August 2, 2021

Toisen mahdollisuuden supermarketit nousussa

Bretagnessa, Saint-Quay-Perrosissa (Côtes-d’Armor), kaupungissa on jo hyvät Intermarché, Lidl ja Grand Frais. Se on juuri tyytyväinen uudenlaiseen supermarkettiin. Punaisella ja vihreällä logollaan mustalla taustalla, jota on koristeltu puulla, Nous-anti-ruokakauppa avasi seitsemännentoista myymälänsä Ranskassa keskiviikkona 7. heinäkuuta. Toursin kaupungin rajalla sijaitseva Saint-Cyr-sur-Loire on oma 18. elokuuta.

Hyllyillä elintarvikkeet, jotka eivät ole aivan muiden kaltaisia: lyhyt käyttöaika, kolhut laatikot, kinkkupakkaukset, joissa on viipaleita taitettuna … Tuotteet, joita on vielä hyvä syödä, mutta jotka eivät menisi läpi suuren klassisen alueen ovien. Koska tämän ranskalaisen myymäläverkoston erityispiirteenä on myydä tuotteita, jotka olisivat tuhoutuneet viimeisen käyttöpäivän tai markkinoiden vaatimuksia vastaavien esitysten vuoksi.

“55% jätteestä tapahtuu tuotantoketjussa, tuottajien, markkinapuutarhureiden, teollisuusyrittäjien keskuudessa … ja 45% loppupäässä myymälöissä tai omakotitaloissa. »Charles Lottmann

Tämä sosiaalisen ja solidaarisen talouden yritys, joka on saanut hallituksen myöntämän sosiaalisen ja sosiaalisen hyödykkeen solidaarisuusyhtiön (ESUS) hyväksynnän sosiaalisista ja ympäristövaikutuksistaan, haluaa olla yksi elintarvikeketjun jätteenvastaisista linkeistä . Ympäristö- ja energianhallintaviraston (Ademe) mukaan Ranskassa menee hukkaan 10 miljoonaa tonnia ruokaa vuodessa, ja sen markkina-arvo on 16 miljardia euroa. “55% jätteestä tapahtuu tuotantoketjussa, tuottajien, markkinapuutarhureiden, teollisuusyritysten keskuudessa … ja 45% loppupään myymälöissä tai omakotitaloissa”, korostaa Charles Lottmann, Nous-jäteverkoston perustaja.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Ruokahävikki ja -hukka: 14% ruoasta menetetään ennen kuin se saavuttaa torit

“Vaurioituneet paketit”

Alle vuosikymmenen ajan syntyneiden Phenixin ja Too Good to Go -yritysten kaltaiset yritykset voivat säästää osan myymättömistä tavaroista viimeisen mahdollisuuden koreilla tai lahjoituksilla yhdistyksille, We anti-waste on sijoitettu valmistajien tasolle. ja logistit. Ennen sitä ruoka sitten saapui supermarketteihin.

“Meillä on 77 pakkausta Light Morning -maitoa (462 pulloa) kulutettavaksi mieluiten 08/07/2021 (…) 414 pulloa Bolée des Korrigans -siideriä määräajaksi 02/02/2022. Meillä on myös 2 kuormalavaa soijamaitoa (904 pulloa) kulutettavaksi ennen 29.3.2022. Pullot ovat puhtaita myytävänä. Voitteko antaa meille tarjouksen kuudesta kuormalavasta? ”. Tämän kaltaiset sähköpostit, jotka ovat peräisin kuljetusyritykseltä ja valokuvia tavaroista, Charles Lottmann vastaanottaa niitä päivittäin. Liikenteenharjoittajalta evättiin lastinsa suuri alue, jonka hänen oli toimitettava sen vuoksi “Kallistetut kuormalavat, lavan pohjalle murskatut pakkaukset, vaurioituneet pakkaukset”. Ja hänen sponsorinsa ei halua ottaa tavaroita takaisin.

Sinulla on 65,77% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Siirry URL-osoitteeseen