August 1, 2021

Tunisiassa tennismestari Ons Jabeur myy mailansa Covid-19: tä vastaan

Tunisian tennispelaaja Ons Jabeur, josta tuli ensimmäinen arabin nainen puolivälierissä Wimbledonissa heinäkuun alussa, ilmoitti maanantaina 12. heinäkuuta myyvänsä mailansa auttaakseen maansa sairaaloita, jotka joutuivat ennätysmäärän koronavirustartuntojen kohteeksi.

”Se on hyvä syy (…). En voi istua siellä katsomassa maani vaikeissa tilanteissa ”, julkaissut soittimen Instagramissa, 23e maailman viimeisimmässä WTA-rankingissa täsmentämällä, että hän lisää henkilökohtaisen lahjoituksen kerättyyn määrään.

Huutokauppoja hoitavan aktivistin Hajer Drissin mukaan maanantai keskipäivällä noin 2000 dinaarin (noin 610 euroa) myyntiin tullut maila oli saavuttanut 17 000 dinaarin (noin 5 200 euroa) viisi tuntia myöhemmin.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Pääsy anti-Covid-rokotteisiin: suuri pohjoisen ja etelän välinen kuilu

Maila, jota käytettiin voittamaan vuorollaan amerikkalainen Venus Williams (kruunattiin viisi kertaa Wimbledonissa), espanjalainen Garbine Muguruza (Lontoon turnauksen voittaja 2017) ja puolalainen Iga Swiatek (9).e MM-kisat ja Roland-Garrosin voittaja vuonna 2020) on myynnissä tällä hetkellä 48 tuntia. Tavoitteena on hankkia summa, jolla lisätään elvytysvuode Tunisian alueen sairaalalle, jonka hinta voi nousta 30000 dinaariin (10000 euroa).

Ennennäkemätön potilasvirta

Tunisian julkisissa sairaaloissa on tällä hetkellä ennennäkemätön potilasvirta, eivätkä ne enää pysty vastaamaan kaikkiin tarpeisiin henkilöstön ja laitteiden puutteen vuoksi. Perjantaina kansallisen radioaseman haastattelussa terveysministeriön tiedottaja Nissaf Ben Alaya sanoi, että Tunisian terveysjärjestelmä oli epäonnistunut. “Romahti” ja että tilanne on “katastrofaalinen”.

Tunisia, jonka kuolleisuusluku liittyy Covid-19: een ” Korkein “ Maailman terveysjärjestön (WHO) mukaan alueella on tällä hetkellä yli 16 000 kuolemaa 12 miljoonalle asukkaalle.

Vaikka Tunisian presidentti Kaïs Saïed rokotettiin maanantaina, Tunis pyrkii löytämään väestönsä suojaamiseksi tarvittavat rokotteet: terveysministeriön mukaan Pfizer-rokotteita ei ole enää ja 93% AstraZenecan varastoista annettiin.

Lue myös Afrikka Covid-19: n edessä: Tunisiassa “terveydenhuoltojärjestelmä romahtaa”

Yhdistyneet arabiemiirikunnat ovat luvanneet 500 000 rokoteannosta odotettavissa maanantaina. Kiina ja Yhdysvallat ovat myös ilmoittaneet 500 000 annoksen lahjoituksista Tunisian puheenjohtajakauden mukaan. Naapuri Algeria “Toimittaa tukea 250 000 rokoteannosta” Tiistaina sanoi tasavallan presidentti Abdelmadjid Tebboune Algerian APS-viraston mukaan.

Ranska ilmoitti kesäkuussa lahjoittaneen 325 000 AstraZeneca-annosta, joka saapuu 17. heinäkuuta Covaxin kansainvälisen solidaarisuusmekanismin kautta Ranskan suurlähetystön mukaan.

Lisäksi Qatar toimitti perjantaina kenttäsairaalan, ja egyptiläiset lähettivät lauantaina kaksi lentokonetta lääketieteellisiä laitteita, Tunisian puheenjohtajavaltio ilmoitti, kun taas Ranskan toukokuussa lahjoittamat kolme hapen tuotantoyksikköä ovat käynnissä. ‘asennus.

Maailma AFP: n kanssa

Vilkaisu tähän