August 2, 2021

“Todellinen ratkaisu ei ole jakaa ruokaa, vaan auttaa ihmisiä tuottamaan”

Tilon entinen pääministeri Gilbert Houngbo on toiminut vuodesta 2017 lähtien Kansainvälisen maatalouden kehittämisrahaston (IFAD) puheenjohtajana, joka on yksi kolmesta Roomassa sijaitsevasta Yhdistyneiden Kansakuntien virastosta yhdessä YK: n maatalous- ja elintarvikejärjestön (FAO) sekä Maailman ruokaohjelma (WFP). Haastattelussa Maailman, se analysoi viimeisimmän raportin elintarviketurvan tilanteesta maailmassa, joka julkaistiin maanantaina 12. heinäkuuta ja jonka IFAD on allekirjoittanut.

Joka kymmenes ihminen maailmassa on aliravittu. Onko nälän torjunta mielestäsi riittävän korkealla kansainvälisellä asialistalla?

Mielestämme hallitukset ovat erittäin vastaanottavaisia, mutta paradoksaalisesti näemme vähemmän tekoja, jotka liittyvät hyviin aikomuksiin. Ja valitettavasti tämä on toistuva ongelma.

Kun on akuutti humanitaarinen kriisi, meillä on rohkaisevia reaktioita lahjoittajilta, mutta kun on kyse nälän ongelman ratkaisemisesta kestävällä tavalla, tiedämme, että todellinen ratkaisu ei ole ruoan jakaminen, vaan humanitaarisen ja pitkäaikaisen yhteyden yhdistäminen kehitystä auttaakseen väestöä tuottamaan itse. Covid-19-pandemian vaikutuksen edessä useat maat ovat toteuttaneet lieventäviä toimenpiteitä, jotka ovat mahdollistaneet humanitaarisen kriisitilanteen välttämisen, mutta kohtaamme taudin, joka syö sinut vähitellen olematta välttämättä merkkejä siitä. oireita. Huomaamme kuitenkin, että maataloudelle osoitetun virallisen kehitysavun osuus on saavuttanut 5 tai 6 prosentin enimmäismäärän, kun taas maaseudun väestön suuntaan tarvitaan voimakkaita toimia.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Lähes kolmasosa maailman väestöstä on elintarviketurvaa, kasvaa jyrkästi vuonna 2020

Elintarviketurvaa koskeva vuosikertomus osoittaa, että naisten, joille elintarviketurva oli jo eniten vaikuttanut, tilanne huononi vuonna 2020. Mitä voidaan tehdä eriarvoisuuden vähentämiseksi?

Useimmissa köyhissä maissa yli puolet maaseudun työvoimasta on naisia: Koska Covid-19: llä on ollut kielteinen vaikutus tähän yhteisöön, se on kohdannut enemmän naisia.

On ehdottoman tärkeää sisällyttää sukupuolikysymys maaseudulle suunnattuihin kehitystoimiin. Ei riitä, että sanotaan, että hankkeemme kohdistuvat enemmän naisiin: tarvitsemme muuttuvan lähestymistavan, jotta ohjelmamme muuttuisivat pysyvästi näiden aukkojen perimmäiset syyt: meidän on puututtava perintöön, omaisuuteen, annettava naisille ääni ja ottamaan heidät mukaan kuntien ja maaseudun päätöksentekoon. Sukupuoli – kuten ilmastonmuutos – on integroitava järjestelmällisesti kaikkiin kehitysprojekteihimme.

Sinulla on 45,76% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Hän sanoi