August 4, 2021

Ehdotuksia ympäristönsuojelijan perustamiseksi oikeuksien puolustajan mallin mukaan

Ehdotus on rohkea, sekä sisällöltään että muodoltaan: luo ympäristöpuolustajan virka, joka mahdollistaisi sen “Vastaa kansalaisten huoleen ympäristönsuojelun heikkenemisestä ja hankkeiden pysähtymisestä”. Ja sulautuvat yhdeksi elimeksi tulevan “Ympäristön puolustajan ja tulevien sukupolvien puolustaja” – jolla olisi “itsenäisen hallintoviranomaisen” – suojeluksessa, Kansallinen julkisen keskustelun komissio (CNDP), Kansallinen komissio kansanterveyden ja ympäristön etiikan ja varoitusten, ilmastoneuvoston, energiavälittäjän, vesivahvistimen ja jopa lentoaseman haittojen valvontaviranomaisen. Tämä on Varin varajäsenen (La République en Marche), Cécile Muschottin, ehdotus raportissa, jonka hän toimittaa pääministerille perjantaina 16. heinäkuuta.

Lue myös Ilmasto- ja joustavuuslasku: kohti lopullista hyväksymistä tänä kesänä

Lähetyskirjeessään 27. tammikuuta Jean Castex otti kansalaisten valmistelukunnan ehdotuksen ilmastoa varten pyysi häntä “Tutkitaan olosuhteita uuden elimen perustamiselle, joka voisi olla Ympäristön puolustaja, oikeuksien puolustajan mallilla ”. Ajatuksena on luoda ”Välittäjärakenne valtion poliittisten ja hallinnollisten laitteiden ja kansalaisten välillä [pour] antaa heille mahdollisuus puolustaa vaikeuksiaan ja kiistattomia pyyntöjään riippumattoman laitoksen välityksellä ”.

“Kollektiiviset oikeudet”

Varijäsenen mielestä ei siis ole kyse suurten hankkeiden säännönä olevien oikeussuojakeinojen tai yleishyödyllisten tutkimusten korvaamisesta, “Sovittelija, välittäjä” konfliktien ja oikeudenkäyntien estämiseksi. Se ei voinut korvata toimivaltaisia ​​viranomaisia, eikä sillä näin ollen olisi poliisi-, oikeus-, normatiivisia tai valtuutusvaltuuksia. “Se ei saa häiritä meneillään olevia hallinnollisia menettelyjä”, kertoo raportti.

Sen toimivaltaan kuuluvat kaikki ympäristövahinkojen alueet: pilaantuminen, elinympäristöjen tuhoaminen, ilmastonmuutos, lajien liikakäyttö ja eläinten väärinkäyttö, luonnonvaraisten metsien hävittäminen, vesivarojen kuivuminen jne.

Lue myös Toimeenpaneva hallitus kieltäytyy sisällyttämästä “ympäristön säilyttämistä” perustuslakiin ja sen hyväksymisestä kansanäänestyksellä

Jonkin aikaa Cécile Muschotti harkitsi tämän uuden elimen liittämistä heinäkuussa 2008 perustettuun oikeuksien puolustajaan, joka jo yhdistää tehtäviä, jotka koskevat lasten, julkisten palvelujen käyttäjien oikeuksia, syrjinnän torjuntaa ja tasa-arvon edistämistä, ilmiantajien suoja jne. ”Tämä yhteys oli mahdoton, hän selittää Maailman, koska tämä puolustaja liittyy yksilön oikeuksiin, kun taas tapauksessamme kyse on kollektiivisista oikeuksista “.

Sinulla on jäljellä 38,95% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

pop-sivustolle