August 1, 2021

Amerikan länsi palaa jo hälyttävästi

Palokausi on vasta alkanut, mutta sadat tuhannet hehtaarit ovat jo savussa: Yhdysvaltojen ja Kanadan länsipuolella on lämpöaalto ja jatkuva kuivuus, joka pakottaa metsäpalot lisääntymään ja viranomaiset säätämään veden ja sähkön kulutusta .

Kaliforniassa, Oregonissa, Arizonassa, Idahossa… yksikään näistä Yhdysvaltojen länsiosavaltioista ei ole säästynyt tulipaloista, jotka tuhoavat tällä hetkellä noin 350 000 hehtaaria kasvillisuutta, viranomaisten viimeisimmän, maanantaina 12. heinäkuuta annetun raportin mukaan.

Vaikka 2020 oli huonoin vuosi Kalifornian modernissa palohistoriassa, 2021 saattaa jo rikkoa tätä ennätystä. Tulipalot ovat nyt kuluttaneet kaksinkertaisen määrän kasvillisuutta kuin viime vuonna samaan aikaan, valtion palohallinnon virkamiesten mukaan.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Kaliforniassa paloepidemiasta tulee kansanterveyskysymys

Brazierien kertominen

Pohjoisessa kuumuuden ja lisääntyvän tuulen aiheuttamat tulipalot syövät kasvillisuutta täydellä nopeudella. «Beckwourth-kompleksi», joka koostuu useista salaman aiheuttamista tulipaloista, on jo tuhonnut yli 36 000 hehtaaria tuhoamalla useita polkujaan.

Palo-joen liekkien edessä evakuointimääräyksiä annettiin myös aivan kuuluisan Yosemiten kansallispuiston eteläpuolella, kiipeilijöiden paratiisissa.

Näiden räjähteiden leviäminen valitettavasti ajaa niitä vastaan ​​taistelevat ottamaan yhä enemmän riskejä. Kaksi Arizonan palomiehiä tapettiin viikonloppuna lentokoneen onnettomuudessa palontarkkailutehtävän aikana.

Naapurimaassa Kanadassa kuva on yhtä synkkä. Brittiläisessä Kolumbiassa, maakunnassa, joka on toisen lämpöaallon vallassa, palaa tällä hetkellä yli 157 000 hehtaaria. Viranomaiset ennustavat kuitenkin “Vähemmän aggressiivinen” kuin alle kolmen viikon takainen lämpöaalto, kun kylä Vancouverin lähellä kirjasi kansallisen ennätyksen 49,6 ° C.Lämpötilat olivat niin äärimmäisiä, että ne näyttivät epätodellisilta.

Tämä jakso kesäkuussa olisi ollut ” lähes mahdotonta “ Ilman ihmisten aiheuttamaa ilmaston lämpenemistä asiantuntijat päättelivät ja arvioivat, että ilmastonmuutos on tehnyt tapahtumasta ainakin 150 kertaa todennäköisemmän.

Lyhyt suihku ja ilmastointi pois päältä

Näiden ilmastohäiriöiden lisääntyessä koko Kalifornian asukkaita kehotettiin maanantaina irrottamaan tarpeettomat laitteet pistorasiasta, leikkaamaan ilmastointia ja uunia kello 16-21 paikallista aikaa, jotta he voisivat vapaaehtoisesti säännellä sähkönkulutustaan. sähköä.

Kalifornia, joka on maailman viidenneksi suurin talous, mutta jolla on ikääntyvä sähköinfrastruktuuri, haluaa välttää miljoonien ihmisten upottamisen takaisin pimeään, kuten edellisten vuosien tapaan. Viime viikolla kuvernööri oli jo kehottanut väestöä vähentämään vedenkulutusta 15% esimerkiksi vähentämällä nurmikoiden kastelua ja ottamalla lyhyempiä suihkuja.

Mutta kesä on todennäköisesti pitkä. Amerikan länsi on todellakin kiinni tuhoisassa noidankehässä: kuivamainen maaperä ja kuivunut kasvillisuus puolestaan ​​luovat olosuhteet lämpötilan nousulle. Suurempi elohopea, toistuvat lämpöaallot ja vähäiset sateet ovat myös ihanteellinen yhdistelmä tulipalojen kehittymiselle.

Kuolemanlaaksossa viikonloppuna jopa 52–54 ° C: n huippujen jälkeen lämpötilat olivat vasta laskemassa. Mutta kuinka kauan?

“Onneksi keittolevyt alkavat jäähtyä tästä päivästä lähtien”Los Angeles Weather Services twiittasi. “Nauti siitä, kun se kestää, koska se tulee kuumemmaksi tästä viikonlopusta. “

Maailma AFP: n kanssa

Lue koko raportti