July 28, 2021

“Ei ole tarpeeksi näkökulmaa Covid-19-rokotteisiin”? Mitä 3,5 miljardia pistettyä annosta on opettanut meille

8. joulukuuta 2020 varhain aamulla 90-vuotiaasta britistä Margaret Keenanista tuli ensimmäinen henkilö, joka hyötyi erityisesti suunnitellusta Covid-19-rokotteesta kliinisten tutkimusten ulkopuolella. Siitä lähtien monet maat ovat käynnistäneet oman rokotuskampanjan alueellaan olevan pandemian hillitsemiseksi ja pääsemiseksi kriisistä.

Ranskassa kampanja on hidastunut viime viikkojen ajan jatkuvan kiihdytyksen jälkeen viime viikkoina voimakkaasti, koska osa väestöstä on epäröinyt ja epäillyt nykyisten rokotteiden tehokkuutta ja turvallisuutta – Emmanuel Macronin ilmoitusten jälkeen rokotteiden käytön jatkamisesta. kun terveystodistus on annettu, rokotustahti on jatkunut ennennäkemättömällä vauhdilla. Näihin huolenaiheisiin ja kysymyksiin monet tutkijaryhmät ovat yrittäneet vastata tutkimalla niiden todellisia vaikutuksia seuraamalla ja tutkimalla erityisesti hyvin suuria kohortteja (joskus kokonaisia ​​populaatioita), joiden avulla vaikutus voidaan mitata erittäin tarkasti. rokotus. Ja yli seitsemän kuukauden rokotuksen jälkeen oppitunnit ovat lukuisat.

Lue myös: Sukellus Ranskassa on vastahakoinen Covid-19-rokotteille
  1. Mitä voimme sanoa nykyisten rokotteiden todellisesta tehokkuudesta?
  2. Ovatko ne resistenttejä SARS-CoV-2-muunnoksille?
  3. Kuinka kauan tarjottu immuunisuoja kestää?
  4. Mitä olemme oppineet heidän todellisista tai mahdollisista sivuvaikutuksistaan?
  5. Voivatko haittavaikutuksia esiintyä kauan rokotuksen jälkeen?

1. Mitä voidaan sanoa nykyisten rokotteiden todellisesta tehokkuudesta?

Huhtikuussa 2020 Maailman terveysjärjestö (WHO) oli asettanut vähimmäistavoitteeksi 50 prosentin hyötysuhteen rokotteille kehitettäessä Covid-19: tä, ja täsmentänyt, että 70 prosentin tehokkuus olisi parempi. Kun maailmassa on pistetty 3,54 miljardia annosta, meillä on nyt lukuisia havaintoja, jotka vahvistavat, että tänään jaetut rokotteet ovat selvästi ylittäneet nämä tavoitteet.

BNT162b2-rokote, jonka on suunnitellut Pfizer-BioNTech on kaiken kaikkiaan eniten positiivisia tuloksia. Vahvimmassa tutkimuksessa, joka julkaistiin toukokuussa 2021 vuonna Lancet, joka seurasi 1,65 miljoonan ihmisen kohorttia Israelissa, tutkijat päättelivät, että se on 95,3% tehokas SARS-CoV-2-infektiolle, 97,2% sairaalahoidon välttämiselle ja 96,7% kuolemantapausten välttämiselle rokotetuilla, jotka saivat toisen annoksen vähintään seitsemän päivää. Tehokkuus on vielä korkeampi, kun odotetaan vähintään 14 päivää toisen annoksen injektion jälkeen, koska se saavuttaa 98,1% Covid-19: n aiheuttamien kuolemien välttämiseksi. Tutkimus tehtiin myös silloin, kun tarttuvampi ja vakavampia muotoja aiheuttava B.1.1.7-muunnos (tunnetaan nimellä Alpha-muunnos, löydetty Englannista) muodosti 95% uusista tapauksista Israelissa.

Sinulla on 83,68% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

oma sivusto