August 2, 2021

Yli 900 000 rokotuskandidaattia Emmanuel Macronin ilmoitusten jälkeen

“Mitä enemmän rokotamme, sitä vähemmän tilaa virukselle jää”, “Se on siis uusi nopeuskilpailu, joka on mukana”, Emmanuel Macron sanoi maanantai-iltana kahdeksannessa televisiopuheessaan, joka oli omistettu terveyskriisille.

Valtionpäämiehen rokotusten kannustamiseen tähtäävät ilmoitukset saivat ranskalaiset kiirehtimään tapaamista ja rokotuksia. ”Satoja tuhansia teistä on varannut a [rendez-vous] rokotus [lundi soir] », totesi terveysministeri Olivier Véran Twitterissä. “Se on hyvä, meillä on rokotteita, keskukset ovat avoinna kaikkialla ja kymmeniä tuhansia hoitajia, palomiehiä, yhteisöagentteja, jotka odottavat sinua”, hän vakuutti.

Doctolib-sivusto twiittasi tiistai-aamuna, että 926 000 ranskalaista on varannut rokotuksen maanantain illasta lähtien, mikä on ehdoton ennätys. RMC: n kysyttyä Doctolibin toimitusjohtaja Stanislas Niox-Chateau sanoi, että online-lääkärinvarausten varaussivusto oli tallentanut 7,5 miljoonaa yhteyttä muutamassa minuutissa puheen jälkeen. “Tämä on kaksi kertaa niin suuri kuin viimeinen 11. toukokuuta päivätty levy”, hän sanoi ja lisäsi, että puolitoisen kuukauden kuluessa näiden 900 000 ranskalaisen olisi pitänyt saada kaksi rokoteannosta.

Doctolib twiitti maanantai-iltana “20000 tapaamista” rokotukset tehtiin “Joka minuutti”, kymmenen minuuttia odottamassa pääsyä sivustolle.

Ennakkotilanteessa 212 000 ihmistä oli jo varannut tapaamisen maanantaina ensimmäiseen injektioon tänä viikonloppuna “Ennätys” kuukauden ajan “Jopa 40% enemmän kuin edelliset viikonloput”.

Paine rokottamattomille

Vite ma dose, sivusto, jossa luetellaan tapaamisvarausalustat, jakaa myös Twitterissä hyvin suuren määrän ihmisiä, jotka haluavat rokottaa.

Tämä tulos näyttää johtuvan tasavallan presidentin painostuksesta rokottamattomiin uuden Covid-19-aallon välttämiseksi, kun taas virus on jälleen nousussa kaikilla alueilla, joissa on Delta-muunnos. Emmanuel Macron päätti asettaa terveysluvan useimpien julkisten paikkojen sisäänkäynnille ja teki rokotuksista pakolliset hoitajille ja haavoittuvassa asemassa oleviin ihmisiin joutuville henkilöille rangaistukset.

Lue livenä uudelleen: Emmanuel Macronin puhe klo 20 suorana

Viikkojen jyrkässä laskussa päiväkontaminaatioiden määrä on viime aikoina alkanut jälleen nousta, yli 4 200 sunnuntaina. Hän voisi mennä ylös “Yli 20 000 elokuun alussa, jos emme toimi”, varoitti terveysministeri sunnuntaina. Kriittisessä hoidossa olevien Covid-19-potilaiden määrä, jotka saavat vakavimmat tapaukset, kasvoi maanantaina hieman edelliseen päivään verrattuna, 957: een, eli 10 enemmän kuin sunnuntaina, kaukana noin 6000 potilaan huipusta kolmannen aallon aikana huhtikuun lopussa.

Terveysosaston mukaan noin 40% ranskalaisista eli 27,3 miljoonaa ihmistä on saanut kaksi rokoteannosta.

Maailma AFP: n kanssatutustu tähän sivustoon