August 2, 2021

Pandemian lisääntyessä Euroopan maat vastaavat hajautetussa järjestyksessä

Koska tapausten määrä kasvaa nopeasti useimmissa Euroopan maissa, tarttuvamman Delta-muunnoksen etenemisestä suurella nopeudella – se voi muodostaa 90 prosenttia uusista Covid-19-tapauksista Euroopan unionissa elokuun loppuun mennessä. tautien ehkäisyn ja valvonnan eurooppalainen keskus – vastaus vaihtelee maittain. Jotkut, kuten Alankomaat tai Malta – Maltan viranomaiset ovat päättäneet sallia alueelleen pääsyn vain täysin rokotetuille, samoin kuin kielikoulujen sulkeminen, joissa järjestetään kesällä useita kielitaitoja, lisäävät rajoituksia. Kun muut epäröivät turvautua tällaisiin ratkaisuihin, kuten Iso-Britannia tai Espanja, joka ei halua vaarantaa turistikauttaan.

Päällä Saksa, ilmaantuvuusaste on edelleen hyvin alhainen: 6,2 uutta tapausta 100 000 asukasta kohti Robert-Koch -instituutin sunnuntaina 11. heinäkuuta toimittamien lukujen mukaan. Kontaminaatiokäyrä on kuitenkin alkanut nousta jälleen viime päivinä, ja torstain jälkeen suurimman Delta-variantin kanssa terveysviranomaiset pelkäävät nopeaa nousua tulevina viikkoina.

Tässä yhteydessä poliitikot jakautuvat yhä enemmän. Itse hallituksessa jotkut, kuten ulkoministeri Heiko Maas, vaativat viimeisten rajoitusten poistamista, kun kaikki rokotettaviksi haluavat voivat olla, eli hänen mukaansa elokuun loppupuolella. Toiset ovat päinvastoin valppaampia, kuten oikeusministeri Christine Lambrecht, joka suunnittelee uutta lukuvuotta naamioilla.

Oppilaat käyttävät naamioita kesätunneilla Beckumin (Saksa) peruskoulussa 6. heinäkuuta 2021.

Vaikka 52% rokotuskelpoisista väestöistä sai ensimmäisen annoksen ja 42% sai molemmat annokset, pakollista rokotusta kannattavien mielipiteet ovat suurimmaksi osaksi vähemmistössä. Hallitus haluaa tässä vaiheessa uskoa, että kannustin riittää kollektiivisen koskemattomuuden saavuttamiseen.

Päällä Belgia, tilannetta pidetään vähemmän huolestuttavana kuin naapurimaissa, vaikka pilaantuminen on lisääntynyt yhden viikon aikana 82 prosenttia, ja 700 tapausta on havaittu ja lisääntymisaste on 1,3. Maa, jossa 65% väestöstä on saanut ensimmäisen rokoteannoksen ja 36% kaksi annosta, aikoo kuitenkin tiukentaa punaisilta alueilta palaavien matkailijoiden valvontaa ja säätää sääntöjä rikkoville lentoyhtiöille sakkoja. . Jos muutama suuri kesäfestivaali on vielä suunnitteilla, viranomaiset uskovat kuitenkin, että yöelämä jatkuu parhaimmillaan vasta syyskuussa.

Sinulla on jäljellä 74,94% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Voisit kokeilla tätä