August 3, 2021

teräs- ja sementtisektorit tunnistavat niiden jälkeenjääneisyyden

Ursula von der Leyen oli myöntänyt tämän 16. syyskuuta 2020 pitämässään puheessa unionia koskevasta Euroopan parlamentille: hiilidioksidipäästöjen vähentäminen 55% (CO2) vuoteen 2030 mennessä vuoteen 1990 verrattuna “On liian tärkeä joillekin ja riittämätön toisille”. Mutta vakuutti komission puheenjohtaja, “Taloutemme ja teollisuutemme selviävät”.

Tämä oli myös 200 monikansallisen pomon mielipide, mukaan lukien ranskalaiset Alstom, EDF, Engie, Orange, Saint-Gobain, Schneider Electric ja Veolia, jotka allekirjoittivat avoimen kirjeen, joka tukee tätä ”Fit for 55” -hanketta. “Vältä pahin ilmastovaikutus ja varmista kestävä ja kilpailukykyinen talouden elpyminen”. Totalin lisäksi yksikään kaivannaisteollisuuden (hiili, öljy, kaasu, mineraalit jne.) Toimija ei ollut allekirjoittajien joukossa. Enintään sementinvalmistaja LafargeHolcim, teräksenvalmistaja ArcelorMittal tai Air France-KLM.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Liikenne, lämmitys, tuonti … Bryssel esittää kaksitoista laskua ilmastosta

Kaikki sektorit eivät ole samassa tilanteessa. Lentoliikenne on vapautettu kerosiiniverosta vuodesta 1944. Sen puolesta “Johdonmukaisuus” Ilmastopolitiikkansa kannalta komissio on valinnut asteittaisen verotuksen Euroopan sisäisille lennoille, joiden on voitettava yksimielisyys kahdenkymmenenseitsemän joukossa. Kansainvälinen lentokuljetusliitto tuomitsi “Rangaistustoimenpiteet”, vaikka ala ei ennusta paluuta vuoden 2019 tilanteeseen ennen vuotta 2024–2025. Eurooppalaisten yritysten aula A4E on varoittanut Brysseliä kilpailukyvyn menetykseltä muille kuin eurooppalaisille kilpailijoille ja 10 miljardin euron lisäkustannuksille vuonna 2030 (mukaan lukien ilmaisten saastumisoikeuksien päättyminen).

Terästeollisuus, jonka osuus maailman hiilidioksidipäästöistä on 7,6%2 (4% Ranskassa), on myöhässä, vaikka se muistuttaa, että sata “vihreää” hanketta on edennyt vanhalla mantereella. Euroopan teräsyhdistyksen toimitusjohtaja Axel Eggert pitää tavoitetta 55 prosenttiin “Saavutettavissa”, jos korjaat “Kiireellisesti” asianmukainen kehys: julkinen tuki innovaatioille, vihreiden materiaalien markkinoiden luominen, kohtuuhintaiset uusiutuvat energialähteet, reilut kilpailusäännöt polkumyynnin välttämiseksi halvoista maista (Kiina, Venäjä, Turkki jne.)

Lisää kierrätystä

Kuitenkin, “Yli 75% maailman nykyisestä tai rakenteilla olevasta kapasiteetista käyttää hiili-intensiivisiä tekniikoita (masuuni ja happiuuni)”, mikä estää CO: n vähenemisen2 vähintään 40 vuoden ajan, panee merkille Global Energy Monitorin kesäkuussa julkaiseman raportin. “Ilmastoennusteet osoittavat selvästi, että teräspuiston on siirryttävä sähköistettyyn terästuotantoon”, korostaa sen tärkein kirjoittaja Caitlin Swalec.

Sinulla on 36,96% tästä artikkelista luettavissa. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

tarkista lähteeni