhtikuuta “Käännä tätä sivua kansakunnan elämässä”, kutsumalla esiin terveyskriisin ikeen alla vietetyt 18 kuukautta.

Valitettavasti Delta-variantin eteneminen, joka on nyt hallitseva Ranskassa ja 40% tarttuvampi kuin edeltäjänsä Alfa-muunnos, toimeenpanovallan jälleen kerran näkee suunnitelmansa epäonnistuneena Covid-19-epidemian eksponentiaaliset käyrät. “Olemme alkamassa jotain, joka näyttää epidemialta, vaati sunnuntaina 11. heinäkuuta radio J: stä terveysministeri Olivier Vérania. Tähän mennessä sairaalamäärä ei kasva, mutta sama tapahtuu kuin viime kesänä. “

Emmanuel Macronin pitäisi ilmoittaa maanantaina iltana pakolliset rokotukset hoitajille, keskusteluna usean viikon ajan. Samoin terveystodistuksen jatkaminen ja ilmaisten PCR-testien päättyminen, erityisesti rokottamattomille. Presidentinpuheen loppuosan kohdalla epäilyt ovat edelleen. “ On varmaa, että presidentti puhuu kahdesta pääaiheesta: terveys ja talous. vakuuttaa yksi hänen sukulaisistaan. Kun viime päivien aikana on päästy yksimielisyyteen eduskuntaryhmien, puolueiden ja paikallisten valittujen virkamiesten yhdistysten kanssa, hallituksen olisi esitettävä lakiehdotus näistä uusista terveysrajoitustoimenpiteistä ennen heinäkuun loppua.

Lue myös: Hallitus on valmis tekemään rokotuksista pakolliset hoitajille

Macronie jakoi rakennustyömailla

A posteriori, nämä kaksi viimeisen lopetuksen jälkeistä hengähdyskuukautta näyttävät yhä enemmän olevan sulkeissa enemmistölle, joka toivoi niin paljon saavansa takaisin epidemian ilmaisimien saneleman poliittisen asialistan hallinnan. “Terveystilanteen vuoksi kaikki muuttuu tänään erilaiseksi”, huolestuttaa La République en Marchen (LRM) kaadereita.

Useiden viikkojen ajan epäröinti, jopa päättämättömyys, on ollut niin Elyséen puolella, ettei kukaan todellakaan tiedä, mitä herra Macron on ajatellut viisivuotiskautensa viimeisenä vuonna. Ei edes sen enemmistö, jonka on ensin hyväksyttävä parlamentissa ja ranskalaisten kanssa “Vaikeat päätökset” mitä valtionpäämiehellä voi kestää yhdeksän kuukautta ennen presidentinvaaleja.

Sinulla on 56,89% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Lue