July 31, 2021

dramaattinen tilanne Valloniassa rankkasateiden jälkeen

Vallonia oli kaoottisessa tilanteessa, torstaina 15. heinäkuuta, kuten naapurialueilla Saksassa, Alankomaissa ja Luxemburgissa, jatkuvia sateita useita päiviä. Keskipäivällä alustava arvio aiheutti kuuden ihmisen kuoleman. Rautatiet pysähdyksissä, tiet katkaistuna, talot romahtivat virtojen voimalla, autoja ja eläimiä vietiin pois, rikki matkapuhelinverkko, vaurioituneet juomavesiputket: rankkasateet laukaisivat suunnitelman kansalliseen hälytykseen.

Lue myös Voimakkaat tulvat Saksassa ja Belgiassa, vähintään 51 kuollutta ja monet kadonneita

Viranomaiset pyysivät myös apua Euroopan unionilta ja sen hälytysmekanismilta. Ranska lähetti nopeasti noin neljäkymmentä palomiehiä ja helikopterin vedentutkimusryhmän kanssa Belgiaan. Tämän oli tarkoitus helpottaa evakuointia, joka oli mahdotonta eri paikoissa olevien aaltojen voiman vuoksi. Palomiehen ja Belgian armeijan veneet olivat turhaan yrittäneet päästä tietyille alueille ja kääntyneet ympäri.

Tuntematon vuodesta 1926: Liègen kaupunki, Vallonian toiseksi suurin metropoli, kutsui tuhansia kaupungin ylittävän Meuse-joen asukkaita lähtemään kodeistaan ​​iltapäivän alkaessa: jo pankkeja jo upottanut vesi oli nousta ennustajien mukaan vielä 1,5 metriä. Keskiviikkona provinssissa oli havaittu 100 litran vesiputous neliömetriä kohti. Liègen virtausta yleensä säätelevä pato oli toiminut ja tietyt kaupungin kaupunginosat olivat suoraan uhattuna ensimmäistä kertaa lähes vuosisadan ajan.

Hätärahastot vapautettiin kolmessa maakunnassa

Muut alueet, kuten Spa, Chaudfontaine (johon valtionpäämies kuningas Philippe meni torstaina) ja Verviers, josta löydettiin neljä ruumista torstaina keskipäivällä, nousevat vedet kärsivät voimakkaasti. Tusina jokia ja niiden sivujokia on noussut sängystään. Eupenissa, saksankielisellä alueella, padon oli vapautettava osa sisällöstä, sen pidättämiskapasiteetti oli ylitetty, mikä johti useiden paikkakuntien evakuointiin. Operaatiota pidettiin välttämättömänä, vaikka veden olisi tietysti syötettävä jo tulvia alueita.

Nainen yhdistää lapsensa sen jälkeen, kun pelastajat evakuoivat tulvan talonsa Hognoulissa Liègen laitamilla 15. heinäkuuta 2021.

Hätätoimenpiteet on annettu myös Namurin, Luxemburgin ja Hainautin maakunnissa. Aluehallitus päätti torstai-iltapäivällä myöntää hätäapurahoja näiden kolmen maakunnan kuvernööreille ja kärsineille kunnille. Vähemmän kärsinyt Flanderin alue havaitsi kuitenkin vahinkoja Limburgissa ja Brabantissa.

Sinulla on 21,03% tästä artikkelista luettavissa. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.tämä linkki