August 2, 2021

Emmanuel Macron puhuu ranskalaisille tänä iltana esitellessään toimenpiteitä Covid-19: n erittäin tarttuvaa Delta-muunnosta vastaan.

Emmanuel Macron puhuu ranskalaisille klo 20.00 maanantaina 12. heinäkuuta esittämällä toimenpiteitä Covid-19: n erittäin tarttuvaa Delta-varianttia vastaan, mikä estää presidentin herätyksen ja uudistuspyrkimykset hänen toimikautensa päättymisestä.

Valtion päämies “Puhuu terveystilanteesta ja sen kehityksestä” ja “Rokotusten merkitys”, ympärillään olevien mukaan tieteellinen neuvosto pyrkii tekemään siitä pakollisen tietyille ammateille. Hän myös herättää “Ranskan talouden hyvä terveys ja elpymisen merkitys”.

Hänen väliintulonsa alkuperäinen tavoite oli asettaa kurssi viiden vuoden kauden kymmenelle viimeiselle kuukaudelle herättämällä uudistuksia, erityisesti eläkkeiden uudistuksia. Mutta sen tulisi ennen kaikkea tarkentaa toimenpiteitä, jotka vahvistettiin puolustusneuvostossa, joka alkoi klo 10 Elysee-palatsissa, hoitajien mahdollisesta rokotusvelvollisuudesta tai terveysluvan jatkamisesta.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Covid-19, Delta-muunnos, eläkkeet … Emmanuel Macron odotti kaikilta puolilta ennen puhettaan
  • Hoitajien rokottaminen keskustelun alla

Rokotusten asettaminen hoitajille on “Hyvin todennäköinen hypoteesi”, varoitti sunnuntaina, Eurooppa-asioiden valtiosihteeri Clément Beaune. Tältä osin hallitus valmistelee lakiehdotusta, joka voitaisiin hyväksyä ennen heinäkuun loppua.

Lue myös Covid-19: viisi kysymystä hoitajien rokotusvelvollisuudesta

Ranskan sairaalaliiton (FHF) puheenjohtaja Frédéric Valletoux pyysi maanantaina julkisen senaatin puolesta ammattilaisten pakollista rokotusta. “Yhteydessä haavoittuvassa asemassa oleviin ryhmiin, ei vain hoitajiin”, kuten jo tapahtuu Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Venäjällä tai Yhdysvalloissa.

Työelämän keskusliiton (CGT) pääsihteeri Philippe Martinez puolestaan ​​toisti RTL: ssä vastustavansa hoitajien pakollista rokotusta, joka “Tunne syylliseksi”. Päinvastoin, mahdollinen presidenttiehdokas (republikaanit) Michel Barnier ja puolustusministeriön johtaja François Bayrou ehdottavat sen asettamista “Kaikki”.

  • “Yli 90% väestöstä olisi rokotettava päästäkseen pandemiasta”

Mutta epidemiologi Dominique Costagliola, joka on myös Insermin tutkimusjohtaja, pakottaa hoitajien rokottamisen “Ei ole ihme vastaus”. “Meidän on mahdollisesti palattava takaisin tiettyihin toimenpiteisiin, jotka hylättiin 30. kesäkuuta [et décider du] mittareiden palautus sisätiloissa » julkisilla paikoilla, mukaan lukien ravintolat, hän sanoi BFMTV: ssä.

“Lähetetyn viestin oli tarkoitus sanoa On kesä, se on ohi, meillä on hieno kesä. Valitettavasti emme ole sitä edessämme. Menetimme mahdollisuuden lähettää tämä viesti: Avaamme uudelleen varovasti, mutta ole varovainen, koska se ei ole ohi, ja ennen kaikkea rokotetaan, rokotetaan, rokotetaan.»

M: n mukaanminä Costagliola, yli 90% Ranskan väestöstä olisi rokotettava Covid-19: ää vastaan ​​päästäkseen pandemiasta, kun taas vain hieman yli puolet ranskalaisista sai ensimmäisen annoksen ja noin 40% täydellisen rokotuksen.

Valtionpäämies voisi ilmoittaa muista toimenpiteistä matkustamisen valvomiseksi maihin, joissa tilanne on heikentynyt, kuten Espanjaan tai Portugaliin, ja alentamaan terveysluvan alaisten tapahtumien mittareita (tällä hetkellä 1000 henkilöä) tieteellisen tiedekunnan suosituksen mukaisesti. Neuvosto. Jälkimmäinen ehdottaa myös «Rajoitukset» eniten kärsineillä alueilla, “Sisältää heinä- ja elokuussa sekä loma-alueilla”, ja mainitsee mahdollisuuden saada rokotuslupa ravintoloihin ja kulttuuri- tai urheilutoimintaan.

Lue myös: Delta-muunnos pakotti Emmanuel Macronin ottamaan toisen kierroksen

Emmanuel Macronin televisiointipuhe tulee kaksi ja puoli kuukautta sen jälkeen, kun hän on ilmoittanut purkamisaikataulusta. Jos sairaalan paine on edelleen laskussa, ja kriittisessä hoidossa on 947 ihmistä, trendi on ylöspäin tartunnoissa, ja sunnuntaina kirjattiin 4 256 uutta tapausta, kun viikko sitten 2549.

He voisivat mennä ylös “Yli 20 000 elokuun alussa, jos emme toimi”, terveysministeri Olivier Véran varoitti sunnuntaina. “Olemme alkamassa jotain, joka näyttää epidemiaaallolta”, Delta-variantin leviämisen vuoksi, a “Uusi vihollinen, koska paljon tarttuvampi”, ministeri arvioi Radio J: ssä sen mukaan, kuka variantista on tullut (tai on parhaillaan) enemmistö uusista saastumisista tämän viikonlopun jälkeen.

Hän otti esimerkkinä Ison-Britannian, jolla Ranskalla on “Neljän viikon viive” : maa on noussut 30000 päivittäiseen tapaukseen ja sairaalapaine “Kasvu alkaa 30-40% viikossa, sairaalat ovat jo ohjelmasuunnittelua”.

  • Terveystodistus vaaditaan osallistumaan 14. heinäkuuta järjestettävään paraatiin

Ihmisille, jotka haluavat osallistua keskiviikkona 14. heinäkuuta pidettävään sotaparaittiin Pariisin Champs-Elysées-kadulle, on annettava terveystodistus, poliisin päämaja ilmoitti maanantaina. “Epidemiatilanteen vuoksi useat terveystoimet ovat pakollisia paraati-katsojille riippumatta siitä, osallistuvatko he juhlatilaisuuksiin osastolla vai avenue des Champs-Elysées -kadun varrella”, osoittaa prefektuurin. ”Jokaiselle henkilölle on toimitettava yksi kolmesta todisteesta [un schéma de vaccination complet, un test négatif ou un test prouvant un rétablissement du Covid-19] muodostavat terveyskortti päästäksesi paraatiympäristöön. “ Naamion käyttö on pakollista.

Lisäksi, “Mittaria käytetään säätämään ihmisten pääsyä Champs-Elysées -kadun varrella”. Prefektuuri suosittelee katsojien saapumista paikalle etukäteen optimoidakseen mahdollisuuden päästä paraatin alueelle.

Vuonna 2020 paraati-muoto korvattiin rajoitetulla seremonialla Place de la Concordessa. Paraatin puuttuminen Ranskasta 14. heinäkuuta oli ensimmäinen toisen maailmansodan jälkeen.

Maailma AFP: n kanssalisävihjeitä