August 1, 2021

yhdeksän kuollutta Länsi-Saksassa, oranssi valppaus Itä-Ranskassa

Sateet ja tulvat ovat jättäneet yhdeksän kuollutta ja kymmeniä kadonneita Länsi-Saksassa, jossa satoja palomiehiä mobilisoidaan torstaina 15. heinäkuuta pelastamaan useiden kärsineiden paikkakuntien asukkaita.

Tietullit voivat nousta raskaammiksi. Siten Schuldin kunnassa, Bonnin eteläpuolella, jossa kuusi taloa joen varrella on romahtanut, poliisi laskee kadonneista 50-60. Neljä ihmistä kuoli tässä paikassa, jossa muut talot uhkaavat kaatua, Koblenzin (Rheinland-Pfalz) poliisin mukaan. Alueen asukkaita on kehotettu lähettämään poliisin videoita ja valokuvia, jotka voisivat antaa tietoja kadonneista sukulaisistaan.

Pohjoisessa pohjoisosassa, Nordrhein-Westfalenin alueella, kaksi palomiehiä kuoli väliintulon aikana, kun taas kaksi miestä hukkui tulvanalaisessa kellarissa. Tällä Saksan väkirikkaimmalla alueella 135 000 taloa on ilman sähköä. Virran puutteen vuoksi viranomaiset sitoutuivat evakuoimaan lähes 500 potilasta Leverkusenin klinikalta.

Saksan länsipuolella oli rankkasateita, jotka paisuttivat jokia, repivät puita, tulvivat teitä ja taloja. Apu yrittää evakuoida uhrit, joista monet ovat turvautuneet talon kattoon. Mutta monet pääsyt on estetty, mikä vaikeuttaa toimintaa. Viranomaiset kehottivat asukkaita jäämään kotiin mahdollisuuksien mukaan “Siirry tarvittaessa ylempiin kerroksiin”.

Myös Belgia ja Luxemburg vaikuttivat

”Se on katastrofi! On kuolleita, kadonneita ja monia ihmisiä vaarassa ”, huolestui Rheinland-Pfalzin alueen johtaja Malu Dreyer Twitter-viestissään.

Saarlandin ja Mecklenburg-Länsi-Pommerin (koilliseen) alueet on asetettu ukkosvaroitukseen. Tiistaina se oli maan eteläosassa Baijerissa, joka oli kärsinyt pahoin. Luonnonkatastrofitilanne oli jopa julistettu Hofin kaupunginosalle tulvien takia.

Huono sää vaikuttaa myös naapurimaiden eniten kärsineisiin Saksan alueisiin, Luxemburgiin ja Belgiaan. Luxemburg käynnisti suunnitelman ” vaikeat sääolosuhteet “ rankkasateiden seurauksena. Monet kodit ovat tulvineet ympäri maata, ja niiden asukkaat on evakuoitu, viranomaisten mukaan.

Belgiassa on ollut usean päivän ajan rankkasateita, jotka toivat sängyistään runsaasti jokia ranskankielisellä Vallonian alueella ja aiheuttivat tulvia torstaina. Erityisesti Liègen ja Namurin maakunnat kärsivät, ja Span merenrantakohteeseen tuli vettä.

Päivittäinen Ilta raportoi, että Chaudfontainen kaupungissa oli evakuoitava lähes 1800 ihmistä. ”Olemme harvoin kokeneet niin voimakkaita tulvia. Sinun täytyy palata vuoteen 1998 tietääksesi tämän ”, sanoi Chaudefontainen pormestari Daniel Bacquelaine RTL-radiossa.

Lue myös Etelä-Belgiassa ja Länsi-Saksassa voimakkaat tulvat tappoivat kaksi

Tulvat ja tulvat Itä-Ranskassa

Ranskassa huono sää vaikuttaa myös Grand-Est-alueeseen. Meuse, Meurthe-et-Moselle ja Vosges, joissa merkittävät tulvat ovat mahdollisia, on asetettu “tulvan” oranssille valppaudelle, varoittaa Météo-France. Brieyn, Longwyn ja Longuyonin kunnat kärsivät tulvista, sanoi Meurthe-et-Mosellen prefektuuri lehdistötiedotteessa.

Rautatieyhteydet Thionvillen (Moselle) ja Luxemburgin välillä ovat keskeytyneet torstaiaamusta lähtien. “Vähennyksiä on odotettavissa myös Thionvillen ja Metzin välillä Luxemburgin verkon rautatiejärjestelmän tulvien seurauksena. Hagondangen tunneli on tulvinut ”, ilmoitti TER-verkosta Twitterissä.

Haute-Saône, Haute-Marne, Doubs ja Jura ovat oranssissa “sade-tulva” -hälytyksessä. “Koko jakson odotettavissa olevien kertymien odotetaan olevan merkittäviä, vaihtelevat oranssissa valppauksissa osastojen välillä 50-70 mm ja Haute-Marnessa ja Jurassa jopa paikallisesti 90 mm. Nämä kertymät edustavat kolmesta viikosta kuukauteen sadetta. “, Météo France toteaa.

Lisäksi Reinin jokiliikenne keskeytyy Ranskan itäpuolella, Sveitsin Birsfeldenistä Saksan Germersheimiin, Kembsin (Haut-Rhin) ja Gambsheim (Bas-Rhin) kautta Reinin varoituksen ja Merenkulun tietokeskus Gambsheimissa (hoito).

Maailma AFP: n kanssaKatso, mitä löysin