August 1, 2021

terveystodistuksen edellyttämä “joustavuus” 12-vuotiaasta lähtien

Emmanuel Macronin televisiopuheen jälkeen maanantaina 12. heinäkuuta monet ministerit kommentoivat ja selventivät esitettyjä toimenpiteitä. Rokotusten rohkaisemiseksi tasavallan presidentti vahvisti, että terveystodistus tulee pakolliseksi 21. heinäkuuta alkaen vapaa-ajan paikkoihin, kuten elokuvateattereihin ja teattereihin, mutta myös elokuusta alkaen kahviloissa. , ravintoloita ja kauppakeskuksia, myös henkilöstölle.

Jatkaa : Mitä muistaa Emmanuel Macronin puheesta

Sellaisten hoitajien kanssa, joita ei ole rokotettu 15. syyskuuta mennessä, on vaarana, että heidän työsopimuksensa keskeytetään muutamaksi viikoksi, kun he noudattavat sitä. Se on a ” ensimmäinen taso “ ennen “Lomautus”, jopa “Irtisanominen” Jos he kieltäytyvät rokotuksesta, julisti tiistaina 13. heinäkuuta työministeri Elisabeth Borne LCI: ssä.

Näillä ilmoituksilla hallitus haluaa estää erittäin tarttuvan Delta-variantin neljännen epidemian. Jos saastuminen alkaa jälleen kasvaa, kriittisessä hoidossa olevien Covid-19-potilaiden määrä oli 957 maanantaina, mikä on selvästi alle noin 6000 potilaan, joka saavutettiin kolmannen aallon huipulla, huhtikuun lopussa.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Covid-19: kolmas annos lukuvuoden alussa rokotetuille vuoden alussa
  • Ei tarkkaa päivämäärää terveystodistusvelvollisuuden jatkamiselle elokuussa

Terveysministeri Olivier Véran ei halunnut antaa “Tarkka päivämäärä” ravintoloihin, kahviloihin, kauppakeskuksiin, juniin ja lentokoneisiin ulotetun terveyslupavelvoitteen toteuttamiseksi elokuussa ensimmäisen vapaa-ajan- ja kulttuuripaikkoja koskevan vaiheen jälkeen 21. heinäkuuta. “Se ei ole yksiOn Elokuussa, koska lakia ei ole aikaa julistaa ja soveltaa täysimääräisesti 1On Elokuu “, selitti ministeri RMC – BFM-TV: ssä, tiistaina 13. heinäkuuta. Olivier Véran ilmoitti myös, että toisen rokoteannoksen jälkeen terveydentilaprosessin lyhentäminen on ”Tutkittu raita”.

Hallituksen tiedottaja Gabriel Attal vahvisti myös, että ravintoloiden, kahviloiden ja kauppakeskusten henkilökunnalla olisi oltava asianmukainen terveyslupa heti, kun velvoite tulee voimaan elokuussa. “Olisi käsittämätöntä, että monet ranskalaiset pyytävät terveyslupaa saastumisen rajoittamiseksi tietyissä paikoissa niiltä ranskalaisilta, jotka käyvät siellä, mutta emme pyydä näissä paikoissa työskenteleviä ihmisiä”, korosti tiistaina ulkoministeriä Eurooppa-neuvostosta 1. Herra Attal totesi myös, että poliisit ja santarmit eivät koskisi rokotusvelvollisuutta tai terveystodistusta.

  • Talousministeri haluaa “joustavuutta” murrosikäisiin nähden

Teini-ikäiset, joita rokotetaan edelleen harvoin Covid-19: ää vastaan, on tutkittava “Joustavuus” Terveysluvan pidentämisen edessä talousministeri Bruno Le Maire päätti tiistaina: “Olkaamme joustavia ja ymmärtäviä teini-ikäisille”, hän kysyi France Infosta.

Passia haetaan 12-vuotiaasta alkaen. 12-18-vuotiaita on kuitenkin vielä vähän rokotettavia, koska heillä on ollut oikeus rokottaa vasta kesäkuun lopusta lähtien. Tähän mennessä heille voidaan antaa vain kahden annoksen Pfizer-BioNTech-rokote. Tämä tuo ensimmäisen annoksen ja tehokkaan rokotuksen välisen vähimmäisajan lähes puolitoiseen kuukauteen.

  • Lähes 1,3 miljoonaa tapaamista rokotukseen

Emmanuel Macronin ilmoitukset rokotusten kannustamisesta herättivät nimitysten kasvua. On ollut “926 000 ranskalaista, jotka varasivat rokotuksen” Maanantai-iltana Doctolibissa sivuston pomo Stanislas Niox-Chateau ilmoitti BFM-TV: ssä tiistaina.

65% tapaamisista ovat alle 35-vuotiaita. Aamulla foorumi rekisteröi edelleen erittäin suuren määrän vierailuja saavuttaakseen lähes 1,3 miljoonaa varausta. Herra Niox-Chateau uskoo, että noin 350 000 ranskalaista on varannut tapaamisen keskiyön jälkeen Doctolibiin ».

  • 22,4 miljoonaa katsojaa Emmanuel Macronin puheesta

Presidentti Emmanuel Macronin maanantai-iltana lähettämää televisiopuhelua seurasi 22,4 miljoonaa katsojaa kaikilla kanavilla, jotka lähettivät sen Médiamétrie-lehden tietojen mukaan.

Valtionpäämiehen julkilausuma saavutti 85,7 prosentin yleisöosuuden kaikkien katsojaryhmien mukaan. Jos tämä pistemäärä on erittäin korkea, se on kaukana virallisten lausuntojen yleisökokouksista, jotka Emmanuel Macron laati maaliskuussa ja huhtikuussa 2020 Covid-19-epidemian ensimmäisen aallon aikana.

Maailma AFP: n kanssaVoit tarkistaa täältä