August 1, 2021

Huonon sään vero Euroopassa nousee lähes sata kuollutta

Tuhoisien sääolojen määrä Euroopassa nousi perjantaina 16. heinäkuuta 93 kuolleeseen, eniten Saksassa, jossa apu etsii edelleen satoja kadonneita ihmisiä.

Länsi-Saksassa, alueella, joka on erityisen rankkasateiden aiheuttaman tulvan kohteena, poliisin mukaan uhrien määrä kasvoi etukäteen väliaikaisesti 81 vuoteen. “Pelkään, ettemme näe katastrofin laajuutta vasta lähipäivinä”Kansleri Angela Merkel varoitti torstai-iltana Washingtonista, jossa hän vierailee. “Kuoleman tulvat”, julkaistiin päivittäin perjantaina kuva, joka on Saksassa luetuin, useilla alueilla sataneiden rankkasateiden jälkeen, jotka kylvivät äkillisistä tulvista yllättyneiden asukkaiden hävitystä ja kauhua.

Belgiassa, jossa on vähintään 12 kuollutta, Luxemburgissa ja Alankomaissa, joissa jouduttiin evakuoimaan useat Maastrichtin piirit, kärsivät vakavasti myös Euroopan huonot sääolosuhteet, joissa kuoli vähintään 93.

Saksa maksaa korkeimman hinnan. Rheinland-Pfalzissa, joka on yksi eniten kärsineistä alueista, perjantaiaamuna kirjattujen kuolemantapausten määrä nousi 28: sta 50: een. Maksujen määrä todennäköisesti nousee, koska Rhineland-du- North-Westphalia ja Rheinland-Pfalz.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Tappavat tulvat osuivat Länsi-Saksaan

Pelkästään jälkimmäisellä alueella viranomaiset sanoivat, ettei heillä ole vieläkään tietoja 1 300 ihmisestä pahimmin kärsineessä kantonissa, Ahrweilerissä. Kuitenkin edustaja lainasi kuva syytti tätä lukua puhelinverkon häiriöistä, jotka estävät monia asukkaita tavoittamasta. Konkreettisesti, ”Laskemme edelleen neljäkymmentä, viisikymmentä tai kuusikymmentä kadonneita henkilöitä, ja kun sinulla on ihmisiä, jotka eivät ole antaneet merkkiä elämästä niin kauan (…), meidän on pelättävä pahinta ”Maaministeri Roger Lewentz kertoi SWR-televisioon. “Tämän seurauksena uhrien määrä todennäköisesti kasvaa edelleen lähipäivinä”hän varoitti.

Lisäksi sadetta on jatkettava osissa maan länsiosaa. Ja Reinin ja useiden sen sivujoiden taso nousee vaarallisesti.

Raunioiden kenttä

Rankkasateet paisuttivat jokia, repivät puita, tulvivat teitä ja taloja. Lähes tuhat sotilasta on mobilisoitu auttamaan avustustöissä ja raivaustöissä kaupungeissa ja kylissä, jotka kaikki tarjoavat saman hävityksen spektaakkelin: kadut ja talot veden alla, kaatuneet autot, kaatuneet puut. Monet kaupunginosat pysyivät myös peräkkäin poissa maailmasta.

Ahrweilerissä useita taloja kirjaimellisesti romahti. Raunioiden alla kaupunki antaa tunteen joutuneen tsunamin tielle. Hieman pohjoisempi Euskirchen on luultavasti yksi eniten kärsineistä kaupungeista, jossa on ainakin 20 kuollutta. Kaupungin keskusta näyttää raunioilta, talojen julkisivut kirjaimellisesti repivät tulvien. Lisäksi läheinen tiesulku uhkaa antaa periksi.

Lue myös Voimakkaat tulvat Saksassa ja Belgiassa, vähintään 90 kuollutta ja monet kadonneita

Nämä huonot sääolot ovat asettaneet ilmaston lämpenemisen kysymyksen keskelle vaalikampanjaa, joka on Saksassa täydessä vauhdissa 26. syyskuuta pidettävien parlamenttivaalien vuoksi, joiden lopussa Angela Merkel jättää vallan. “Nämä äärimmäiset säähullut ovat ilmastonmuutoksen seurauksia”, sanoi sisäministeri Horst Seehofer, jonka puolesta Saksan on “Valmistaudu paljon paremmin”. “Meidän on nopeutettava ilmastonsuojelutoimia Euroopan, kansallisella ja maailmanlaajuisella tasolla”, väitti Armin Laschet, M: n konservatiivipuolueen ehdokasminä Merkel ja suosikki seurata häntä äänestysten perusteella.

Lämmin ilmakehä pitää enemmän vettä ja voi aiheuttaa erittäin sateita. Näillä voi olla erityisen tuhoisia vaikutuksia kaupunkialueilla huonosti valutettujen vesiväylien ja tulvien alaisilla alueilla sijaitsevien rakennusten läsnä ollessa.

Ainakin 12 kuollutta Belgiassa

Meuse tuli sängystään Liègessä, Belgiassa, torstaina 15. heinäkuuta 2021.

Tämä vaikuttaa myös eniten kärsineiden Saksan alueiden naapureihin, Belgiaan, Alankomaihin ja Luxemburgiin. Belgiassa RTBF: n perjantaiaamuna laatiman raportin mukaan tulvat, jotka koskettavat pääasiassa maan itä- ja eteläosaa, tappoivat vähintään 12 ihmistä ja viisi ihmistä puuttui.

Armeija sijoitettiin neljään maan kymmenestä maakunnasta osallistumaan avustustoimiin, erityisesti lukuisiin evakuointeihin. Spaa, joka on tulvinut keskiviikkona, on asennettu teltoille.

Vallonia, eteläisen Belgian ranskankielinen alue, kärsii erityisesti. Vallonian sähkön ja kaasun jakeluverkkojen hallinnoijan mukaan alueella menetti sähkön puute yli 21 000 ihmiselle, joka kertoi satojen jakelumökkien tulvista. Liittovaltion poliisin mukaan kymmenet tieosuudet pysyivät suljettuina liikenteeltä, samoin kuin suurin osa Vallonian rautateistä.

Liègessä, Belgian neljänneksi väkirikkaimmassa kaupungissa, paikallisviranomaiset pyysivät torstai-iltapäivällä tuhansia Meusen raja-alueiden asukkaita lähtemään kodeistaan ​​joen tason jyrkän nousun odottaessa. Kaupungin keskustan vedenkorkeus ei lopulta noussut yhdessä yössä ja alkoi laskea. “Hitaasti” eniten kärsineellä alueella Liègen poliisi ilmoitti perjantaiaamuna muistuttamalla, että monet ympäröivät tiet pysyivät suljettuina.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Julkaisemattomat kartat, jotka esittävät ilmastonmuutoksen seurauksia Euroopassa

Maailma AFP: n kanssa

Lähteeni