August 2, 2021

valtioneuvoston julkinen esittelijä pyytää hallitusta maksamaan 10 miljoonaa euroa

Kymmenen miljoonaa euroa. Valtioneuvostossa maanantaina 12. heinäkuuta järjestetyssä kuulemistilaisuudessa julkinen esittelijä pyysi tuomareita määräämään valtion maksamaan tämän summan, koska se ei kyennyt noudattamaan ilmansaasteiden kynnyksiä koko alueella. Päätöstä alettiin neuvotella, mutta korkein hallinto-oikeus on aina tapauksen alusta lähtien noudattanut julkisen esittelijän päätelmiä. Ja tällä kertaa hallitus ei hyöty uudesta viivästyksestä.

Alun perin Les Amis de la Terre -yhdistyksen takavarikoima (ja siihen liittyi 77 muuta hakijaa, mukaan lukien Greenpeace, France Nature Environnement tai Notre affaires à tous), valtioneuvosto oli määrännyt 12. heinäkuuta 2017 hallitukselle toteuttamaan suunnitelmia typen vähentämiseksi dioksidi (NO2) ja hienojakoisia hiukkasia 13 alueella, joille eurooppalaiset standardit ylittyvät toistuvasti.

“Suurin summa, joka on koskaan määrätty pakottaakseen valtio panemaan täytäntöön hallintotuomarin tekemä päätös”

Vain vuosi sitten, 10. heinäkuuta 2020, valtioneuvosto totesi, että hallitus ei ollut vieläkään toteuttanut pyydettyjä toimenpiteitä kahdeksalla alueella (Grenoble, Lyon, Strasbourg, Reims, Marseille-Aix, Toulouse, Pariisi ja Fort de France). . Korkein oikeus antoi hänelle sitten kuusi kuukautta toimia 10 miljoonan euron sakon viivästymisjaksoa kohti tai hieman yli 54 000 euron päiväkohtaisen tuskan vuoksi. Ensimmäisen viivästyskauden (tammi-heinäkuu 2020) vastaavan uhkasakon maksaminen hän voisi pian maksaa. “Suurin summa, joka on koskaan määrätty pakottaakseen valtio panemaan täytäntöön hallintotuomarin tekemä päätös”, täsmentää valtioneuvoston. Historiallinen sakko, jonka perusteena on “Seurausten vakavuus kansanterveyden kannalta” ja “Tästä johtuva kiireellisyys”. Laskentamenetelmien mukaan ilmansaasteiden arvioidaan aiheuttavan vuosittain 48 000-67 000 ennenaikaista kuolemaa Ranskassa.

Lue myös Ilman pilaantuminen: valtio tuomitsi toimettomuudestaan ​​10 miljoonan euron sakon lukukautta kohden

Kuuden kuukauden määräaika päättyi tammikuussa. Ja julkinen esittelijä uskoo, että hallitus on vain osittain toteuttanut toimenpiteitä näiden ylitysten lopettamiseksi. Niinpä vuonna 2020 huolimatta NO-pitoisuuksien historiallisesta laskusta2 synnytyksen vuoksi niitä havaittiin edelleen Pariisissa ja Lyonissa. Maailma pystyi panemaan merkille hallituksen valtioneuvostolle lähettämän muistion perustellakseen toimintaansa. Hän väittää sen “Heinäkuusta lähtien hallitus on hyväksynyt useita merkittäviä toimenpiteitä ilmanlaatutavoitteiden kestävän saavuttamisen saavuttamiseksi kaikissa alueen pisteissä”. Toimenpiteiden joukossa “Rakenne” korostettu: öljy- ja kivihiilikattiloiden kielto (vuodesta 2022 lähtien) uusiin rakennuksiin, tuki sähkö- tai hybridiajoneuvojen hankinnalle, mutta ennen kaikkea vähäpäästöisten vyöhykkeiden käyttöönotto.

Sinulla on 48,29% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

linkki