July 31, 2021

Lähes kolmasosa maailman väestöstä on elintarviketurvaa, kasvaa jyrkästi vuonna 2020

Covid-19 on kiihdyttänyt ruokakriisejä. Pandeemian alkamisen jälkeen aliravitsemus on lisääntynyt, ja sitä ovat pahentaneet kaikkialla maailmassa toteutetut rajoittavat toimenpiteet SARS-CoV-2: n hillitsemiseksi. Rajattomat jonot ruokapankkien jakelujen edessä Euroopan suurimmissa kaupungeissa; Afrikkalaisten talonpoikien on heitettävä sato pois, koska he eivät pysty saamaan niitä yli rajojen epävirallisen sektorin työntekijät (ateriapalvelut, kuriirit, kausityöntekijät jne.), jotka joutuvat työttömiksi ja ilman turvaverkkoa megakaupungeissa ympäri maailmaa; lapset, joilta puuttuu koulu ja ruokalat … Suurelle osalle maailman väestöä kohdistuva aliravitsemus vie monia kasvoja.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Guyanassa “joskus meillä ei ole edes riisiä, menemme nukkumaan syömättä”

Vuosikertomus elintarviketurvasta, jonka ovat kirjoittaneet viisi Yhdistyneiden Kansakuntien virastoa – Yhdistyneiden Kansakuntien elintarvike- ja maatalousjärjestö (FAO), Maailman terveysjärjestö, Maailman elintarvikeohjelma, Unicef ​​ja Kansainvälinen maatalouden kehittämisrahasto (IFAD) – ja julkaistiin maanantaina 12. heinäkuuta, vahvistaa sen: pandemialla on ollut valtava vaikutus, joka on aiheuttanut 118 miljoonan ihmisen lisää nälkää vuoden 2020 aikana, yhteensä 720-811 miljoonaa vajaakäyttöistä ihmistä. YK arvioi siten kroonisesta nälästä kärsivän maailman väestön osuudeksi 9,9% (vuosi sitten 8,4%), ja alueelliset erot ovat syvät: Afrikassa yli joka viides asukas ei syö. nälkäiset (21%, 3 prosenttiyksikköä yli vuoden), kun taas 9,1% Latinalaisen ja Keski-Amerikan väestöistä (+ 2 pistettä vuodessa) ja 9% Aasiassa (+ 1,1 pistettä).

Laajentumalla laajempaan elintarviketurvan käsitteeseen, joka viittaa siihen, ettei riittävää ruokaa ole säännöllisesti saatavilla (esimerkiksi annosten vähentäminen tai aterioiden ohittaminen), pelkästään vuosi 2020 kasvoi vastaavasti. viiden edellisen vuoden kumulatiivinen kasvu: 2,37 miljardia ihmistä kärsi elintarviketurvasta vuonna 2020, eli 30% maailman väestöstä, eli 320 miljoonaa enemmän kuin vuonna 2019, ja ensimmäistä kertaa – se on kasvanut myös Euroopan mantereella (+ 1,1% yhteensä 9,3% asianomaisesta Euroopan väestöstä). “Covid-19-pandemian vaikutuksen edessä useat maat ovat toteuttaneet lieventäviä toimenpiteitä, jotka ovat mahdollistaneet humanitaarisen kriisin välttämisen, mutta olemme edessään taudista, joka syö sinut vähitellen osoittamatta välttämättä merkkejä oireet “, havaitsi IFAD: n presidentti Gilbert Houngbo haastattelussa Maailman.

Sinulla on jäljellä 69,51% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Voit katsoa täältä