August 2, 2021

Saastumisen puhkeamisen edessä Alankomaat lopetti kesäjuhlat

Se oli “Kaksi upeaa viikkoa, mutta mihin hintaan …”, valitti päivittäin lauantaina 10. heinäkuuta Tunnussana, tiivistämällä hollantilaisten yleinen tunne. Edellisenä iltana pääministeri Mark Rutte ilmestyi uudelleen kaikille näytöille ja ilmoitti uusista rajoituksista uusien Covid-19-kontaminaatioiden puhkeamisen vuoksi: 22 000 viikossa, 10 306 ainoana perjantai-päivänä. Suurin luku 25. joulukuuta 2020 jälkeen, mikä merkitsee 900 prosentin kasvua viikon aikana. Siksi maa on jälleen väriltään punainen maailmankartalla.

Elokuun 14. päivään saakka kahviloiden on suljettava keskiyöllä ja asetettava istumapaikat sekä kunnioitettava fyysistä etäisyyttä. Diskojen ja yökerhojen oli suljettava ovensa maanantaina 12. heinäkuuta. Useiden päivien aikana levitetyt tapahtumat ovat kiellettyjä. Urheilutapahtumat, kulttuuritapahtumat ja nuorille suunnatut aktiviteetit hyötyvät suvaitsevaisuudesta edellyttäen, että kaikki osallistujat ovat istumapaikassa ja fyysisesti etäisiä. Museot pysyvät auki, mutta niihin sovelletaan myös rajoituksia. Lopuksi, negatiivisten PCR-testien voimassaoloaika on nyt 24 tuntia 40: n sijaan.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Covid-19: Pandemian lisääntyessä Euroopan maat vastaavat hajallaan

Kiireellisesti koottu hallitus hyväksyi nämä muutamat toimenpiteet toivoen ilman varmuutta, että ne riittävät pysäyttämään voimakkaasti neljännen aallon. “Kukaan ei voi sanoa, mikä odottaa meitä kuukauden kuluttua, kukaan ei”, vaatii terveysministeri Hugo de Jonge.

Myös he, toisen jaoston varajäsenet, kokoontuvat keskiviikkona 14. heinäkuuta keskustelemaan yhtäkkiä pahenevasta tilanteesta. Uusi pääministerin lehdistötilaisuus voitaisiin järjestää seuraavana päivänä.

Lisääntynyt lisääntymisnopeus

Maassa paluuta normaaliin elämään, joka oli määrätty 26. kesäkuuta, oli vietetty euforiassa: tungosta terasseilla, kokoontumisia, yökerhoja, naamioiden käytön lopettamista kadulla. Ainoastaan ​​1,5 metrin fyysisen matkan sääntö oli edelleen voimassa (mutta hyvin vähän kunnioitettu), samoin kuin maskin käyttö julkisessa liikenteessä.

Uudet saasteet koskevat pääasiassa nuorimpia. Satoja tapauksia on havaittu yön jälkeen Enschedessä, Overijsselin maakunnassa, ja klustereita on esiintynyt monissa kahviloissa eri puolilla maata. Mitä ihmetellä niiden viranomaisten toteuttamista toimenpiteistä, jotka ottivat testin käyttöön laitosten sisäänkäynnin yhteydessä, mutta eivät järjestäneet tarkastuksia. Lisäksi monet nuoret näyttävät antaneen vääriä tuloksia.

Sinulla on 32,43% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Hänen kommenttinsa on täällä