August 2, 2021

Emmanuel Macron pakotettiin lopettamaan virus … ja sen uudistukset

Sisustus oli muuttunut, mutta hänen televisiointipuheestaan, joka ei toimitettu Elysee-palatsista, vaan lyhytaikaisesta Grand Palais’sta, taustalla oli Eiffel-torni. Emmanuel Macron ilmoitti maanantaina 12. heinäkuuta aikovansa puhua Covid-19-sivun kääntämiseksi uusista toimenpiteistä “Epidemian voimakas jatkuminen”, Delta-variantin vaikutuksen alaisena, erittäin tarttuvaa, ja siten estävät neljännen aallon pääsyn sairaaloihin.

Jatkaa : Mitä muistaa Emmanuel Macronin puheesta

Viikkojen jyrkässä laskussa kontaminaatioiden määrä on viime aikoina alkanut jälleen nousta, yli 4000 viime päivinä, samoin kuin kriittisessä hoidossa olevien potilaiden määrä. “Jos emme toimi tänään, tapausten määrä kasvaa edelleen jyrkästi”, varoitti valtionpäämiehiä. Ja voi nousta yli 20000: een elokuun alussa, terveysministeri Olivier Véranin mukaan. Paitsi että toisin kuin aikaisemmilla aalloilla, Ranskalla on “Pääomaisuus” : rokote, joka “Estää 95% vakavista muodoista”, alleviivasi herra Macron. Vietettyään kuukausia vakuuttamaan ihmiset rokotuksen tarpeesta, pakon aika on tullut, hän sanoi, vetämällä kaksi pääaseita, jotta valinta ei enää tosiasiallisesti jäisi vastahakoiselle.

Ensinnäkin rokotukset tulevat pakollisiksi sairaaloiden, klinikoiden, huollettavana olevien vanhusten majoitusliikkeissä (Ehpad) ja vanhusten kodeissa oleville hoitohenkilöstölle ja muulle kuin hoitohenkilökunnalle sekä vanhusten parissa työskenteleville ammattilaisille ja vapaaehtoisille, koti mukaan lukien. Asianomaiset ihmiset “Rokotettava 15. syyskuuta asti”, varoitti presidenttiä. Tästä päivästä lähtien “Jos olet omaishoitaja etkä ole rokotettu, et voi enää käyttää liikuntaa eikä sinulle enää makseta palkkaa”, sanoi herra Véran maanantai-iltana. Hallitus valmistelee lakiehdotusta, josta on äänestettävä parlamentissa ennen kuukauden loppua.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Covid-19: terveydenhuollon ammattilaisille asetettu rokotusvelvoite ei jätä reagoimatta

Ultimaatti rokottamattomille

Toinen vipu: terveyskortin laajentaminen uusiin toimintoihin. Tämän heinäkuun hallussapito – negatiivisella testillä tai rokotustodistuksella – tulee olemaan voimassa 21. heinäkuuta alkaen “Vapaa-ajan ja kulttuurin paikat” kerää yli 50 ihmistä, 12-vuotiaita. Elokuun alussa se laajennetaan koskemaan kahviloita, ravintoloita, kauppakeskuksia sekä lentokoneita, junia, kaukoliikenteen linja-autoja ja hoitolaitoksia. Mitä tulee mukavuus-PCR-testeihin, ne ovat maksullisia syksystä alkaen, ellei lääkäri ole määrännyt niitä.

Sinulla on 63,74% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Tässä